КЕВР намали цената на газта с 0,6 % за третото тримесечие

Новата цена е 44,90 лв./MWh
28 юни 2019 14:26,
20
КЕВР намали цената на газта с 0,6 % за третото тримесечие
Снимка: Pixabay

Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ утвърди с 0,6 процента по-ниска цена на природния газ за третото тримесечие на 2019 г., съобщиха от регулатора.

Още по темата

Солено: Парното със скок от 15% за година, сметките скачат пак от юли

Утвърдената цена на природния газ за третото тримесечие е в размер на 44,90 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). Това е намаление с 0,27 лв/MWh или с 0,6 процента в сравнение с действащата цена за второто тримесечие на 2019 г., посочиха от КЕВР.

В утвърдената от Комисията цена на природния газ не са включени цените за достъп и пренос през газопреносната мрежа, които клиентите трябва да заплащат на крайните снабдители, допълниха от регулатора, пише БТА.

При утвърждаването на цената на природния газ КЕВР отчита условията, залегнали в действащия договор между "Булгаргаз" ЕАД и ООО "Газпром експорт", промените в курса на щатския долар спрямо лева, калоричността и количествата природен газ за съответното тримесечие, уточниха от КЕВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък още чакам ефекта от Големия газов шлем, който един предишен президент обещаваше
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямо смятане е паднало..
17
0
 
1
 
! Отговори
До 12 преди 4 години
Газта е неудушевена и не може да се размножава, чифтосва и т.н.Затова не я различаваме по пол.Защо всички социалисти са толкова ограничени?
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е много бе....
15
0
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
За цената на циклона ли става въпрос?
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи с янките трябва да се предоговаряме щом те нямат принос .
13
0
 
3
 
! Отговори
В БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК: преди 4 години
СЕ УПОТРЕБЯВАТ И ДВЕТЕ ФОРМИ, ЗАВИСИ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС: 1/ газ - мъжки род както в единствено, така и в множесвено число (напр. "газове изпълниха обема на ...), НО И2/ газ - женски род, само в единствено число ( " натиснах *** на газта" или " цената на газта").НЕ ИЗМЪЧВАЙТЕ ЕЗИКА С НАБЪРЗО СТЪКМЕНИ "ГРАМАТИЧЕСКИ" ОГРАНИЧЕНИЯ, ВЯРВАЙТЕ НА ЕСТЕСТВЕНАТА МУ МЕЛОДИЯ И ВСИЧКО ЩЕ Е НАРЕД. РАДВАЙТЕ СЕ НА БОГАТСТВОТО НА ЕЗИКА; НЕ ГО ОБЕДНЯВАЙТЕ, МОЛЯ ;))
12
2
 
2
 
! Отговори
??? преди 4 години
Имам въпросче: Кое от двете изречения, написани от един и същи човечец, е на български език?1) КЕВР намали цената на ГАЗТА... (заглавието);2) КЕВР утвърди ... цена на ПРИРОДНИЯ ГАЗ... (първи абзац).А може би по джендърски вече не правим разлика между м. и ж. род?
11
2
 
4
 
! Отговори
.. преди 4 години
До АнонимеН 8не е газта (ж.р.), а е газ (м.р.). Крайно време е поне това да схванеш българино...
10
0
 
6
 
! Отговори
681 преди 4 години
Отвличащ вниманието ход.Кой ползва газ през лятото?Но пък с какъв шум е съпроводено "събитието"!Чакайте наесен да видите цените... и съответното мълчание на овцете.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия направо са му отпуснали края беее, ликуй, народе, газ без пари почти :D
8
0
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТАНИШЕВ ГАЗТА Е БИЛА С 30% ПО-ЕВТИНА СПРЯМО СЕГАШНАТА ЦЕНА И ТО ПРИ ЦЕНА НА ПЕТРОЛА ОТ ОКОЛО 70$ ЗА БАРЕЛ!!!ЦЕНАТА НА ГАЗТА ОТ РУСИЯ 4Е ВЪРЗАНА СЪС ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА!!!РЕАЛНО ДЪРЖАВАТА ОБИРА ГРАЖДАНИТЕ С ОКОЛО 30% ПОВЕЧЕ В МОМЕНТА НО НАСЕЛЕНИЕТО ТАКА ИСКА ТЕ ПРЕИЗБРАХА БОРИСОВ ОТНОВО!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сериозно намаление 0.20 стотинки, хайдеее на кюфтетата народе.Народа е щастлив има намаление, направо стигаме Европа ... още малко.Хайдеее на кюфтетата
6
0
 
4
 
! Отговори
Теодор преди 4 години
"В утвърдената от Комисията цена на природния газ не са включени цените за достъп и пренос през газопреносната мрежа, които клиентите трябва да заплащат на крайните снабдители, допълниха от регулатора, пише БТА."Тоест продължаваме да си плащаме същото, просто 0,6% по - малко за бизнеса, който снабдява на първа линия, или казано по друг начин - имайки предвид огромното количество газ, доставяно и пренасяно преди да стигне крайния потребител, бизнеса ще лапне МНОГО пари.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сменят пола на газа.
4
1
 
7
 
! Отговори
среднограмотен преди 4 години
В Българския език думата газ е в мъжки род.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
2
1
 
8
 
! Отговори
ostavime преди 4 години
0.6%, това е страшно! Да живее ББ
1
1
 
11
 
! Отговори
газта газта газта преди 4 години
газта газта Редактори, сър!