Селяните, проблемът на водачите с регистрации С, СА,СВ?

Блъснатите тинейджъри, накараха ли ни да се замислим как шофираме?
12 май 2019 16:50,
215
Селяните, проблемът на водачите с регистрации С, СА,СВ?
Снимка: Павел Гълъбов

Събота е, ден на равноапостолите "Свети Кирил и Методий". Решавам да изкарам един следобед с роднини и техните деца. Паля колата, регистрацията ми е PA, селянин съм!, потеглям из разнебитените софийски улици и пристигам благополучно в китно кафенце на столичния квартал "Бенковски". Няколко часа минават просто и безгрижно в разговори и детски игри. Щастливи сме, почивен ден е все пак.

Още по темата

Кола помете тинейджъри до Герена в София

Селянинът и неговите племенници софиянки, решават да се върнат в по-централната част на града, за да се разходят в учудващо добре поддържания парк около Герена. Да, точно тук преди няколко дни се случи трагедия с блъснати тинейджъри, кръстовищата са опасни за българския шофьор, той не може да кара с предвидената по закон скорост, под достойнството му е май...

РА тръгва, колата с деца СВ го следва, изчакваме се, не форсираме на светофари, пропускаме и другите "селяни", които искат да ни задминат, нямаме проблем с това, че сме изпреварени. Стигаме до прословутото кръстовище до Герена... тук се появява човекът със софийска регистрация и страшен проблем и нетърпимост към "чуждоземците-селяни". От крайна лява желае да мине в крайна дясна лента, където съм аз селянинът, спътниците ми трябва да го задминат, защото най-нахално е спрял в средната лента и се опитва да се набута пред мен. Минава на милиметри от предната ми брония, определено желае конфликт, безпардонен и готов за убийства на пътя е...

Слизам, за да посъбеседваме, господинът реши, че не съм коректен, а и най-важното – селянин съм и не мога да си карам, цитирам го - "като на село!". Господине, Пазарджик е град, но, да, уцелихте, селянин съм – горд с най-красивото място на света – Паталеница.

Признавам си, че ми вдигна нервите, попитах го дали иска да се повтори трагедията с тинейджърите от преди няколко дни, замисли се, наистина май не беше прав да кара агресивно и нахално. Уви, мисловният процес рядко се среща на пътищата у нас. Винаги някой друг ни е виновен. Винаги сме невинни до доказване на противното, но с омърсена от убийство душа по-леко ли се живее?

Зад вас, господине, имаше деца, вие сте потенциален убиец на пътя, и не сме виновни затова ние - селяните, най-големият проблем на "софиянци". Живеем тук, стараем са да заобичаме София, знаем какво ни дава и къде може да сме, ценим живота и труда на другите, защото знаем какво е да израснеш с магаре, тютюн и царевица, знаем как да убиваме змии, прасета и кокошки, но не искаме да живеем с проядени души от убийството на човек.

Хора, успокойте се на пътя, бъдете по-добри, не забравяйте, че в колата срещу вас винаги има човешко същество, което заслужава да живее.

П.С – защо съм замаскирал част от номера на шофьора ли, защото си призна, че "всички в София сме от някъде", радвам се, че мисловната дейност се е осъществила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
25
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господин авторе, по-глупаво четиво не бях чел. За болднатия шрифт дори нямам думи. *** не си, по-скоро пpoст ceляндур. Съдя по мисленето ти. Първобитно, провинциално, нископлатен пришълец, живеещ в краен квартал. От теб икономиката не печели, това искам да кажа. Демек си ceляндур. Не си интересен, на никого не му пука кой и къде те е засякъл и как се е престроил. Има ги всякакви по пътищата, Павеле.
97
5
 
40
 
! Отговори
Gorskio преди 4 години
108 А "столичанинът" като е видял, че няма място/дистанция, защо се тика като г.оведо? Ако на мястото на "провинциалиста" имаше AMG G класа или друго мутренско возило дали щеше да постъпи по същият начин или щеше да си наляга парцалите? И къде в правилника за движение по пътищата е определена дистанцията, която трябва да се спазва в метри или по друг начин? Когато си *** е за много дълго време... Щом съм софянец моа карам кат *** навсякъде!
96
16
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този от провинцията се е движил без да спазва дистанция и тръгнал да се оплаква. Да бяха виканли кат и щеше да си получи едно хубаво актче ако се бяха ударили
95
3
 
48
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 4 години
Българинът не признава правила и не ги спазва!
94
2
 
