Ромите – проблем на държавата, а не партиен

Концепцията на Каракачанов цели да върне законността
1 юли 2019 22:30, Нели Христова
69

Съвсен скоро вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов предстои да внесе Концепцията за промени в политиката за интеграция на ромския етнос в България за обсъждане в парламента. Това каза общинският съветник от ВМРО в Столичната община Карлос Контрера, който посочи още, че е факт, че тази концепция трябва да се приеме и дори да се обогати.

"Преди месеци, когато започнахме този дебат, аз заявих, че очакваме предложения и то конструктивни. Проблемът с тази огромна маса от хора, която се е десоциализирала, не е партиен проблем. Това е проблем на държавата. Виждате низ от инциденти, които показват, че сред нас живеят поколения, за които човешкия живот, достойнство, морал не са валидни", подчерта Карлос Контрера в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата

По думите му основната идея на концепцията, която вицепремиерът Каракачанов предстои да внесе официално за разглеждане, е е да наложи отново законността в местата, където тя липсва.

Според него с тази задача не могат да се справят различни неправителствени организации или дори църквата.

"Няма как НПО-та или църквата да запълни този правен и властови вакуум. Как НПО-ата ще решат проблема с безразборната раждаемост, с безотговорното родителство в държавата. Как ще решат въпроса с раздутия социален пакет, който се ползва за паразитиране", настоя Карлос Контрера пред Bulgaria ON AIR.

Общинският съветник допълни още, че по концепцията се водят преговори с различен интензитет. Контрера подчерта, че трябва да се работи по превенция на национално ниво и срещу евентуален мигрантски натиск.

Според него в тази насока има какво още да се направи, защото инцидентите показват, че хора от центровете от отворен тип в София извършват престъпления и може да са съпричастни към други.

Представителят на ВМРО посочи още, че партията се готви за предстоящите местни избори през есента, а целта им на тях е затвърждаване или надграждане на резултата от евровота.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблем са на всички.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължение на 37 - на когото не харесва такъв закон, да му дадат 24 часа да се изнесе от България и да му се отнеме гражданството на него (нея) и на децата им.Няма невъзможни промени в законите. Иска се само да има разумни хора в Парламента и в правителството.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За идеята на 27, 28. Крайно време е ромите и особено ромките да отработят предимствата, които ползваха близо 70 години в нашата страна - бонуси, толериране, помощи, възможност да натрупат трудов стаж само от платени отпуски по майчинство.Сега те да работят, а българките да си стоят вкъщи, да раждат по 3 деца и да си ги гледат, докато тези деца не станат средношколци. За да получават през това време платено майчинство и детски надбавки, да работят ромките! Стига са яли наготово на наш гръб.
32
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемите се решават най-добре със субсидии, както при партиите. За да не правят престъпления, партиите и ромите трябва да са на държавна издръжка и да получават субсидии. Този закон нарушава конституцията и дели българските граждани по етнос.
31
0
 
14
 
! Отговори
Вуте преди 4 години
Много скоро в таз територия, всички, ще страдат от това 30 годишно безхаберие спрямо исландците...Богаташчетата и те няма къде да се скрият...
30
1
 
4
 
! Отговори
СПОКОЙЙЙНООООО преди 4 години
ДО ФАКТ- МЕЧТАЙ СИ)), МЕЧТИТЕ СА БЕЗПЛАТНИ
29
5
 
4
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Спокойно ромите ще избягат на запад.
28
8
 
3
 
! Отговори
СПОКОЙЙЙНООООО преди 4 години
СЛЕД 20 Г. ЩЕ БЪДЕМ ПОВЕЧЕ ОТ ВАС
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интеграция досега не е имало и няма да има. Проумейте го най-накрая и престанете да губите ценно време. Аз не зная какво че прави държавата с тази катастрофално растяща маса.
26
3
 
7
 
! Отговори
Тъй де преди 4 години
Ама то партиите са държавни, само ОПГ ГРОБ е частна.
25
3
 
16
 
! Отговори
Церът на тази язва преди 4 години
е само един - накарай ги да работят, но чрез такива закони, че да няма измъкване. Те сами са създали повод за това, раждайки толкова много деца.Като се гласува един закон, че са длъжни с труда си да изработят издръжката на всичките си деца, няма да има къде да мърдат.Добро е предложението ромчето да се взима от дома му още щом се събуди и да се прибира чак след като е вечеряло в детската градина.Тогава ще възприема много малко от лоши навици от родителите си, а те вечно ще са трудово ангажирани
24
2
 
14
 
! Отговори
По-конкретно преди 4 години
Аз предлагам този данък "За подкрепа на малцинството", който ромите ще отработват, да се обръща в пари, които да се дават на българките под 30 г., със средно и висше образование, за да не ходят на работа, а да си седят у дома, да раждат деца и да си ги гледат.Местата в детските градини да са за децата на ромките, защото майките им ще работят от сутрин до вечер, а ромчетата ще бъдат възпитавани от учителки. У дома ще се прибират само за да спят.Начини има, управленска воля няма.
23
1
 
13
 
! Отговори
РЕШЕНИЕТО преди 4 години
Щом броят на новородените индийчета стане макар и с 1 повече от този на българчетата, веднага:1. Да се спрат всякакви помощи за този етнос.2. Всеки пълнолетен ром(ка) да бъде обложен с данък "За подкрепа на малцинството" - защото те ромите, ще са вече мнозинство по отношение на новородените им деца.И този данък, и издръжката на ромчетата да бъдат отработвани. Тогава, бъдете сигурни, в рамките на по-малко от една година 90% от ромите доброволно ще са се изселили от България.
22
0
 
34
 
! Отговори
Шок преди 4 години
Аз за 30 години демокрация не чух нито един политик да иска да реши проблемите на българските деца, работници и пенсионери?Все решават проблеми с роми??Къде живеем, какви са ценностите, къде е морала???Ние нямаме синдикати имаме БХК?Българите нямат права, те имат само задължения, а ромите имат само права, но не и задължения????Пишман патриоти, пишман синдикати, пишман политици????
21
2
 
17
 
! Отговори
Модерното преди 4 години
Общините да съборят незаконните постройки на техните територии.Държавата да приеме закон за социални жилища разпределени като процент от населението на даден квартал и да редуцира тълпата, а не да обслужва интереси на НПО та и олигарси.И закона да е за всички. Като се приложи към всички нещата ще се нирмализират
20
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който желае, се интегрира по своя воля, без да го подканяш.Който не желае, сам се отказва от гражданство. Те са дошли като номади и след като са се "установили", не са се заселили като уседнало население по нашите земи, а са пътували непрекъснато напред-назад из Балканите, та чак до Унгария. По времето на социализма, заради затворените граници остават тук за няколко десетилетия, но това не е променило повечето от тях. Повечето от тях не се чувстват част от нас и от България.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами за тез 10 години да беше направил и друго, освен да ги храни
18
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Циклон Б. И после през комина да се реят високо в небето...
17
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6"Баце" е от 10 годии с прекъсваия, а шведите са от поне 40 годии - как е станала тая работа, викаш?
16
0
 
39
 
! Отговори
Експерт преди 4 години
Щом не можем да интегрираме ромите в България, тогава да ги интегрираме в друга държава, като родината им Индия. Там живеят по техния бит и култура.