Голям интерес за военна служба, отпуснаха още 160 места

Капманията "Бъди войник" е успешна
10 май 2019 20:58, Павел Гълъбов
58
Голям интерес за военна служба, отпуснаха още 160 места
Снимка: BulFoto архив

Поради увеличения интерес към обявените вакантни места за военнослужещи в Сухопътните войски вече има министерска заповед, с която са обявени допълнително още над 160 вакантни длъжности във военните ни формирования. Това е казал командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов днес, по време на събитието от кампанията "Бъди войник" в град Карлово, цитиран от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Още по темата

Военните знаят: Българският народ милее за традициите си

Той е заявил, че увеличеният интерес към конкурсите за Сухопътните войски е и един от положителните резултати от кампанията.

В отговор на журналистически въпрос генерал-майор Михаил Попов е споделил, че некомплектът затруднява подготовката, тъй като допълнително натоварва личния състав. "Мога със задоволство да отбележа, че личният състав на Сухопътните войски изпълнява задачите си с професионализъм и желание и това ни позволява в последните две години да изпълняваме всички задачи по бойната подготовка", категоричен бил генерал-майор Попов.

Той е допълнил, че броят на рапортите за напускане намалява и изрази надежда, че тази тенденция, както и нарастването на броя на кандидатите за постъпване на военна служба ще се запази. Командирът на Сухопътните войски е съобщил още, че до края на годината в най-големия вид въоръжени сили ще бъдат обявени още три конкурса - през юли, октомври и декември, пише БТА.

Началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Илия Налбантов е заявил пред медиите, че през 2020 г. за трета поредна година възнагражденията на военнослужещите ще бъдат увеличени с 10 процента. "За нас е много важно да покажем на обществото какво представлява Българската армия, каква е истинската същност на войнишкия труд и какво е въоръжението на нашата армия", казал Налбантов.


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
13
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Тролчетата небългари,си...счупиха пръстите да пишат срещу БА.Голем смях,дано поне им плащат за...труда.
31
8
 
45
 
! Отговори
срамота преди 2 години
Нито един грамотен и кадърен млад човек няма да отиде.Представям си какво е да служиш на Шкембе войводата ,продал българското гражданство и си купил 400 квадрата апартамент в центъра на София.Да не говорим че никой не би влязъл в бой за...апартаментите ,терасите и къщите за гости на шайкаджиите.
30
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кампания "ако от теб не става нищо, ела при нас".
29
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Съвремените въоръжени сили са окомплектовани с високотехнологично оръжие и електронни системи,които изискват подготвени и интелигентни хора."Високотехнологичните работи не се правят от военни. Военните само ползват вече измислени от нормални инженери неща. И системите са направени дурако-устойчиви именно с тая цел, че на тях НЕ работят подготвени нито пък интелигентни хора.
28
11
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Няма сериозна държава,без сериозна армия.А в тази армия трябва да служат отговорно,гражданите на държавата.Тези...умници,които проповядват,че глупаци,некадърници и неудачници,отиват в армията и само те трябва там да служат,жестоко грешат.Съвремените въоръжени сили са окомплектовани с високотехнологично оръжие и електронни системи,които изискват подготвени и интелигентни хора.Всяко...мамини детенце не става за армията,но това не пречи всеки да уважава труда на хората там и въоръжените ни сили.
27
5
 
11
 
! Отговори
SS преди 2 години
Армия без военна доктрина,без нац.идеал,с генерали никога не помирисвали барут,книжни мишки,замисля ли сте се,че ако имаше свясна армия тая страна нямаше да е на дъното?
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 23Защо се хабиш за тоя ...?!?1
25
1
 
25
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 2 години
Оф....Преди 2м.имаше статия че има недостик на 5000 войника .Кога ги назначиха ,кога проработиха че и още да трябват ...
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте българският филм "Граница".Препоръчвам! Бледо подобие е на действителността, каквато беше, но все пак е показателно.
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "Гошo...Tъпото":Гоше, личи си, че не си много интелигентен. Ако някога беше чел Анабазис на Ксенофонт (атинянин, наемник, водил спартанци на връщане от поход в Персия, ученик на Сократ), щеше да знаеш, че това нещо наречено "наемна войска" и/или "професионална армия" е по-старо, от преди 2000 години... и щяха да ти се изяснят много неща за живота, вселената и всичко останало. То не става само с ядене, трябва и акъл...
22
4
 
1
 
! Отговори
Burzum преди 2 години
Почна съ!
21
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търси се пушечно месо. Да си губиш живота в казармата. Да бръснеш портрета на Ботев. И като се наложи да бъдеш пушечно месо. А пък Борисов и другите крадци ще си лежат в палатите. Младите и бедни селски момчета, глупаци да ходят да ги гърмят с патрони и шрапнели... Ей, младежи, залягайте на книгите, иначе ще ви направят пушечно месо и ще защитавате мафията.
20
5
 
21
 
! Отговори
SS преди 2 години
Навремето ми хареса една реплика от един бг филм.ЧИЧО МИ ЗА НИЩО НЕ СТАВАШЕ ОТИДЕ В АРМИЯТА И СТАНА ПОЛКОВНИК.
19
15
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Разлагането и деморализирането на обществото ни е обратно пропорционално на разтурването и съкращаването на БА,през годините на...прехода.С премахването на наборната служба,се нанесе тежък удар,върху механизма за подготовка и закаляване на младото поколение за живота.Народът ни е казал:-Мъж,който не е служил в армията не е мъж и жена,която не е раждала,не е жена.Това са истини доказани през столетията.Не случайно във всяка монархия,мъжете задължително минават през военни училища и служат в арм.
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"и съвсем друго в Крумово и Гр. Игнатиево...."Ама много добре ги знаем и в Крумово и в Гр. Игнатиево... ;) Даже най-големите наредаци са именно там.
17
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям интерес, защото българите все повече оскотяха и станаха все по-мързеливи и все по-неграмотни и търсят професии в които няма да се иска от тях да мислят с главата си.А и очевидно все по-голяма корупция има в страната.
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората, които си мислят, че нищо не се прави в армията не са прави, има си служба и служба... Едно е да си в кашимерията (Карлово, Смолян, Ст. Загора) и съвсем друго в Крумово и Гр. Игнатиево.... 12 години бях в редиците на БА, но се уволних и си работя за себе си. Много колеги са там заради заплатата и осигуровките, малко са тези, които наистина милеят за родината и носят униформата с чест и достойнство, но има и такива, аз бях от тези, но няма перспектива,
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Генералът имал 80 чифта обувки, за вески чифт му трябват по двама калпака да ги чистят, ето откъде идва сумата 160 !
14
3
 
10
 
! Отговори
патриот преди 2 години
ТОЛКОВА МАЛКО А ДО 130 000 ПРЕДИ ДЕМОКРАЦИЯТА ПЛЮС 250 000 ЗАПАСНЯЦИ----МЕЧТА
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Не е тайна , че навсякъде и във всички времена са набирали наемна армия сред хора, които са имали малко алтернативи (виж швейцарските наемници на папите). Така, че нищо ново. Нека понe си вършат добре работата, за която са наети."----Пффф, в миналото да бъдеш наемник е било една от основните 5 професии. Били са елитни. А в наши дни за да си от гвардейците които пазят папата, трябва да си завършил специално училище. Пак не си случаен въшкap. Kато нашите.