Саня – завръща се у нас след 11 г. странстване, липсвал и коренът

Тя си изкарвала хляба като улична артистка, свиреща на ханг
10 май 2019 09:51,
99

Българка, прекарала повече от десетилетие в странстване, се завръща у нас, а нейната история разказва Петя Кертикова в рубриката "Завърналите се" по Bulgaria ON AIR.

Саня Баркова прекарва 11 години в пътуване из света. Испания, Португалия, Великобритания, Русия, Австралия и Индия са само част от страните, които тя е посетила.

Последните 6 години от нейното странстване тя прекарва като уличен артист, свирейки на перкусионния инструмент ханг.

Саня няма музикално образование или опит, когато открива случайно музикалния инструмент, но днес има вече дори издаден албум.

Въпреки това преди броени месеци решава да се завърне в родния Пловдив. Нейното желание е да прави нещо, което да постави добра основа и да може да бъде продължено.

Така тя започва да преподава ащанга йога в града под тепетата.

Докато работи като уличен артист, сякаш губи усещането си за принадлежност, няма корени, които да я задържат. Появата на сина ѝ обаче променя това. Саня си идва в България, за да даде усещането за дом на детето си и да заздрави родствените връзки със семейството, от което усеща, че се нуждае силно.

"В един момент сякаш нямах избор. Стоях в Португалия и мислите ми бяха тук (в България), но просто знаех, че това ми е пътят. Вече бях пътувала три години и бях в момент на осъзнаване, че искам да се спра някъде. Виждах как от едно място си тръгваш и отиваш на друго. Няма корени, основа. Така реших, че вече е време да се спра и да остана на едно място, за да мога да правя нещо, което да остане", споделя тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
яко за свирките преди 4 години
хвала на такива свирачки
75
2
 
1
 
! Отговори
ДОЧАКАХМЕ! преди 4 години
СВЕТОВНО ДОСТИЖЕНИЕ ПРИ "МАСОВОТО ЗАВРЪЩАНЕ" НА БЪЛГАРИ ОТ ЧУЖБИНАНЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ОТ ТАКАВА ДОЛНОПРОБНА ПУБЛИКАЦИЯ- ДЕЙСТВИТЕЛНО ЗАВРЪЩАЩИТЕ СА ЕМИГРАНТИ НЕ БЛЕСТЯТ С УМ,ИНТЕЛЕГЕНТНОСТ,ОБРАЗОВАНИЕ.ДОКАТО НА ВЛАСТ И НИ УПРАВЛЯВАТ ХОРА КОИТО ВСЕКИДНЕВНО ВИЖДАМЕ ИНТЕЛЕКТУАЛНОТО НИВО-ЕМИГРАНТСКИЯ ПОТОК СТАНА РЕКАНА ПОЧТИ ВСИЧКИ ОКОЛО МЕН ДЕЦАТА ИМ С ПРЕСТИЖНИ ДИПЛОМИ ЗАМИНАХАААДОРИ РОМИТЕ СЕ МАХАТСПЕЦИАЛИСТИТЕ ОТ СОЦИАЛИЗЪМА СА ПЕНСИОНЕРИ-ПЕНСИИ ТИП "БАБА НАТА"ЗА ИНЖЕНЕРИ СРЕДНА ВЪЗРАСТ БЕЗРАБ
74
2
 
9
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Е от кама сутра на йога е минала ама така става като поовехтеят и се поразширят.не че ако си седеше в бг щеше да е друго
73
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
- Джеймс...какъв е този шум навън?- Просякиня удря по празен бидон сър...
72
3
 
6
 
! Отговори
ЛЛ преди 4 години
Забелязва се чуждопоклоничеството: на 1-во място тукашните боготворят чужденци, на 2-ро са българи, живяли в чужбина и накрая са българи, неизали навън.
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи таткото е от Португалия.Явно тамномера с тупа лупа не е минал и се епоявил домашен гринго.В Русия същоне са я подминали. Ще излезе, че тупанае предтекст,за да получи подслон судоволствие.Да разкаже,къде е билонай забавно и най кофти.
70
2
 
8
 
! Отговори
Аниту преди 4 години
Къде е придобила умението да си вдига крачетата толкова високо? Искам и аз такъв опит, за да мога да го реализирам, когато се завърна. Че от толкова опит с вдигане тук и там вече се уморих.
69
6
 
