Стимуланти, анаболи... Струва ли си да умрем, правейки красиво тяло?

Докъде може да доведе лошата здравна култура?
20 май 2019 11:15,
94

19-годишен младеж от Хасково получи инфаркт след тренировка по футбол в комбинация с фитнес занимания. Той се оплакал на лекарите, че изпитва болки в гърдите.
Още по темата

Децата ни се тъпчат с анаболи: Бързи мускули, но и стерилитет

Докъде може да доведе лошата здравна култура и надценяването в залата или на стадиона? И защо пада границата на покосените от инфаркт млади хора? Знаем ли как да използваме добавки и стимуланти и как можем да прегорим в спортните занимания без да усетим?

"Сърдечните проблеми обикновено са или част от генетичен такъв, или вследствие на храните, които консумираме в съвременния свят - всички са наясно, че всеки трети в САЩ е болен от рак или диабет. Претоварването може да бъде причина за инфарктни състояния, но спортът сам по себе си - не", коментира в студиото на "България сутрин" фитнес инструкторът Кирил Вълчев–Скалата.

Във връзка с употребата на азотни бустери, той бе категоричен, че не бива да се употребяват от млади хора, тъй като разширяват кръвоносните съдове и могат да доведат до редица проблеми.

"По-добре да стимулираме нервната система с кофеин или друг продукт. Това ще доведе до по-голяма възможност за физическо натоварване и няма да разбие сърдечно-съдовата ни система", допълни още Скалата.

Пред Bulgaria ON AIR фитнес инструкторът Мартин Гаджев отбеляза, че има добавки, които могат да се пият преди тренировка за енергия. Те обаче трябва да бъдат употребявани от професионални спортисти, които са запознати с това, което правят и с продуктите, които приемат.

"Повечето хора са нетърпеливи, искат бързи резултати и така взимат прекомерно количество добавки, без да са наясно как действат", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До nikonikТова беше преди 20 гоидини ... Сега ще се качи някое, дето от 5 години тренира със анаболни стероиди и си бие асдреналин, преди да се качи на ринга. Лошото е, че го правят, когато излизат на члготека, за да нападат случайни минувачи по улиците.
56
1
 
8
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Хайде да си го кажем в прав текст. Има два вида мъжка физика - едната - примерно Джъстин Теру, или да речем - Брад Пит в "Гепи", защо не и Джеръд Бътлър в "300" - която според мен е впечатляваща, и другата - Конан Варварина - да не се бърка с Арнолд -която издава неподправен комплекс. И двете изискват усилия, но резултата е различен някак. Това е моето мнение. Но по важно е това на жените. Би трябвало те да кажат, кой от двата типа ги впечатлява повече.
55
7
 
11
 
! Отговори
nikonik преди 4 години
Съдейки по заглавието стигам да извода,че това е най-лесния начин да се определят глупаците-комплексари, а именно зобащите фитнесджии. Това е нещо като естествен подбор, както хазартните игри с билетчета са данък върху глупаците, които го плащат за това,че са такива. Който се мисли за големия мъж като е назобен с преса, бицепси и рамо, да се качи на ринга с мен малко да се побоксуваме или в октагончето с някое емемейче.... мъничко да се позабавляваме с "мъжленцата"....
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ СИ СТРУВА НЕ СЕ ЗАЛЪЖВАЙТЕ ЗАРАДИ НЕКВИ ДА ВИ ОБЪРНАТ ВНИМАНИЕ
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може и без анаболи да станеш мускулест стига да си от оная другата раса. Кефи ме тялото на Уайлдър..мускулест, сух..едва 100 кила при 201 сантиметра височина и притежава по-силен удар от на Майк Тайсън. Това е ген, а не от анаболи.
52
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мен пък ми е смешно толупи дето не могат да пробягат 100 метра, понеже пушат като комини и пият като смоци да ме поучават на тема стимуланти.Гъка *** от кофата първака, думка Арда-Къчак-а, но не пие стимуланти, че били вредни за сърцето.
51
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи за да имаш красиво тяко, трябва да имаш оформени мускули? Брех да му се невиди.Майка ви комплексирана да ***!
50
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Струва си,по добре да умреш с коремни плочки,бицепси,надут като пуяк отколкото мършав,да!
49
4
 
12
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До Тялото - м, не - имам предвид онези военни които са легенда. Вземи примерно един SAS - те несъмнено са в топ 3. Няма как анаболен монстър да мине през това сито. А школата им отдавна е легенда дори и при самите военни. Единствените които влизат там с "летящ" старт са гурките, а те определено не са на анаболи.
48
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ме кефи когато фитнес маниаци ми обясняват за митохондрии, клетъчни стени и метаболизъм. Усмивка грейва на лицето ми :)
47
4
 
10
 
! Отговори
Тялото преди 4 години
До KromНе ги ползват военните?! В щатите почти няма неназобен военен. Около 85% според един доклад.
46
0
 
12
 
! Отговори
дедо Йов преди 4 години
"Задайте си въпроса защо не ги ползват военните - там в специалните части служат мъже които могат всичко"Зависи кои военни, защото ако говорим за българския "кадрови" войник е ясно, но специалните части в страни със силна армия имат доста солидно "възстановяване". Употребяват си хората и хранителни добавки и хормонални препарати и др, виждал съм военен от Норфолк, Англия да изяжда 10бр "сникерса", а нямаше грам мазнини по тялото си, тогава за първи път видях "чудесата" на хормон на растежа!
45
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kиро и още една шайка псевдоспортисти, отдавна са го обърнали на бизнес този "спорт". Не знам защо продължавате да го ползвате като някаква медийна звезда, при положение, че е лежал в затвор в Турция за пренасяне на ефедрин през границата.Някакви полуфилософи само разнасят някакви мантри като гуровци.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГАДОРЯНАко е истина - браво.Всичките МТБисти които познавам са кльощави.С малки изключения, ама чак пък 130 кила.
43
1
 
25
 
! Отговори
...тъжно... преди 4 години
Те денонощно сърбат енергийни напитки с водка, пушат наргилета от 2-ри клас и се друсат с канабис. Тези тела да не са от желязо? Какво като са млади!
42
0
 
2
 
! Отговори
До28 преди 4 години
Да на шосе Тасос номер 200 съм от КК Верея
41
0
 
20
 
! Отговори
До Григор преди 4 години
Страдаш от синдрома на малкото краче. То с анабол не расте, а става по- меко.
40
0
 
0
 
! Отговори
Митев преди 4 години
До Наблюдател Всъщност в нормални дози е дори полезен
39
0
 
14
 
! Отговори
Митев преди 4 години
До Григор Браво на теб щом мускулите ти дават самочувствие. Велик си.
38
1
 
16
 
! Отговори
Чикън преди 4 години
До Григор.Да, справил си се, ама само със симптомите. Проблемът ти е трябвало да го решиш с помощта на психолог още в юношеските години, когато си се чувствал "слаб и вял" и да се реши завинаги. А ти си турил ядна боя и си мислиш, че си оправил проблема.