60 града се включват в антивоенната акция "Безсмъртен полк"

Отбелязват 74 години от края на Втората световна война
8 май 2019 22:30,
87
60 града се включват в антивоенната акция "Безсмъртен полк"
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Акцията "Безсмъртен полк", в чест на 74-та годишнина от края на Втората световна война, ще се проведе за пореден път у нас. Тази година 60 града ще отбележат 9 май - Денят на Европа и Денят на победата, съобщиха организаторите на събитието.

Още по темата

"Безсмъртен полк" на марш по улиците на България

"Безсмъртният полк" е гражданска инициатива, в която може да се включи всеки желаещ. Това е антивоенна акция, която има за цел да напомни на света до какво може да доведе омразата на хората към себеподобни, върховенство на което се явява и хитлерофашизмът.

"13 хиляди български войници са умрели в борбата с фашизма по време на Втората световна война, те са се борили за един по-мирен и справедлив свят", заяви председателят на организацията "Русофили" Владимир Чучуев.

"Тази акция се посвещава на историческата истина за войната, която трябва да се предаде на бъдещите поколения. Желаем все повече младежи да се включат в нея. Руските ветерани в България наброяват около 40 души, но повечето от тях няма да участват в акцията, заради влошеното си здраве", каза председателят на Българския съвет на руските ветерани от Втората световна война Игор Завялов.

Акцията започва от 9.00 часа утре пред Паметника на Незнайния воин, където ще бъдат положени венци и цветя. Маршрутът е от Паметника на Незнайния воин по ул. "15 ноември", бул. "Цар Освободител" - до Паметника на Съветската армия, където ще има слова, полагане на венци и цветя и концерт до около 14.00 часа.

Сред организациите, заявили участие в шествието "Безсмъртен полк - България", са Съюзът на ветераните от войните на България, Координационният съвет на руските съотечественици в България, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите и др.

Инициативата "Безсмъртен полк" е родена в руския град Томск през 2012 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
8
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
До РАЗНОБОЙ до юбералесАми прочети историческите документи и ще видиш че навсякъде пише СССР. За Русия нищо не се споменава. Просто е.
26
11
 
8
 
! Отговори
Танкист преди 4 години
До РазнобойТака е, СССР е участвал, остави го човека! Е сега третата световна ще бъде Русия и ще гърмят жендерастки халки и задни отверстия из цяла Гейропа.
25
8
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Честит Ден на победата, братя !Смърт на евроатлантизма, свобода на народа !
24
6
 
6
 
! Отговори
РАЗНОБОЙ до юбералес преди 4 години
Ти направи разнобоя като многобой - как така Русия не е Участвала във ВСВ ?Къртиш Мивки .
23
6
 
8
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
До РАЗНОБОЙРазбира се че Русия не е участвала във ВСВ. Участваше СССР - в който Русия има 50% заслуга.
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 46 руските емигранти в германия имат "синя карта". българските ке нефочистачна карта съдовемиячна карта и т н
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен40 сега "бежански сили" от баба меркел донесат прогрес във европа. ха ха
20
4
 
14
 
! Отговори
РАЗНОБОЙ преди 4 години
Та нали САЩ и ЕС отричат че Русия е Участвала във Войната с Германия ?Каква е Истината ? Плевнелиев постоянно повтаряше че Русия не е освободила България от Турско Робство , че САЩ са Победили Хитлер , и че с ИДИЛ трябва да се постигне Диалог ?
19
7
 
11
 
! Отговори
Танкист преди 4 години
Хммм на мен пък ми е интересно кога Т-90 "Пробив" и Т-14 "Армата" ще достигнат Атлантическия океан след като минат на екскурзия през всички ЕС столици. Може и по някой бронебоен подкалибрен снаряд да тестват в халките на "модерните" джендерасти по път.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен28 като винаги, нещастници са
17
8
 
14
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Напред с братска Русия!
16
4
 
10
 
! Отговори
Руския преди 4 години
Нещо бъркаш мойто момчеВиж утре новинитеА междувременно почети книжки. Че чалгата в люлин те е полирала съвсем
15
5
 
14
 
! Отговори
Руския преди 4 години
Виж утре какво празнуват всички в европа и вечерта пак си спомни какво писахВсички европейци празнуват деня на победата над фашизмаТова е всяка годинаТака ще е и утре
14
8
 
16
 
! Отговори
Руския преди 4 години
До 19Утре се празнува и деня на Европа защото без Руската победа над фашизма нямаше да има ЕвропаЗатова в цяла европа утре празнуват падането на фашизма.Затова утре Германия с наведена от срам глава празнува падането на фашизма и победата на Русия Така че Вечна слава и благодарност на героите
13
14
 
8
 
! Отговори
:)))))))))))))) преди 4 години
*** и ***, радвайте се днес и утре на тъпите руски мантри, че от там нататък пак глад, мизерия, болести и истинска реалност! Утре цивилизованите хора празнуват Денят на Европа, а *** - Ден Победьi !
12
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е загубила релевантност към цивилизования свят и е престанала да бъде възприемана от него като отговорен играч в международната политика. Сега участта на Русия е преговори по проблеми, които тя е създала на света сама. И на тези преговори за Русия е приготвена ролята не толкова на арбитър, колкото на ответник.Георгий Кунадзе, бивш заместник-министър на външните работи на Русия
11
16
 
7
 
! Отговори
9-ти преди 4 години
такааа: освен въпросния Крим, Русия още държи войски в Грузия, където е създала 2 марионетни мини държави, територия от Молдова - също с мини държава, незаконна окупация на 3 японски острова, поддържа терористи в Донбас, подкрепя и сътрудничи на терористичните организации Хизбула и Хамас.
10
14
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 4 години
Изостават тъпите алкаши с провеждането на ленински, сталински, путински и т.н. полкове! Наблягат най-вече на безсмъртния полк с обезсмъртените от боярышник!
9
14
 
10
 
! Отговори
мухахахаха преди 4 години
Пак ще мъкнат разтреперани пенсионери с плакати със снимки. Добре поне, че не е горещо, че някой от "безсмъртния" полк да не даде фира...
8
15
 
12
 
! Отговори
хх преди 4 години
Ако не бяха тези "освободители" щяхме да си държим 150 километров излаз на Егейско море,барабар с Тасос и Самотраки, Цяла "Северна" Македония (без албанските земи), а и западните покрайнини. И вероятно още щяхме да сме 7-ми по БВП на глава от населението в Европа, защото през 1939 сме били точно на това място.

Спонсорирани публикации