Борисов отсече: Неделчева отново еврокомисар, Цветанов ми липсва!

Премиерът се извини на ОП, че не обсъдили партийните субсидии с тях
Обновена: 20 юни 2019 17:17 | 20 юни 2019 16:52, Веселина Йорданова
174
Борисов отсече: Неделчева отново еврокомисар, Цветанов ми липсва!
Снимка: БТА

Мария Габриел ще бъде европейски комисар от България и в новата Европейска комисия.

Това даде да се разбере премиерът Бойко Борисов днес в Брюксел. Той се пошегува, че за комисар я е пратил като Неделчева и с това име е записана и в телефона му.

Още по темата
Според него тя е прекрасен комисар и в пряк двубой е победила Елена Йончева на изборите.

Борисов заяви, че ресорът й е "най-модерният и най-хубавият", но тъй като ресорите не се повтарят, ще се обсъжда за какво ще се борим.

Той не очаква днес евролидерите да постигнат съгласие кой ще наследи Жан-Клод Юнкер като председател. "Решението на ЕНП е да поддържаме Вебер като план А", уточни той и допълни, че знае кои ще са тримата, които Доналд Туск ще предложи след Юнкер.

Премиерът се извини на коалиционния партньор - Обединени патриоти, че разговорът за партийните субсидии е започнал без тях.

"Възложих на Горанов и на Дариткова, даже й казах: Виждаш, че не е лесно да си Цветанов, и когато нещо се обявава или отиваш да говориш с опозицията, ще минеш и през тези, които ни подкрепят и сме в коалиция да им кажеш, за какво става въпрос", разказа той пред журналисти.

В тази връзка Борисов коментира, че Цветан Цветанов, който наскоро напусна партията, му липсва.

Разделих се с най-близкия си, семейство нямам, семейството ми беше Цветанов, и сега ми липсва, но се разделих, коментира той.

Борисов се ядоса и че продължава говоренето за партийните субсидии, като заяви, че не иска повече обвинения, че не е направил тази стъпка.

"Предстоят ни големи харчове, за да вдигнем нивото на сигурност в България", мотивира се премиерът за намаляването на парите. Според него в момента има нулева мигрантска вълна, защото "поддържаме нещата с хора и техника".

"Вчера лично настоях колегите да подкрепим за ремонта на Су-25, така че пехотата да имат поддръжка от въздуха", коментира премиерът. На въпрос това означава ли да има и за САЩ, и за Русия по нещо, Борисов отговори: "Едното е 2.2 млрд., другото е 40 милиона", визирайки изтребителите F-16, за които офертата бе предадена на МО в понеделник.

 

 

 


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
1
 
! Отговори
Maliiii преди 4 години
Mafiq samoleti.
133
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама според днес.бг този Борисов е дървар. Всеги ден отсича нещо...
132
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Когато хората виждат някаква несправедливост, нормално е да излизат с предложения. Вчера получих предложение от партиен лидер, да вляза в неговата партия",завърши Цветанов,като подчерта, че засега ще остане верен на ГЕРБ.https://fakti.bg/bulgaria/384878-cvetanov-nespravedlivo-e-pokaniha-me-v-druga-partiaВ коя ли партия са го поканили?
131
0
 
7
 
! Отговори
цитат на Бонев преди 4 години
.................. Цецо, вместо като Костов да пишеш мемоари, в които да съчиняваш лъжи, напиши Моите години в Шайката.https://fakti.bg/mnenia/384873-bogomil-bonev-ne-barzaite-da-kazvate-chao-na-ceco
130
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами върни си го бе Бойко,купи му още един апартамент с асансьор без пари ..те изборите минаха ,а маТреала е оскотял!Корнела падна в канала,какво толкова му мислиш!
129
0
 
2
 
! Отговори
цитат на Бонев преди 4 години
Не бързайте да казвате чао на Цецо.Той си остава член на Борда на Европол.А оттам до Кьовеши и интригуващи разкрития е една ръка разстояние.Цецо кредит има да изплаща, може ли такава жестокостНа улицата и без професия.Ще става рентиер, явно.БСП,вместо да се офлянква и да си сменя председателите,да се вземат в ръце и да наемат Цецо за консултант.Мултифункцонален е.И без това не може да си плаща вноските и издръжката на апартаментите.И е от старо ДС яре.Цецо,вместо като Костов да пишеш мем
128
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цитата на Богомил Бонев е копиран от Афера.Бойко погреба България!
127
0
 
