Борисов и Нинова пак се скараха - за партийните пари и "прегръдката на ДПС"

От НФСБ искат въпросът да бъде обсъден на Коалиционен съвет
37
Борисов и Нинова пак се скараха - за партийните пари и "прегръдката на ДПС"
Снимка: архив, БулФото

Партийните субсидии пак скараха лидерите на двете най-големи партии ГЕРБ и БСП.

От Брюксел премиерът Бойко Борисов заяви, че въвеждането на субсидия от един лев е поискано от мнозинството на референдум. Премиерът добави, че сега се дава възможност прозрачно партиите да получават дарения и да съобщават кои са дарителите.

Проверяват Сметна палата, служби, пред очите на хората става, сто процента прозрачно. Г-жа (Корнелия) Нинова каза бизнесмените от БСП да затворят портфейлите си - това е цитат. Ето сега могат да ги оставят отворени и да си ги узаконят. Цитирам, не нападам, поясни Борисов.

Преди няколко дни тя каза, че аз не съм успял, и ГЕРБ, да й вземе оставката - оставка, която тя подписа сама и връчи сама. Какво общо имам с нейната оставка, попита премиерът.

Нинова отговори на тези думи от профила си в социалната мрежа.

"Премиерът днес коментирал от Брюксел оставката ми. Господин Борисов, този въпрос приключи. Гледайте си делата в ГЕРБ и мислете за прегръдката с ДПС", написа соцлидерката..

Още по темата
Така тя коментира обрата по темата за партийните субсидии, след като ГЕРБ и ДПС се договориха за неограничено финансиране на партиите от дарения.

Управляващите се съгласиха с предложението на ДПС след като партийната субсидия се намалява, да се разреши финансиране от бизнеса.

Междувременно лидерът на НФСБ настоя точката за промяна на Закона за бюджета, включваща въпроса за партийните субсидии, да бъде оттеглена, да не се гледа утре и да бъде поставена за обсъждане на Коалиционен съвет. Симеонов коментира темата в предаването "Лице в лице" по bTV, където попита кой е коалиционният партньор на ГЕРБ - ОП или ДПС.

Омбудсманът Мая Манолова пък призова в отворено писмо депутатите да не приемат промените за неограничено частно финансиране на политическите партии. Общественият посредник е категоричен, че новите текстове противоречат на конституционни принципи и разпоредби и легализират интересите на олигархията за сметка на правата на гражданите и политическия плурализъм.

Манолова е категорична, че ако предложеният корпоративен модел за финансиране бъде приет, тя незабавно и без колебание ще сезира Конституционния съд заради погазване на принципите на демократичната и правова държава и на политическия плурализъм

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Абе опозиционен бизнесмене, нещо гузен ми се струваш, а?Взе да се оправдаваш.Като ти дойдем на проверка, да не намерим нешо, а?
27
0
 
0
 
! Отговори
умен и красив преди 4 години
До ДААА..не бе бате.тебе искаме.
26
2
 
1
 
! Отговори
класик преди 4 години
И аз на своя ред ще си замина,трева и мен ще расне над прахът---но мойте тъпотии вси ще се четът.Те жив са отзвук на простотията народна..
25
6
 
11
 
! Отговори
ДААА.. преди 4 години
ПОМНИТЕ ЛИ КАК СЕ СЪБИРАХА УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ И ВИКАХА ТОЙ! И КОЙ БЕШЕ ТОЙ ПЕЕВСКИ И КАКВО СТАНА СЕГА НИКОЙ НЕ ВИКА СТРАХ ГИ Е ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ КАКВО СЕ СТРАХУВАТЕ ДА СИ КАЖЕТЕ ИСКАТЕ ЛИ ПЕЕВСКИ И БОРИСОВ ЗАЕДНО ЩОМ НЕ ИЗЛИЗАТЕ ЗНАЧИ СЕ ПРИМЕРИХТЕ ИСКАТЕ ГЕРБ + ДПС
24
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите дума не обелиха против Референдума на Слави,само го четкаха за "смелостта му срещу системата".Смелият обаче се оказа Бойко,като изпълни волята на народа от Рефердндума-1 лев на глас.Червените сега реват,че това било нечестно и несправедливо.Буквално казват,че не биха изпълнили волята на народа защото на тях им трябват много пари- за социлози,за телевизии и за всякакви други Лъжи.Да организират контра-Референдум,в който да кажат колко народни пари им трябват-дано народа ги подкрепи!
23
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ама нали бсп_то създаде олигарсите, що сега се отричат от тях?!
22
12
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
За 34 години бай ви вашият Борисов, Тошо направи чудеса, а вие за 30 години обезлюдихте градове, изчезнаха села от картата на България. Лъжа ли е. Запада глътна младото, а тук остави неграмотно то. Беше неук бай Тошо, но хитър, по забраненото навреме оно бибиси...
21
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя пак обърна палачинката, преди няколко месеца друго обясняваше !!!
20
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
другарко импексова, за прегръдката и целувката на орлов мост забрави ли, за годините управление бсп +дпс забрави ли, кой вкара дпс в парламента забрави ли, кой приватизира България забрави ли, кой назначи милионерите забрави ли? на всички тия (и други) въпроси, в отговора има три букви, бсп!
19
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кака Корни ФАЛШИВАТА ОСТАВКА вече няма от къде да плаща на пишман социолози и политолози
18
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нито лев за тиранина Борисов, не му плащайте никакви данъци! Да живее Свободата!
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Това са органи имащи право да проверяват.Опозиционният бизнесмен има нещо да крие ли от проверяващите органи?"В правова държава не е проблем. Ама нашата дали е такава? Иначе същите тези органи провериха Цв.Цв. и Владко Горанов. Не откриха нередности.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен14кои по-малки партии?
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Олеле, имаме си и поети вече! само че нека съчиняват собствена поезия а да не мърсят хорската. То и за тези неща трябва талант а не плагиатстване.
14
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партийната субсидия от един лев,ще смачка демокрацията и по-малките партии,а БСП и ГЕРБ трябва да се договорят и помирят,ако трябва ще ги сватосаме,за да е по-спокойна страната,дайте малко въздух на населението,че вече избяга масово в чужбина от страх,само пенсионерите останаха.
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен3Това са органи имащи право да проверяват.Опозиционният бизнесмен има нещо да крие ли от проверяващите органи?
12
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горкото БСП прибра си Ниновица отново. И тя пак започна с биткаджийството. Видяхме го колко струва за евровота и колко работа ще свърши и сега. Мога смело да заявя,че кака Кори ще загроби любимата на пенсионерите партия и те могат да се сърдят само на нея. А БСП -то си го заслужава - каквато партията такъв и лидера й.
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КТБ бандитите превзеха България.Изхода е по бързо назначаване на главен прокурор на ЕС и иземване на суверенитет
10
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак за гербаджиите поне е ясно Домуса и Пеевски са им основните спонсори, всичко се дава на тях тецове телевизии танто за танто, да се държи ***.илското простолюдие във феодална зависимост
9
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало Патротете нали сте против ДПС,какво правите заедно с тях в каолицията на бб?