20
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Които има смелост ходи, пе4ели опит, вижда култури, обогатява се, после може да се върне но с един много по голям оптит и приклпю4ения зад гърба си, а които няма смелост само седи в 4ерупката си и плюе по тези, които смелост да си живеят живота пълноценно и плодотворно...Може да боли но е истина
68
1
 
10
 
! Отговори
До 75 преди 4 години
Абе възпроизвела се е вече , но иначе си прав всички са много извисени ама нека бъдем честни тази добре парадира, че се е върнала в България ама реално тя как помага на обществото и с какво изобщо е полезна
67
0
 
1
 
! Отговори
до 75 Анонимен преди 4 години
Взе ми думите от устата (клавиатурата)..
66
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
близо 3 милиарда подарък от българите в чужбина с робски труд.. ако не са те да купуват имотите стр. бранш кихва. да разграбват продуктите, и заводите кихват.. аз на гости в чужбина оставям 80 евро в бг магазина. кой е по родолюбец? тоя дето има дом и само прибира пари и не му пука за държавата? или тези дето са по квартири и пращат вс. пари тук ? жалко че изтече водоема...
65
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Като свърши парите пак тръгва. Трябва да си психо да живееш в геноцид и да мълчиш и да ти харесва.
64
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даа, поредната. Тази е от модерното "голямо добрутро", ходят обикалят, занимават се, имат се за много одухотворени, много извисени, над простотията и т.н. Те са артисти, творци, фотографи, обожават живота и прочее. А като махнем цялата захаросана обвивка виждаме една, която е неспособна да се възпроизведе, заради високомерието си.
63
3
 
5
 
! Отговори
до 72 Оптимиста преди 4 години
"....тази жена , все за 11 години да е закътъла нещо..."--------Закътала е ... *** дано вече е обезпаразитена...ти ли ще ми говориш за данъци бе?Тази просякинята за 11 години - колко данъци е внесла в българската хазна?Или се е прибрала за детските?
62
5
 
14
 
! Отговори
Оптимист преди 4 години
Много хленчите , по-малко хленчете плащайте си данъците и правете нещо малко за родината ви , дайте личен пример като тази жена , все за 11 години да е закътъла нещо , имах приятелка която започна йога бизнес в Лисабон след като се отказа от печеливша работа в Лондон. Правете това което ви доставя удовоствие и тогава ще се чувствате щастливи . 1 кутия боя да купите и да боядисате пейките в някоя градина пак файда или чакате Бойко да ви боядиса това което неможе да построи с ваши т.е наши пари
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само коренът, дървото ѝ липсва като я гледам. Защо правите пропаднали хора известни?
60
0
 
16
 
! Отговори
mrJ преди 4 години
Ех доживяхме спасението за което жадувахме от години. Гурбетчиите се завръщат с опит и бизнес идеи от цивилизования свят за да спасят родината от нас простите и мързеливи цървуланковци които останахме да живеем тук. Забравете за киселото мляко и розовото масло, сменяме бизнес модела! Моля търговския флот незабавно да бъде натоварен с ащанга йога за износ и попътен вятър !
59
0
 
6
 
! Отговори
Petko преди 4 години
До Опримист 68. Интересно ми е ти с какво допринасяш за българия, маи само с критика и даване на акъл.по добре да се върнат тези който нашите родни политици принудиха да избягат, отколкото Афганистанци и всякаква неука ***!!!!
58
5
 
7
 
! Отговори
до Оптимист преди 4 години
Краcтавите магарeта ... през 9 планини се надушват/е...Тази с какво да си купи апартамент?Ще трябва още 1000 години да проси пред моловете ... и пак няма да и стигнатАко такива "йоги" ... ще "оправяте" България - по-добре последния да загаси ламБата
57
11
 
7
 
! Отговори
Оптимист преди 4 години
Супер браво момиче с теб сме и аз така направих , сега си купувам китно апартаментче и почвам да променям Бг с новите си възгледи и умения , че бая завистлив и уродлив търтей е останал по тея земи , ама има и за какво да ми завиждат така че техна си работа ...... света и България ще свърши когато свършат дърветата и глупаците в нея,