8
 
! Отговори
цитат на Б.Бонев преди 4 години
Мониторинг от Европа за върховенство на закона?!Вече няма такова нещо.Мониторингът е излишен.По-рано имаше илюзия, че държавата е по-силна от всяка мафия.Сега такава илюзия няма.Мафиотите от деветдесетте се върнаха.Като политици и официални бизнесмени.С това приключи преходът. Както и започна.Предателите на гражданското общество още се правят на десни.Жалки ***. Всичко това ви го обясних като заплаха още преди 20 години.Проклети да сте!
126
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много си били близки с Цветанов и му липсвал.Ами вземи си го у вас,щом сте си толкова близки и така страдаш за него.
125
0
 
7
 
! Отговори
Рубладжия преди 4 години
АЗ залагам, че таз мома, от есента няма да е нито еврокомисар, нито евродепутат. Тогава след толкова липси, какво ще прави нашият юнак не знам.
124
1
 
9
 
! Отговори
Отчето преди 4 години
Ако не в килията , на небето ще се съберете Борисов , не ридай за Цецо , не се измъчвай , ако не народа, или мафията , то Бог ще се погрижи скоро , скоро да се съберете в котела на ада!
123
1
 
13
 
! Отговори
милата тиква балка преди 4 години
Разделих се с най-близкия си, семейство нямам, семейството ми беше Цветанов, и сега ми липсва, но се разделих, коментира той.Семейство нямал милия ...да ама щерка му мулти милионерка и живее в САЩ ,, бившата любовница банкерка и билионерка ( по случайност) абе омръзна ми да му гледам мазната муцина...Да иде да си види авера Цъфи апартамента --айде пък некой ден може и в една килия да ви сложат с Цецката в цвнтралният затвор та да е лесно за свиждания
122
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като му липсва да му иде на гостоо,, знаем каде са му апартаментите..с асансиора директно в хола ...кво чака Борисов та не иде да си го го види приятелчето...айде пък некой ден може и в една килия да ви сложат ..НАРОДА ЧАКА
121
2
 
8
 
! Отговори
Л.Иванов преди 4 години
Няма семейство! Че как да има, коя жена би търпяла такъв, силно казано мъж! След като цветанов му е бил семейство...............?Сега заговори за актуализиране на бюджета във връзка със закупуването на самолетите, вчера емитираха ДЦК1 Накъде отива страната?Или отново за всичко са виновни комунистите! Изходът е изключително ***- след като си напълно некадърен, имай поне малко, ама съвсем малко достойнство,да не говорим за чест, и напусни политиката!
120
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Fake news s agentski imena...
119
2
 
11
 
! Отговори
Край преди 4 години
Екстра е госпожата за комисар ама Бойче то ти и магаре да беше издигнал - те ще го изберат. Така че не ми я хвали. Какво обожание само в погледа а?
118
1
 
20
 
! Отговори
Стою преди 4 години
".... нулева мигрантската вълна....", тава ще да е , след като плащаме милиони на Турция за задържането им.Това е истината - спокойствие срещу пари, така , че не е на добра съседска воля.А за новите заеми не се впуска в подробности.Неудобни теми за сметка на народа.
117
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Taja kloschtava jena osven 4e se ojeni sa 4ujdenez nischto dr ne e napravila boku ja buta napred
116
3
 
22
 
! Отговори
Сапунките преди 4 години
Е,във всяко семейство ги има тия работи-изневери, скътани пари от единия и от другия.Нормално. Сега като са семейство със Ц.Ц.-ще си простят, ще си обещаят повече да не купуват апартаменти и пак ще се съберат! Айде сега- нека сапунката да продължи, иначе няма да е интересно. Може напр. Ц.Ц да се разкае и да заяви,че всъщност новия апартамент бил купен за да изненада Премиера за рождения ден и е бил подарък от цялата партия. Може пък да каже,че новия апартамент щял да бъде партиен офис. Сапунка!
115
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корнелия и Киро не подават оставки при заявени такива,защо да не върне и Цецо.То се видя какви са нашите политици особенно комунистите.