Радев: Член сме на ЕС и НАТО, но това не изключва връзки с Русия!

Отношенията ни постепенно се възстановяват, отбеляза Путин
300
Радев: Член сме на ЕС и НАТО, но това не изключва връзки с Русия!
Снимка: БТА

България е член на ЕС и НАТО, но това не изключва развитието на интензивни отношения с Руската федерация. Това заяви президентът Румен Радев в началото на срещата си с руския президент Владимир Путин днес в Константиновския дворец в Санкт Петербург.

Още по темата
По думите му втората им среща за такъв кратък период е ясен сигнал за новата динамика в двустранните отношения, които се базират на дълбоки исторически, културни и духовни връзки. Според президента ни това е сигнал, че двете страни желаят да развият тези отношения интензивно и конструктивно на взаимноизгодна основа.

Руският президент Владимир Путин посочи, че отношенията между Русия и България постепенно се възстановяват и допълни, че започваме да използваме резервите за активизиране на двустранните ни отношения, предаде БТА.

Българският президент отбеляза добрите отношения на ниво правителство и на ниво парламенти на двете страни, както и тези в областта на културата, науката образованието, туризма.

Стратегически партньори сме в областта на енергетиката и имаме потенциал това сътрудничество да се задълбочава, каза държавният ни глава.

Знаете, че вече придобихме два руски реактора, това означава и предполага, че Русия има място в изграждането на бъдещата ядрена централа, независимо кой ще спечели търга за стратегически инвеститор, коментира Радев.

В областта на газовите доставки и транзит също имаме дългогодишно партньорство. Искам по-подробно да ви запозная с това, че България продължава да модернизира и разширява своята газопреносна мрежа, с планове за изграждане на газоразпределителен център, газова борса, в ход е изграждането на интерконектори с нашите съседи, отбеляза той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Radev e ortodoksalen terorist na teroristichna ortodoks bg darjava.
214
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Импийчмънт СЕГА!
213
4
 
7
 
! Отговори
Двама капути преди 4 години
На снимкатаА псетата им нека си лаят
212
7
 
5
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Бибитко кара автомобил, държавен, да си прави пр, това значи ли че ген. Радев трябва да подкара изтребителя и да го навре там дето слънце не огрява?
211
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Достоен президент на Р България и пример за политиците. Президента Румен Радев е истинското лице на държавата ни. Америка е далеч, а Русия е близо. Тя ни е освободила от турско робство и хиляди млади руснаци са загинали за нашата независимост. Всичко друго е само празни приказки.
210
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако вземем за пример Турция, тя е член на НАТО, но има много голям търговски оборот с Русия. Същото е и с Германия, че и с Австрия, Унгария, Чехия и Франция. Защо ние трябва да правим изключение?
209
8
 
17
 
! Отговори
Пилот преди 4 години
До Анонимен 213 - А бе човек, ти знаеш ли как се влизаше във висшето военно училище в Долна Митрополия? Просто си нямаш на идея за какви знания по математика и физика става въпрос. За другите изпити за физическа издържливост със сигурност пожарникарят трябва да си сложи памперса иначе ще се получи 50 нюанса кафяво!
208
12
 
12
 
! Отговори
хахахааа... преди 4 години
До Това президент ли е?само плевенлиев.....
207
22
 
19
 
! Отговори
Това президент ли е? преди 4 години
Руският патриарх му се кара като учител на ученичка, а Радев се свил навел глава с клепнали уши и гледа страхливо надолу... Това президент на България ли е ?
206
12
 
16
 
! Отговори
мечти...мечти... преди 4 години
"Радев: Член сме на ЕС и НАТО, но това не изключва връзки с Русия!"ХААХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХХХАААААААААААААААААА.........
205
19
 
21
 
! Отговори
Ало, (п)резиденте! преди 4 години
Връзки с Русия е едно, а връзки с Решетников е национално предателство!
204
22
 
18
 
! Отговори
Радев васал на Путин преди 4 години
Цитат от Огнян Минчев: "Как изразяваш собственото си достойнство когато непрекъснато уверяваш нечия друга държава, че си доброволен неин васал? Унизително е да виждаш, че те представлява човек, който не разбира приоритета на собствения си национален интерес и непрекъснато говори в подкрепа на чужди интереси. Още по-унизително е да виждаш, че той не осъзнава това, не се срамува от това, че смята това за нещо в реда на нещата."
203
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашия Президент се е срещал както с Тръмп, така и с Путин! Това лошо ли е? Прави ли го глупав?Също така е бе глупа вата жена на бесепейски активист, вместо да си стои при майката на децата му. Която на всичко отгоре е по-умна и по-хубава от сегашната ***.
202
9
 
12
 
! Отговори
Бонобо преди 4 години
Браво на старците1 Желая им още скокове, добро уиски и весело настроение!Иначе това, което стана след десанта, не е много за разправяне. В Ардените ги отупаха здраво. Бягаха като зайци от немски хлапета по на 17-18 години и техните изнемощели 70-годишни дядковци.Истински случай в по-ново време: бивш офицер от Вермахта и бивш офицер от Червената армия, ранявани в битки един срещу друг, си пият водката. Немецът:"В тази война бойци бяхме само ние и вие. Останалите бяха шайссета!". Руснакът кимнал
201
13
 
27
 
! Отговори
И Турция е в НАТО преди 4 години
но си върти далаверите с Русия, само Боко -*** слушка САЩ като помиярче!
200
3
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 4 години
До Довольно, хватит...да не се разревеш, само.
199
8
 
26
 
! Отговори
ДЪРЖАВНИЯДЕПАРТАМЕНТ преди 4 години
И на чия издръжка да са държавните служители - военни, полицаи, учители и пр. Естествено, че на държавна,защото служат на държавата.ПРЕЗИДЕНТЪТ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ, ЗА РАЗЛИКА ОТ МУТРАТА, Е ПЪЛЕН ОТЛИЧНИК НА ВОЕННОТО УЧИЛИЩЕ И ЩАТСКА ВОЕННА АКАДЕМИЯ. ТОВА, ЧЕ МУТРАТА ПЛАЩА НА ЖУРНА ЛЯТА ДА МУ ПРАВЯТ ПР ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР СЕДЕМ ДНИ В СЕДМИЦАТА И ДА КЛЕПАТ ДОСТОЙНИЯ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА, Е ЧИСТО МУТРЕНСКО-МАФИОТСКА СТРАТЕГИЯ ЗА ОМАСКАРЯВАНЕ.ПО ДРУГ НАЧИН НЕ МОЖЕ ДА СИ КАЧВА РЕЙТИНГА,ЗАЩОТО Е ПРОКЛЕТ КЪЧИ СИН.
198
3
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До Анонимен 214Все някой трябва да започне разчистването на батака,все едно от коя партия е ,или е бил някога.
197
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато мърлявите прасенца от шорошката кочинка си навирят розовите опашлета навити на геврек и заквичат , това ми гали слуха като музика. Защото ги разбирам - много боли, ох, как боли, че най-после имаме истински президент
196
27
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тео, как може да си толкова заблуден?!Глупав е разбира се, сравнен с предишните президенти! Военен, цял живот на държавна издръжка, този ако трябва да направи нещо сам... на две магарета сено не може да раздели.