Филип Димитров след посещението на папата: Да общуваме открито

"Вярващият трябва да може с открито сърце да посрещне други вярващи"
Обновена: 7 май 2019 22:15 | 7 май 2019 21:00, Красимир Ангелов
54

Събитието за мир, което направи в центъра на София папа Франциск, стана повод за много коментари в социалните мрежи. Една от причините беше отказа на Българската православна църква да се включи в него, заедно с останалите религиозни общности, представени в България.

Още по темата
Според Филип Димитров папата е обединителна фигура за целия католически свят и е много хубаво, че папа Франциск е посетил България. По думите му посланията, които папите отразяват, са свързани с идеите за мир, разбирателство и подкрепа за всички неща в ценностната ни система са положителни.

България показа високо ниво при посещението на папата

"Днес можем да наблюдаваме, че между много от отците на църквата се намират различия. Точно те правят христовата вяра толкова привлекателна", коментира бившият министър-председател Филип Димитров в "Денят ON AIR".

Според него по-нормално е вярващите да могат да общуват помежду си открито
дори когато интерпретират по различен начин елементите на вярата.

"За мен вярващият човек трябва да може с открито сърце и ръце да посрещне други вярващи, но там, където има различия, не вярвам, че Бог прави държавен изпит. Чистата вяра на сърцето е по-важна от формата на разума", категоричен бе Филип Димитров пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари