Кредит от 232 лева остави баба Радка на гарата в Пловдив

Повече от половин година тя очаква спасението и продава покъщнината си
Обновена: 4 юли 2019 20:47 | 4 юли 2019 20:42, Анисия Иванова
79

Кредит на стойност 232 лева остави възрастна жена на улицата, след като не успяла да го погаси. Сега тя продава каквото има, за да изплати дълговете на покойни роднини. 69-годишната Радка Вненк е струпала вещите си пред Централната гара в Пловдив.

Повече от половин година Радка очаква спасението, докато продава покъщнината си.

"Прекарах зимата в подлеза. Два-три пъти се прибирам на село. Ето сега смокинята е назряла, кайсията е и тя отрупана. Просто домът се превръща в необитаем. Ако сте в състояние, моля ви идете и снимайте в какво състояние е къщата. Сърце ще ви заболи. И това е само и само да я продам. Аз чужд хляб не съм яла", споделя възрастната жена пред репортера на Bulgaria ON AIR Благой Цицелков.

Радка тегли 400 лева, връща 168, а останалите - 232 лева, днес са над хиляда.

Твърди, че имотната мафия я притиска да продаде къщата си в Крумово. Жената е трудно подвижна, а след престоя си пред гарата частично ослепява.

Междувременно куфарът й изчезва и сега 69-годишната Радка Вненк не може да придвижи документите си за пенсия.

Твърди, че би работила, ако има какво. Въпреки незавидното състояние на самотната жена, се намират и хора, които всеки ден подават жалби срещу нея.

Институциите пък я навестяват, за да й напомнят, че извършва незаконна дейност и трябва да напусне тротоара пред гарата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
жената има психични проблеми в следствие на които идват следващите и проблеми.има още много като нея и тарикатите не само чакат а ги и търсят такива като нея.
62
0
 
3
 
! Отговори
Бранимир Морфов преди 4 години
Аз предлагам да се вдигнем до Пловдив и да платим кредите на жената и да видим какво друго има да се оправи, с документите и и прочие...Някой съмишленик? Името ми е вярно, ще ме намерите лесно във ФБ
61
0
 
5
 
! Отговори
В други сайтове пише преди 4 години
че жената изплаща и кредит, който е бил изтеглен от нейни покойни роднини.Да не би пък да е теглила заем, за да покрие този наследен чужд кредит и после не е успяла да се справи?Много неясно е написан материалът. Или може би не казват всички подробности.
60
0
 
5
 
! Отговори
За призивите по-долу преди 4 години
Наистина не е проблем да се събере сумата, която дължи бабата.Но предполагам, че хората се въздържат, защото тези пари ще отидат в ръцете на лихварите-тепегьози.Вероятно мнозина щяха да се отзоват, ако апелът беше да съберем 400 лв, защото самотна старица има нужда от неотложен ремонт и се страхува да тегли бърз кредит.
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВанкатаИ по други сайтове пише за тази жена, но по-подробно. И от написаното става ясно,, че в дома си тя е била подложена на системен тормоз. Идвали да й чупят прозорците, хвърляли торби с *** в двора й и т.н. Явно някой е хвърлил око на имота.Прав е 71 - човек трябва да мисли и да е много предпазлив, преди да предприеме каквото и да било - да тегли кредит или да пусне майстор в дома си.Този с улуците е останал без защита, а всъщност е жертва на измама и изнудвачество! Но съдът нехае
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая жена е теглила кредит защото са я излъгали не гледате ли рекламите по телевизията викат вземете кредит а не казват колко ще връщаш! Взимаш майстор от улицата защото си живял през онова време когато нямаше такива измамници като днес и се оказва, че му дължиш хиляди.
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Измамниците с улуците казват останали са ни материали ще ти ги направим за 30 лв. и баба се връзва защото не очаква да лъжат после и искат 2000 лв. и заплашват.
56
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая меко казано странна ИСТОРИЯ за да подхрани носталгията по комунизма ли я пускате? Харалан Александров е станал доста влиятелен и последните си интервюта говори за смешните сравнения със соца и аха-аха да унищожи "старите хора бъркат по улиците" популярна сензационна наратива която дедовците тука обичат да повтарят безогледно, и вие пускате това. Хитруши! Айде изкарахте я от гроба с тоя репортаж. Брау.
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До "отАв$тралияяСидней" - дай на жената тогава 1000 лева да си покрие дълга за да си запази къщата - ако имаш сърце де........
54
13
 
4
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Да, така е... Истинските резултати от Комунизма почват да се виждат ясно чак сега - след 30 години демократичен преход. Толкова демократични правителства се изредиха, които работиха усърдно за просперитета на Демократична и Атлантическа България, но не би.................
53
2
 
8
 
! Отговори
Деиствителен случай преди 4 години
МАФИЯ Майсторите на покриви мамят а полиция прокуратура и обществото СПЯТНямало престъпление те си искали А съм давал тази жена е също жертва като мен
52
19
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Дотам ни докараха 45 години комунизъм, пълна разруха, от която още не можем да се отървем, добре че са ГЕРБ и Генерал Борисов да изправят на крака опосканата ни от червените въшки държава
51
2
 
4
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Нещо много шашава история ми се вижда. Може да ѝ нарасне кредита, но без съдебно решение не могат да я пипнат, а съдебно решение с отнемане на къща няма как да има. Къщата седяла празна, кое пречи да си живее в нея, а не на гарата. Бабката не е с всичкия и там социалните трябва да се намесят.
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ви чака тези които не сте крали и целували чужди ***
49
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гнусна действителност 30 години по късно
48
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е в бг 30г след като имахме държава, ред и икономика. Тогава нямаше безработица, хора без дом и умиращи от глад .Сега имаме невеж *** за местен наместник и сме далечна клония с шепа назначени чорбаджии комплексари, окрали народа си.
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
човешка трагедия, няма защо да се чудите
46
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Теглила е бърз кредит.А те са с големи лихви.Сега дължи над хиляда.Но има неща,които крие..Не бъдете доверчиви,не ставайте алчни,питайте хората,ако нещо не ви е ясно.
45
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честит капитализъм!Полека лека, всички ще ревете за миналото.
44
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смърт за лихварите, смърт за ЧСИ!

Спонсорирани публикации