Резервирайте два месеца преди почивката – най-евтино е!

От хотела до туриста ваканцията скача два пъти
14 май 2019 07:10, Александър Попов
34
Резервирайте два месеца преди почивката – най-евтино е!
Снимка: Булфото, архив

Планирането на отпуск няколко месеца по-рано все още не е традиция у нас, макар уверено да вървим в тази посока. И има защо - така спестяваме немалка част от бюджета за почивка.

За да ни излезе по-евтина ваканцията, може да ползваме няколко трика. Избягвайте празниците, училищните ваканции и топсезона. Някои вече отдавна са забравили кога са те, но точно в тези периоди цените скачат двойно. Важно е не само да си припомним за датите в собствената си страна, но и в тази, за която пътуваме – възможни са разминавания, пише "Монитор".

Пътуването може да ни излезе по-леко за джоба, ако е през почивните дни. Широко разпространена заблуда е, че тогава цените са по-високи, коментират експерти.
Последните тенденции са за по-кратки пътувания, но по-често. Сега с два допълнителни почивни дни в четвъртък и петък и пътуване в сряда може да вземем повече за парите си. По думите на Константин Занков от Института за анализи и прогнози в туризма, резервацията за полет за летния сезон трябва да се прави три месеца преди датата Най-доброто време е между 6 и 8 седмици преди датата. Новите маршрути винаги са намалени, ако пътуваме за чужбина.

Почивката на родното Черноморие се оскъпява пък поне два пъти докато стигне от хотела до туристите. Отпуската на морето за четиричленно семейство реално се продава от хотелиера на половин цена, а останалото е печалба за туристическите агенти.

Но това не означава, че ако платите сумата директно на хотелиера, ще платите по-малко.

Още преди да сте се сетили, че трябва да прекарате някъде отпуската с любимите хора, туристическите агенти и оператори вече са договорили пакетни цени за почивките, които предлагат на своите клиенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
руски характер преди 4 години
До русофоб- за 5 минути ставаш приятел с руснака в кръчмата.-след 5 минути руснака те кани у дома си на гости-след 5 минути идва КГБ по донесение на съседа!.....................ВНИМАВАЙТЕ!!!!!!!!!!!!
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До русофобИ през соца всеки чужденец стъпил на руска земя беше диверсант-шпионин.......Рускиня женена за българин я изключваха от ленинския комсомол - ВЛКМС...
25
1
 
2
 
! Отговори
русофоб преди 4 години
До русофилЗащото сме *** и нашата Родина е СССР и черно море е руско езеро!
24
1
 
5
 
! Отговори
бедна българио! преди 4 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРЧервените мутри превзеха всичко!
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До морскиТози, който през лятото не краде, зимата няма да яде!
22
0
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРЕЙШАНИ преди 4 години
До русофилТака ни наричаха персонала в хотелите и ресторантите!!!!Интересуваше ги западната валута а съветския турист беше номер едно политически!
21
0
 
2
 
! Отговори
Юнга преди 4 години
До морскиДосега имаше хляб за нас, обаче скоро ще ядем бaхура !
20
2
 
3
 
! Отговори
русофил преди 4 години
Българите на черноморието не са добре дошли
19
0
 
4
 
! Отговори
гларус преди 4 години
Бедняци хич да не ми идват само богаташи
18
0
 
5
 
! Отговори
морски преди 4 години
Хаиде пиленца на море стига сте кътали парички и ние хляб ядеме
17
0
 
4
 
! Отговори
море и мъка преди 4 години
До гларусКолко запознанства и женитби на селянчета с чужденки!Колко любов пламваше и сексуални желания у стари и млади!
16
0
 
5
 
! Отговори
Бог дал-Бог взел преди 4 години
До това е краяНа стара слава строим на морето хотели и ресторанти!
15
3
 
3
 
! Отговори
това е края преди 4 години
До маркиз Дьо ла ПанкурСамо от любопитството към соца и евтенията привличаше чуждите туристи!*** ще го направи руско езеро!
14
0
 
2
 
! Отговори
гларус преди 4 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРЩом настъпи месец Май и дойде първия турист - сезона е започнал!
13
0
 
10
 
! Отговори
маркиз Дьо ла Панкур преди 4 години
Г-н"варненец", научи малко гръцки или италиански ( лесни са ) и ще бъдеш щастлив !Турски не ти трябва - по турските курорти знаят български!Много сори , ама бизнесът ти УМРЕ - у нашия квартал и *** същите бетонни мастодонти , ама са мно-о-о-го по-евтини. Трябва да си мръднал в главата ,за да смениш един бетон с друг , и то срещу пари ! За консистенцията на морската вода да не говорим ...
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кой ще се излъже да почива на в България на Черно море? Хората отдавна разбраха, че ако искат нормална почивка, трябва да си намерят подходящо мсято извън България.
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Седя в момента на една пейка край морето, пия кафе и пуша цигара, съзерцавам го и се чудя кой харчи пари за това да идва на море, още повече да си купува апартамент. От две години, дори не съм стъпвал на пясъка, какво остава да вляза в тази *** вода ... имам си баня, стига ми!
10
2
 
8
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
""Отваряй прозорците на на панелния кло3ет да става течение си трай""Грешка,имаме и такъв,но хубаво ремонтиран и го даваме под наем.Живеем в апартамент в Яворов /Ленин/ останал от родителите ми, а апартамета в Изток останал от родителите на съпругата ми също даваме под наем,на по-състоятелни наематели/Изток го налазиха герберисти,особенно по ул.Латинка /.Другите два са ни в Гео Милев и един от баба ми до Докторската градина ,но него го делим
9
3
 
3
 
! Отговори
Ценко преди 4 години
Добре че живея близо до морето само на 115км от Варна.Ходя си в събота сутрин,прибирам се вечер и в неделя същото го правя.Излиза ми около 60 лв.за бензин плюс обяд в някой ресторант,абе общо до 100лв.с екстрите за два дни.Доволен съм.
8
2
 
13
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 4 години
Сезона започна с незапомнено бедни туристи.Ще завърши със същите скъсаняци !