Проблем с ремонта около "Графа" пак отлага крайния срок

Налага се да подменят тръби на две съседни улици
Обновена: 13 май 2019 22:50 | 13 май 2019 22:45, Екип на Bulgaria On Air
29

Нов проблем на проблемния ремонт около столичната улица "Граф Игнатиев". Причината е, че трябва да се подменят тръбите за парното, водата и канализацията по две съседни улици. Нещо, което не е било планирано.
 
Улиците "Цар Иван Шишман" и "6-ти септември" се вадят от графика на ремонта на улица "Граф Игнатиев" – причината е непредвидена смяна на топлопровод, водопровод и канализация. И за да не се стига до разкопаването на ремонтирани улици, тяхната реконструкция се отлага.

От неправителствената организация "Спаси София" поискаха оставки заради поредното забавянето на ремонта, предаде Bulgaria ON AIR.

От "Топлофикация" заявиха, че ремонт на тръбите, изграждани в началото на 60-те години, не е бил предвиждан през 2015 година, когато е изготвян и планът за реконструкцията на зоната около "Граф Игнатиев" и църквата "Св. Седмочисленици". Но през 2018 заради множество аварии и обследване на топлопровода се оказва, че той трябва да бъде подменен.

Сега дружеството е обявило и обществена поръчка за ремонт, но заради краткото време той няма да се случи до началото на следващия отоплителен сезон.

От друга страна подмяната на топлопрвода трябва да се случи съвместно и със смяната на тръбите от "Софийска вода:.

Хората, живеещи в зоната на ремонта, останаха разочаровани заради поредния удължен срок.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Дали умишлено правят така или просто нова форма за кражби.Как може да правиш основен ремонт на оживена,а да не се подменят топлопроводите.То е ясно,че тръбите по време на соца са качествени,но чак пък 60 години да се подменят е повече от глупост.Но това не е първото такова недоразумение на герб,когато преди години общината прави основен ремонт на улица 202/история славяно-българска/,тогава бяха пропуснали да положат кабели за улично осветление
26
1
 
2
 
! Отговори
Ния преди 4 години
Тия от Топлофикация са много зле, хем знаят, че не са си сменяли тръбите от 60-те години, хем явно са очаквали да не се пукат занапред и да са вечни?!И сега понеже няма накъде да ходят, щото от общината са ги притиснали, че няма да ремонтират пак след тях и за това са се емнали да правят поръчка, иначе щяха до 2060та да си седят тия тръби, нещастници!
25
0
 
1
 
! Отговори
Поли преди 4 години
Сега ли се сетиха, че трябва да се подменят тръби, пред приключване на ремонта, хаха.За този ремонт се говори от поне 5 години и нито общината, нито Топлофикация се задействаха да се координират, досега да са сложени сто пъти.*** няма какво да се учудваме, българска работа
24
1
 
5
 
! Отговори
Партиен член преди 4 години
Графа е вече за ремонт на ремонта. По голям резил не знам. Фандъкова да отиде във Велинград да види как хубаво са направени тротоарите към площада с фонтана. А не да казва че няма добри работници,,защото има такива.
23
1
 
8
 
! Отговори
българин преди 4 години
Е , такава тотална пор-но-гра-фия , като тоя ремонт не е имало !!!!!!!!!
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сагата около гафа надминава Брекзита
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За къкви тръби за къкво отводняване та тук шахтите са от едната страна а водата се събира от другата страна наклона е обратен тази фирма нямали техници. Красота за София един Гьол
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това се получава, защото в столична община, а и въобще в държавната администрация, са уредени хора, за които ремонт на улица, се състои във варосване на бордюрите и премитане на гюбрето и дърдонките. Такива мизерници и неспособни копанари едва ли има нейде на земята.
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гафиня Фандък, планьорките на Соф.Вода и Топло. София не е ли време да се измитат?Едната да подва оставка и да се хваща даскалица, може и в Самоков, останалите - уволнени поради некадърност!Какво значи през 2015 година, да не можеш да планираш подмяна на основен водо/топло провод???Значи само едно - визията на тези фльорци за бъдещето я няма и май никога не я е имало. Те не знаят какво значи "планиране"!
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е планирано, защо местната администрация е също толкова некадърна и дезинтересирана като централната. Май и ромейския вот няма да ви помогне на идващите избори.
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Европа първо се подменят първо старите тръби които са за отводняване мин. на 80- 100см всичко се съгласува с енергото, газта, ВИК, Поща за Тел. кабели.
16
1
 
17
 
! Отговори
Инджиктипляктор преди 4 години
До voidТръби , експлоатирани над 50 годиние нормално да бъдат сменени при ПЛАНОВремонт!Какви аварии какви 5 лева!?Защо не са го направили овремеза да се се засичат двата ремонта-нека позная, нямали са пари.Ама имат , за да плащат на твърде раздутия сиадминистративен щат!Като им ходя в местната централа, схлупена барака на 2 етажа,винаги има едни 20 човека, които пушатотпред Какво работят тия хора!??
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са експертите на ГЕРБ непоправими.Всичко правят отзад напред. Няма тъкъв ремонт. Фъндъкова е за прокуратурата.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандък Юрданов излита в пенсия. Видим резултат.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не вярваме на ОПГ Гроб!Оставка!
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Графа Дракула" е много добре. Ще се използва за туристическа атракция по оцеляване. Кой ще уцели перката на акула с глава?
11
1
 
18
 
! Отговори
Махленска клюкарка преди 4 години
До void:Може и да си прав, но доверието е отдавна изгубено. Сега каквото и да стане, хората с право ще си мислят, че ги лъжат.
10
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече започвам да си мисля, че се прави целенасочен опит да се изгонят хората от въпросната улица.
9
30
 
2
 
! Отговори
void преди 4 години
Кое пак не разбрахте бе? Планира се ремонт на Графа, пуска се поръчка и започва да се изпълнява; години по-късне докато тече ремонта стават поредица аварии и Топлофикация проверява тръбите и насрочва експертиза. Резултатът е, че е по-ефекттивно да се подменят, и понеже това не е предвидено в плана за реконструкциите и за да не се прави върху ремонтираните улици - последните се отлагат. Каква лява ръка не знаела за дясната? Ми то след половин век комунизъм всеки пирон и гайка трябва да сменим...
8
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИнджиктиплякторИ ти си същия, че и по- зле. Стига си ревал.