Борисов се обзаложи: Построим ли "Хемус", БВП нагоре с 10-20%

Според премиера никой никога не е мислил да прави магистралата
Обновена: 23 апр 2019 11:03 | 23 апр 2019 11:00, Веселина Йорданова
542
Борисов се обзаложи: Построим ли "Хемус", БВП нагоре с 10-20%
Снимка: БТА, архив

С построяването на АМ "Хемус" БВП на страната ще се вдигне поне с 10-20%. Това се обзаложи премиерът Бойко Борисов, който провери изграждането на близо 10-километровата отсечка между Ябланица и Боаза.

Още по темата
"Ние сме чували всякакви глупости за "Хемус" кой какво правил, но всъщност тя е била направена до Правец, разбирате защо, и въобще няма проекти. Никой никога не е мислил да прави "Хемус", коментира Борисов пред журналисти и допълни, че иначе всички говорят за Северозапада и за Северна България.

"До края на 2022 година мисля, че ще подминем Плевен. Убеден съм, че за 2 години ще се справят и от Белокопитово до Търговище", каза още премиерът.

По думите му финансовият министър е обезпечил плащанията за строителството, а регионалният действа във връзка с инженерните проекти за следващите лотове на магистралата.

Днес започва изграждането на 134-километровия участък от пътен възел "Боаза" до пътя Русе - Велико Търново на магистралата. Той трябва да бъде завършен до 2023 г. За целта правителството отпусна над 1.1 млрд. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


542
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
376
22
 
16
 
! Отговори
Супер преди 5 години
Добре, че е Борисов да строи магистрали, комунистите вече да са изяли парите ...
375
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 89год насам,лично аз,за първи път видях в България да се прави нещо градивно и трайно.ЕС вероятно помага добре,не мисля,че всеки друг НЕ би изконсумирал средства от тази помощ.Въоросът е,че макар и много бавно,се усеща вече някакво самочувствие у българина,спокойствие и цивилизоване.Няма ги вече купоните за олио,опашките за хляб,инфлация 300%,ВИС,СИК,МУЛТИ,режим на тока и водата.Хората си усъвреминиха живота,колкото и да плачат,че са бедни.Ако се труди човек,бива.Дано вървим така нагоре все
374
4
 
11
 
! Отговори
Не се е обзаложил преди 5 години
С никого не се обзаложил Борисов, какви са тези лъжи ??
373
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Буратино!
372
9
 
11
 
! Отговори
Спас преди 5 години
Тука 90% са червенотикви които през живота си една тоалетна не са направили но са големи "разбирачи" на икономиката. Трябва да ви сложат за министри и ще фалирате държавата за 1 седмица.
371
3
 
14
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
БВП е термин за ГЕРБ Политиците - това е КОД - Бойко ВЛОГ Панама .Ще се вдигне влога с повече от 10% .Всички Политици и Кметове превеждат по сметка на Борисов в Офшорни Банки в Панама - това е следващия Скандал в БГ - Стотици Милиарди Евра откраднати от ГЕРБ .
370
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да да, ще се вдигне, гаранция, така както се вдигна БНП на Турция. Сега ядат асфалт и бетон. Няма лук, няма домато, няма марул, но голяма работа, имат си асфалт колкото щеш. Иронията на страна. Кога ще се сетите да инвестирате в селско стопанство, животновъдство. Една Холандия която е като дядовата ръкавичка произвежда 1000 пъти повече от Великата БГ..
369
3
 
19
 
! Отговори
М даа преди 5 години
ИСКАМ ВСИЧКИ МЕДИИ ВСЕКИ ДЕН ДА ЗАДАВАТ СЛЕДНИЯ ВЪПРОС НА Б .БОРИСОВ - КОГА ЩЕ ИМАМЕ НОРМАЛНИ ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ ??? НИЩО ДРУГО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА...
368
15
 
3
 
! Отговори
Станчев преди 5 години
Само Борисов строи. *** могат само да разрушават и да крадат. Това дето бат Бойко го построи и при цар Симеон Велики не е строено.
367
3
 
20
 
! Отговори
хи-хи - хи преди 5 години
Ами тогава да строим само магистрали , че да забогатеем набързо !Това ще да е по някаква нова икономическа наука , сътворена от Баце !
366
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
той така обеща и 1500 лева
365
2
 
13
 
! Отговори
Цветан Цветанов преди 5 години
С кого се е обзаложил г-н Борисов ? А и какъв е бил залога. Все пак, министър председател е на тази територия и когато загуби баса ще трябва да плаща. Интересно ми е дали знае какво е значението на абревиатурата БВП и как се определя. Ако си мисли, че това е като БКП само с една различна буква по средата, явно греши или се заблуждава. Едната означава вътрешен, а другата комунистическа.
364
16
 
8
 
! Отговори
Да напомним преди 5 години
Хемус "е била направена до Правец, разбирате защо".За по-младите да поясним: Навремето имаше един несменяем ръководител назначен от Русия, чиято цел в живота и поставена задача беше да направи България част от СССР. Казваше се Тодор Живков. Роден в село Правец. Та той след като направи родното си село град реши че ще се вози до него по магистрала и ей-на Хемус. И между другото трите тунела строени по онова време нямат по-малък авариен и никога не са били годни за експлоатация.
363
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Магистралата Хемус се строи от преди около 35 - 40 г. Това, че Методиев мисли друго си е изцяло негов проблем. Ако не помни, може да пита другарите си от БКП-то, понеже Тодор Живков отдавна не е сред живите, колко пари са дадени преди неговите правителства за тази изключително важна магистрала. Може да пита и приятеля си от службите Лютви Местан, дали ако беше карал по магистрала щеше да убие 6-месечно бебе.
362
4
 
4
 
! Отговори
Действай Цветане преди 5 години
когато някой всички лъже постоянно и за всичко означава че нищо не знае, нищо не може и нищо не може да направи, от което следва че е 100% ***. Каквото и да дигне с 20% най много да си дигне тъпотията с 20 на 120%, което математически си е пак 100%.В училище на таклива иТиоти им пишеха двойки а родителите им носеха пуйки, прасете и каци със сирене за да закръглят бележките на 3.00. Така че Цветанов е златен с неговия вършецки университет.Крайно време е г-н Цветанов да поведе верните нему
361
2
 
6
 
! Отговори
случайно преди 5 години
Без да искам,прочетох: Борисов се изложи..и.т.т.
360
4
 
27
 
! Отговори
Този е преди 5 години
Лъжец 1, който превърна България в Територия!
359
4
 
18
 
! Отговори
Гошето преди 5 години
освен магистрала друга дума знае ли ? Нерде асфалт, нерде БВП
358
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Премиерът е прав.Без инфраструктура няма инвестиции.Президентът Румен Радев също е на това мнение.
357
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще събират пътен рекет "Хемус", което ще вдигне БВП. Вдигането ще е за сметка на сметките.