46
 
! Отговори
1 преди 4 години
Един умен човек беше казал:"Не спори с прасето - само ще се изцапаш, и ще досадиш на животното!"
93
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да умееш да караш означава, че трябва да умееш да спазваш правилата за движение по пътищата, независимо къде шофираш! Следващото условие е да познаваш пътя и да участваш в движението, а не да блееш в телефона или да се червисваш в огледалото! Накрая, нужна е ТОЛЕРАНТНОСТ към другите, които имат същите права като теб! Всичкото това не важи за голяма част от българите, защото така е от векове!
92
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Факт е, че София се напълни със селяни след девети 44 - и за съжаление не с трудолюбиви такива, а с бившите прошляци на селата, които след преврата станаха комунисти. Отрочетата им израснаха със самосъзнанието, че имат повече права и специално положение. Това, разбира се, не ги прави граждани, нито софийският регистрационен номер на колата. Андрешковци има и днес - на по-ниско ниво това е да не си плащаш надлежния данък на автомобила там, където живееш.Катастрофи стават и в Европа, от глупост
91
4
 
54
 
! Отговори
Прочел внимателно преди 4 години
Пазарджишки селянин и софиийски селянин си ги мерят кой е по-голям "гражданин".Комплексарски написана статия, без никаква идея и послание.
90
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то на номера си го пише - С, Са, демек селяндурин от софето. Хипергалактическо самочувствие, без никакво покритие.
89
9
 
45
 
! Отговори
Антон преди 4 години
Ачан от диви ***, почувствал се засегнати и с накърнено его. Натискал те, пусни го, ще си намери майстора. Ама не, ще се минеш ако онзи минал пред теб. Даже не ти и прочетох писаниците до край. Аман от вас .онзи ден в парадайс мола. ауди а3 с регистрация ЕН, спряло централно пред входа на инвалидно място, без да има стикер. При положение че места на 3-4 ред по-назад колкото искаш. Автора на статията как ще коментира колегата си провинциалист. .Като не ви харесва София, бегом към село
88
4
 
36
 
! Отговори
Гостилничаря до 93. преди 4 години
Това няма как да го видиш, тъй като в този претъпкан табун за теб е нещо нормално джигитското каране. Гледната ти точка е крайно субективна. Шопарския шофьорлък има запазен модел и традиция, нещо като воден знак, и в Европа пак си личи отдалеч кой шофира. Рядко ми се налага да ходя на това място (и слава богу!)!!!
87
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми не живей тук бе селянин
86
3
 
41
 
! Отговори
До 95 преди 4 години
Какво произвеждате, моля??? Дрехи,храни?? Ограмоти се - всичко е вносно, най-вече технологиите,дори и за едно елементарно мляко.На сергиите по пазара - вносен зарзават. Ако произвеждаше нещо, нямаше да имаш време за злоба.
85
0
 
35
 
! Отговори
Krasiir Kirilov преди 4 години
До АнонименКопенхаген,Хелзинки, Дъблин, Рига,Валета, лисабон,Амстердам,Рейкявик,Осло , Стокхолм,или за теб това не са столици .
84
9
 
46
 
! Отговори
До 93 преди 4 години
Приятелче, ако всички, на които им е писнало да търпят шопския ви шофьорлък, който си пълна ***, всеобщо мнение в провинцията, гладни ке умрете, бе,! Май ич хабер си немаш, че ако не са производителите извън София, гладни и мръсни сте умрели. Имаше такова предложение за такса София, стане ли това, цените ви ще надминат Слънчака. Съществувате именно благодарение на провинцията!!!
83
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Принципно шопите много се перчат и обичат да говорят със самочувствие все са господари. Обаче ако положението стане напечено винаги бягат като мишоци щото знаят че селяните бият много лошо.
82
0
 
37
 
! Отговори
До Гостилничаря преди 4 години
Лъжеш! О, чудо, софиянци карат и извън София и виждат къде спират на пешеходни пътеки - в България никъде! В София - наложи се почти насила. Най-пресния ми случай е от днес - ЕН буквално подгони горкия пешеходец, който пресичаше не само на пешеходна пътека, но и на зелен сигнал на светофара.
81
7
 
38
 
! Отговори
Гостилничаря преди 4 години
На всички кръстовища в провинциалното ни градче се спира и се пропускат пешеходците по пътеките. Софийският *** се познава моментално, даже няма нужда да му гледаш номера. Засичане, неспазване на Стоп, изпреварване на пътеките, превишена (в много) скорост в града, просто поведението на такива хора си личи отдалеч. Дали караме таралясници!? Да, както и повечето !
80
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм от Ст.Загора и често пътувам в София! Прави ми добро впечатление,че напоследък софийските шофьори са станали много по-толерантни и възпитани,отколкото от преди 30-35 години!Веднъж или два пъти до сега ми се е случвало,разни набедени шофьорчета да се държат кофти,но като цяло нещата са доста добре!
79
5
 
38
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
Това с проблемите на чок-баш-софианците , може да се перифразира с оня стар виц ."Докторе , много съм зле, боли ме като се пипна тук , също тук и даже и тук...." Ако навсякъде където отидеш ти се струва че хората не могат да шофират , може да е показател , че проблемът си ти, а не другите., но къде толкова самокритика......