Караянчева се поклони пред жертвите в лагера "Белене"

Председателят на НС на възпоменание на остров Персин
Обновена: 1 юни 2019 18:37 | 1 юни 2019 16:43, Веселина Йорданова
208
Караянчева се поклони пред жертвите в лагера "Белене"
Цвета Караянчева. Снимка: БТА

Трудно е да помним тези моменти от историята, но е съдбовно важно да не ги забравяме. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на националното поклонение и възпоменание в памет на жертвите на тоталитаризма в концентрационния лагер на остров Персин, град Белене.

Цвета Караянчева отбеляза отсъствието от поклонението на представители на БСП.

Поклонението беше организирано от община Белене и фондация "Остров Белене", която показва изложба в памет на концлагера "Белене", предаде БТА.

На възпоменанието бе представено специално издание Мемориален комплекс концентрационен лагер Белене, издадено в памет на жертвите на комунистическия режим 1949-1989 г.

В него се посочва, че миналото трябва да бъде осмислено и простено. Само тогава бъдещето на Обединена Европа ще може да се развива под знака на демократичните ценности.

Организаторите съобщиха, че е готов идейният проект за мемориала на остров Персин, който представлява възстановка на лагера от 50-те години на миналия век.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още по темата: Цвета Караянчева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
5
 
30
 
! Отговори
броя на жертвите преди 4 години
Пресметнете броя на жертвите на режима на пожарникаря - изнасилените, умрелите, наркоманите, емигриралите, останалите без работа, беззъбите, полуделите, оскотелите, подслушаните, убитите, самоубилите се и самозапалилите се, несправедливо осъдените, и ще видите, че те са повече от т.н. "жертви" на комунизма! !
131
10
 
25
 
! Отговори
Бългериъ фърст преди 4 години
В Белене бяха само криминални престъпници и убийци! Караканчева насърчава възраждането на фашизма в България.
130
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който не помни историята си,няма бъдеще.
129
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този тъмен период от българската история,през който невинни хора бяха избити и угаснаха в "лагерите на смърта",за комунистите от БСП, е част от "стогодишната история" на партията им,с която се гордеят?!
128
2
 
8
 
! Отговори
Оцелял преди 4 години
За 30 години българина ЗАБРАВИ какво беше ПОЛИТИЧЕСКИ затворник!? Случайни неща в живота няма. Затова сте най -бедни, окрадени, злобни и болни.
127
6
 
17
 
! Отговори
Ставри преди 4 години
Имахме комшия който лежа в Белене за "търговия" с някоклко чифта дънки .Лежа по- малко от година и го пуснаха щото беше луднал,на около 30 години нямаше зъби и беше побелял.Преди да влезе беше теливизионен техник (нещо като ИТ сега ) след Белене ровеше по кофите...Там надзирателите бяха психопати,извратеняци и хомосексуалисти.Сега синовете им се гордеят с изврътените си бащи и дядовци и напират за евродепутати...
126
11
 
6
 
! Отговори
До 139 и 140 преди 4 години
Сънуват пак комунистите как ще убиват и пращат хора в Белене За късмет на българите ще им се размине тази лоша участ - Червената армия е далече, но американската е в България... "на учение". Така ще е в следващите 50 години, през които ще лаете от задния отвор на кучето и ще си умерете озлобени и нещастни, както и сте живели. Що не се гръмните още сега, за да си съкратите мъките. То тва живот ли е тавариш Щирлиц!
125
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моме научи ли къде се намира Пекин и коя е столицата на Виетнам?
124
7
 
10
 
! Отговори
КаралаТанкчетата! преди 4 години
след специялизацията й е Украина, като нищо може да подпали война с миньорите в Перник и Елшица.Това задопредно същество наместо да плаче за Цецо, да му плете чорапи за затвора и да му суши зелен боб че по-така Цецето да понася сватбите мъжки, земала да се кланя там където нейните родители са безчинствали.
123
1
 
6
 
! Отговори
Малинчо преди 4 години
Пак областният управител на Плевен Миро Петров отсъства и е пратил заместника си Краси Трифонов. Скрил се е в хотела на началника си социалиста Васил Антонов, а иначе е под прикритие в бизнеса с крадени от МВР цигари без бандерол и с продажба на възстановени от тотални щети луксозни автомобили с фалшиви документи от износ и последващ внос. От далавери и от слугинаж на социалистите Васил Антонов и Румен Петков няма време за държавни дела.
122
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смелият герой Г. Димитров подкокоросва селяните да правят въстание(09.1923) и бяга да си пие ракията в Белград, докато те се срелят.Такива са всички комунисти- някои,чак на 11.09.1944 се показали от гората, защото не разбрали, че шефовете им от Москва са влезли без бой в България.През Май 1944 г. в България е имало всичко на всичко 300 партизани, каква съпротива, кви 5 лева.Чак когато Червените окупатори приближили Дунав, 1000 хитреци хукнали да се правят на партизани.
121
3
 
10
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
В момента ЕС е чиста форма на комунизъм. На всекиго от богатите според потребностите. На Вас Ананас, а на нас Праз както е казал онзи.
120
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко са трепали комунистите , щом има толкова предатели в полза на САЩ
119
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
9-то юнският преврат си е чисто вътрешнобългарско събитие и не е било организирано от външни сили и не е било насочено срещу тогавашните комунисти,а срещу БЗНС. Комунистите не могат да търсят там оправдание за следващите си действия диктувани изцяло от Москва. Комунистите не бива да си присвояват и съпротивата и участието на земеделците в Септемврийското въстание макар и инспирирано от Москва.Земеделци не са и помисляли,че червените един ден ще ги натикат в ТКЗС иначе биха ги изклали още тогава.
118
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 73 ГЗ...И така леко полека п.....ст станах
117
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази на....рана "дама" няма кво да прави освен в гърне да седи и да срича по метода на Тошко Бащински :(
116
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лицемерие в най-чиста форма.
115
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами те в БСП останаха само Стефан Данаилов и Крум Зарков бе, сербез! Дай сега да ги избесим и възмездието е осъществено! Ако искаш възмездие - обеси Греб, АБВ и който се сетиш! Зарков - роден 1986 г.! Представете си, някой се ражда в тоз час 22.22 ч. 01.06.2019 г. и някъде 2052 година някоя гумена тиква като Тон Тодоров му търси отговорност що сме щели да трепем папата през 1981 г.!?
114
3
 
3
 
! Отговори
преди 4 години
Онези които заточваха хора на този остров не бяха ли подчинени на същата идеология която завладява Европа днес ?
113
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лицемерка Карастанчева! ***, много и е домъчняло за жертвите на комунизма! Поза и фалш, осигуряващи гласове на избори, защото на 80% български главанаци комунизма им е виновен, че не са преуспели в жалкото си жизнено мижитуркане! Тоя бил гламав и не се дипломирал - комунистите, оня бил грозен - разбира си, че комунистите са го обезобразили, третия жена му тръгнала - ръгнала - ама, как - комунистите обраха мадамите и за нас останаха крокодилите! Удобно и безплатно оправдание за всеки гламчо!