Българинът ядосан от "Апартаментгейт", но вярва: Тука е така

Всеки втори иска проверка на политиците, сочи анкета на Dnes.bg
23 апр 2019 16:52, Красимир Ангелов
79
Българинът ядосан от "Апартаментгейт", но вярва: Тука е така
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министри, политици, съдии... Скандалите с апартаментите на властта се превърнаха в основна тема в българското общество в последния месец и доведоха до няколко оставки. Темата обаче остава актуална само месец преди изборите за европарламент, които ще се проведат на 26 май.

Още по темата
Прекалява ли се с този скандал, или разкритията тепърва започват? И как българинът оценява случаите с евтините апартаменти? Това екипът на Dnes.bg попита своите читатели в традиционната ни анкета, в която участваха 3076 души.

Над половината от тях – цели 53% отчитат, че случващото се е крайно недопустимо и това налага да има мащабна проверка на всички политици. На фона на тях едва 8% от запитаните смятат, че темата се преекспонира излишно, защото в крайна сметка при една имотна сделка е важно двете страни на каква цена ще се споразумеят.

Прави впечатление и сериозният процент на хората – 21%, които са убедени, че няма нищо ново в случващото се, защото политици и заемащи ръководни постове винаги се облагодетелстват в тази посока.

12% от запитаните пък смятат, че скандалът е просто част от предизборната кампания и не случайно е възникнал точно сега – по-малко от 2 месеца преди евровота.

Високите цени на имотите и твърдението, че има имотен балон, също намира отражение в анкетата. 4% от анкетираните вярват, че апартаментите за политиците са на реална цена, а за обикновените хора са по-скъпи заради "балон" в сделките с имоти. 2% пък добавят, че не се вълнуват особено от проблема, но не биха се отказали ако имат възможност да си закупят и те евтин апартамент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
18
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Тя една анкета въпросите ви са беззъби и обрани до възможния минимум цялата ви работа уж да реагирате на новината с апартаментите, а всъщност както винаги сте се навели пред властимащите.
25
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българинът ядосан от "Апартаментгейт"--изобщо не ме е ядосало, защото НЯМА реално за какво! НЯМА нищо нередно тук, абсолютно нищо нередно няма: частно лице "х", купува от частна фирма "у" вещ на свободно договаряна цета "Z", което може да бъде теоретично и 1 лв! точка!вдигната пушилка, с която ще разсейват тълпата до изборите... защото няма с какво друга да я активират - няма дебати по съществото на т.н. избори, няма нищо ... жълтини "за маса"!
24
2
 
37
 
! Отговори
2007 преди 5 години
България от 2007 година е в ЕС, като плаща на година 517 986 320 евро. За всичките години от както сме в ЕС, са одобрили и изплатени над 50 милиарда евро. Къде са тези пари? Защо ГЕРБ държи да управлява, само до като ЕС ще ни отпуска европейски субсидии? Защо Румъния са с двойни доходи от България, а 2007 година, бяха с по ниски доходи от българските. Защо няма политици и нарко босове в затвора?
23
5
 
25
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До РеставраторКъде видя преврат бе човеко. С двата танка едният от които не пали ще се прави преврат. От патриот?Промит мозък, ходи изчисти на Цецо входа докато той ти точи здравната каса
22
2
 
26
 
! Отговори
сокче преди 5 години
Тука е така и 2,5 милиона млади хора напуснаха държавата!Тука е така в Афганистан!
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам дали и доколко нашенецът е ядосан или само се прави, но съм сигурен, че паметта ни е късичка и избирателно услужлива.Щото покрай тази поредна и нямаща нищо общо с футбола драма, колцина си спомнят за оная уличка в Приморско, където преди има-няма и 10 години се даваха парцели на "социално слаби" магистрати и близките им...
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
S edna duma mutrite sa si mutri ispolsvat privikegiite so kato politizi pribirat komisionni ot fa stroteli na gerb besobrasie ot jade sa 700,000 450,000 i mn drugi sumi sa apartamenti simionov hotel 4asna tv mareschki apteki bensinostanzii ot jivkovite li saplati dogan kak kupuva imoti tn peevdki e miliarder kakto i bojkov 4erepa patniori fam im milioneri s imoti ot kade i kak savrahactia mimioni ta i na dezata im gi pischat na imeto maloletni
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И накрая някой политик да си купи три жилищни блока на цената на един.
18
2
 
29
 
! Отговори
От кухнята преди 5 години
Така е, защото българина най-мрази далаверите... в които не участва.
17
27
 
7
 
! Отговори
Реставратор преди 5 години
Борбата с Корупцията не е за пренебрегване, но "Превратгейт" на Радев е хиляди пъти по-страшен е "Апартаментгейт" !...народе ????
16
2
 
25
 
! Отговори
Трайо преди 5 години
Два натовски изтребителя тръгнали да бомбардират Белград, но се изгубили, и взели, че прелители над София:- Абе колега, тук да не сме бомбандирали вече?- Не, колега, тука си е така.
15
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Нинова си е купила апартамента за едва 200 лева кв. метър, това на какво прилича?
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българина вярва, че тука НЕ трябва да бъде така!
13
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви апартаменти, БСП при всяко тяхно управление горим с по няколко милиарда лева, това са хиляди луксозни апартаменти.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С една дума - поръчкова статия с подтекст- трайте си , тук е така , оплаквания на ар..ме..н..кия поп
11
3
 
32
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Какви апартаменти ве,охлюви?Идете да видите хотелите на Милен Велев на морето.......
10
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да накажем тикво-мутрите и да им покажем червен картон! оставки и съд за крадците на родината!
9
2
 
8
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До Фалш 2 Ти па кога си имал пари , че някой ти ги краде ?
8
2
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 5 години
Добре са процентите. Пак тези същите ще изберат БСП/ГЕРБ/ДПС и каквото ново/старо се покаже. Читавите хора отдавна се качиха на самолета :(
7
0
 
46
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
Всеки който се захваща с политика има една единствена цел. Да забогатее и да бъде ФАКТОР.Ако някой ви говори друго , значи лъже.