За вредата от цигарите: Кампания, безплатни прегледи

За първи път тя ще се провежда в три града
9
За вредата от цигарите: Кампания, безплатни прегледи
Снимка: Архив

Започва информационна кампания за вредата от употребата на тютюневи изделия.

Кампанията е в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г., съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

МЗ, съвместно със сдружение "Национална асоциация за профилактика на белодробни болести" и Столичната община, организира прегледи за пушачи, включително и на бездимни цигари.

Тази година за първи път кампанията се провежда в три града - София, Благоевград и Враца, като всеки гражданин безплатно ще може да изследва състоянието на белите си дробове.

Кампанията ще продължи до края на годината през месеците юни, септември, октомври, ноември и декември.

Всеки, който желае, може да бъде консултиран в някой от 28-те кабинета за консултиране и отказване от тютюнопушенето в регионалните здравни инспекции в страната.

Повече информация може да бъде получена и на Националната телефонна линия за отказ от тютюнопушенето - тел. 0700 10 323.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бях диллър на дрогга, бих се борил срещу всякакви други пороци и зависимости, като тютюнопушене например, това отнема клиентела. Все пак един човек не може да има много зависимости накуп, камо ли да има пари да ги задоволява всички. Затова смрът на цигарите - да живее моя бизнес!
8
0
 
6
 
! Отговори
NOLF преди 4 години
Пуших 12 години по 1 кутия на ден. Спрях ги преди година и половина и започнах да спортувам редовно.Най-доброто решение в живота ми, толкова добре не съм се чувствал от години.
7
1
 
8
 
! Отговори
ananio преди 4 години
Откажете цигарите , хора!После много ще се радвате.
6
1
 
3
 
! Отговори
Трябва преди 4 години
Алоооо, консултантите, излезте с мегафони по улици и площади и се борете против пушенето ! Вижте кришнарите как пеят и табцуват по площадите и привличат последователи. Удобно седнали в кабинетчетата, джиткайки на телефончетата няма как да свършите и грам полезна работа, освен да си вземете надницата :(
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами за вредата от кренвиршите що не направите една кампания.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пушете коз
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако някой може да направи групата на зелените пушачи това е ТОЙ ...за всичко друго ...хм ами ще видим
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората не желаят да бъдат здрави. И практически много малко от хората умеят да мислят дългосрочно. Действат според първичните си усещания и после оправдават действията си чрез придобитите си умения за говорене.Представата за време се формира най-късно и най-трудно в съзнанието на човека. Общество, задвижвано от поддържане на лакомия към всичко, има полза от всякакви безразсъдни потребители. От разумен човек печалба няма.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По добре безплатни цигари