ДФ "Земеделие" дал над 280 хил. лв. за къщите в Юндола

Наемът на вечер е 150 лв., но резервации нямало
1 май 2019 22:31, Екип на Bulgaria On Air
41

Държавен фонд "Земеделие" е отпуснал 281 000 лева за изграждането на двете къщи за гости в Юндола.

В последствие се оказа, че те са вписани в в сайт за резервации с телефона на зам.-директора на фонда Иванка Багдатова - Мизова. Вчера тя се оттегли от поста си.

Собствениците на къщата за гости в Юндола са категорични, че подалата оставка Иванка Багдатова - Мизова няма нищо общо с вилата им, предаде Bulgaria ON AIR. Разказват, че номерът на мобилния ѝ телефон съвсем случайно е попаднал в интернет страницата, рекламираща къщата им.

Къщата за гости е с капацитет от 12 места. За да се наеме, струва 150 лева на вечер. От няколко месеца насам обаче резервациите в обекта са намалели драстично. Изграждането ѝ пък струвало около 200 000 лева - 70 процента от които са осигурени по Европейската програма за развитие на селските райони.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едните ги уволниха щото къщата не се ползвала за туризъм, а другите щото се ползвала.
14
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мафия, Мафия, Мафия Докога само с отегляне? Искам и аз да открадна 200-300 хиляди и като ме хванат само да се нацупя и да си дам оставката. А после живот братче ...Е бати скапаната държава
13
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чл. 7. Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.
12
33
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гърците цял ЕС обраха, един грък да наплюе друг не чух, а тук ще се изядат, ами ако не се усвоят тези пари ги губим. След проверката и при гербавите ще има, и при въртоглавите ще има!
11
1
 
62
 
! Отговори
На Пора в двора преди 4 години
Къщите са изградени, платени и контролирани по времето, когато сегашният министър на земеделието Порожанов беше изпълнителен директор на фонд Земеделие. Защо прокуратурата не го разследва за това, че не е наредил проверка на къщите още през 2017 г., когато Бивол публикува списък с всички нефункциониращи къщи?
10
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименМи то проблем с предназначението няма, има проблем с конфликта на интереси.Ама спокойно, каката са я наритали, така че и конфликт вече няма. Виж, аз обаче се хващам на бас, че никой няма да я осъди затова, че е бъркала в кацата с меда.
9
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де, аз не разбирам къде е проблема ако тези къщи за гости се ползват по предназначение.
8
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престъпници!!!
7
1
 
38
 
! Отговори
Кола преди 4 години
Да проверят и колко супер джипове и автомобили се купиха с европари! На е още по-жестоко положението. А в северозападна България май всички голями земеделци са със супер автомобили с европари.
6
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги съборят и тая да възстанови сумата към ДФ Земеделие или да лежи като Иванчева 20 години в затвора.
5
3
 
42
 
! Отговори
Пацо преди 4 години
Нека да проверят и в село Шума (на герберите е, от там е Цецо) има няколко нови къщи, които ги построиха хора от Фонд земеделие. Всеки ден минавам. Обявили са ги за по 200 000 евра....
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как ще има тая иска да си избие парите за 2 години и то не са нейни пари.
3
8
 
27
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Наемът на вечер 150 лева малей какви пари 150 лева лъжи но така е ГЕРБ на враст и кражби големи Докога ще ги търпим да крадат няма осъдени е осъдиха ИВАНЧЕВА а друг няма защо ? кой ще влезне в затвор евтини апартаменти и КАРАКАЧАНОВ И ТОЙ КУПИЛ ?ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ВМРО СЕГА ?
2
3
 
50
 
! Отговори
man преди 4 години
брей, брей.. пък едно мое майсторче от Берковица искаше (наистина, не проформа) с баща си да правят къщи за селски туризъм и ги отрязаха за финансиране.Престъпници!
1
4
 
48
 
! Отговори
Дядо Ви преди 4 години
Вони на корупция!