Кредит от 232 лева остави баба Радка на гарата в Пловдив

Повече от половин година тя очаква спасението и продава покъщнината си
Обновена: 4 юли 2019 20:47 | 4 юли 2019 20:42, Анисия Иванова
79

Кредит на стойност 232 лева остави възрастна жена на улицата, след като не успяла да го погаси. Сега тя продава каквото има, за да изплати дълговете на покойни роднини. 69-годишната Радка Вненк е струпала вещите си пред Централната гара в Пловдив.

Повече от половин година Радка очаква спасението, докато продава покъщнината си.

"Прекарах зимата в подлеза. Два-три пъти се прибирам на село. Ето сега смокинята е назряла, кайсията е и тя отрупана. Просто домът се превръща в необитаем. Ако сте в състояние, моля ви идете и снимайте в какво състояние е къщата. Сърце ще ви заболи. И това е само и само да я продам. Аз чужд хляб не съм яла", споделя възрастната жена пред репортера на Bulgaria ON AIR Благой Цицелков.

Радка тегли 400 лева, връща 168, а останалите - 232 лева, днес са над хиляда.

Твърди, че имотната мафия я притиска да продаде къщата си в Крумово. Жената е трудно подвижна, а след престоя си пред гарата частично ослепява.

Междувременно куфарът й изчезва и сега 69-годишната Радка Вненк не може да придвижи документите си за пенсия.

Твърди, че би работила, ако има какво. Въпреки незавидното състояние на самотната жена, се намират и хора, които всеки ден подават жалби срещу нея.

Институциите пък я навестяват, за да й напомнят, че извършва незаконна дейност и трябва да напусне тротоара пред гарата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички лихвари на бесилото. С нищо не допринасят за държавата и народа. А ако не е бесило, то доживотна присъда.
42
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верувайте ми. По стар съм от вас.Аз съм бил млад, но вие не сте били стари.Има нещо гнило в Дания. Има нещо гнило в тази история! 232лв?
41
0
 
12
 
! Отговори
До 44 от 43 преди 4 години
По-долу обясних как ни подлуди наша роднина, като имаш предвид, че още моите родители и няколко други наши роднини са й помагали, когато тя е останала без родители, но с две деца и мъж лентяй. Давали са й пари от джоба си.После тя прехвърли претенциите си на следващото поколение роднини и буквално изнудва, като ти дойде на вратата без предупреждение и започне да плаче, та чак вие и дрънчи пари.Опита и номера да зариби някой да й стане съкредитоискател, но такива будалив родата ни няма.
40
4
 
20
 
! Отговори
УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ преди 4 години
В нормалните държави минава един човек и дава сто евро на просяка пред магазина .Просяка ги взима и напуска мястото пред магазина заедно със своето куче .Така видях аз един просещ младеж с куче в Германия .За справка в българия работищите роби са около 2 милиона дето взимат 100 евро на месец . СМях и подигравка с хората е тука и са виновни ГЕРБ .Не може да са издържаш само от данъци и такси и да твърдиш че има условия за бизнес в БГ .Не няма условия за бизнес и тока е най скъпият в света .
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ режат пенсиите и ето резултата все повече бездомни стари хора по улиците.
38
4
 
20
 
! Отговори
Анти ГОНЯ преди 4 години
Всичките сте роби на ГЕРБ в тоя затвор .Тока скача иде зима а цените се вдигат нагоре .В Англия доматите са по един паунд килото тук са по 3 лева килото .Там хората не позволяват да ги маниполират герберасти и *** .Затова имат стандарт и закони както и задължения към държавата .А те са жените да раждат и да са размножават като *** .Мъжете да служат в казармата да трепят талибани и комунисти .
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 43!Ти май си заедно с тия кредитчии?
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди да те одобри за съкредитоискател, банката те проучва. И, ако имаш добри доходи или повече от един апартамент, стой та гледай какво те очаква!Пена може да изтегли и заем от 70 000. От теб започват да удържат вноските, а ако не е възможно да ги плащаш, банката слага ръка на някой от недвижимите ти имоти, като взима предвид ДАНЪЧНАТА МУ ОЦЕНКА.И заради дебелоочието на Пена, а също и заради собствената ти наивност, може да изгубиш имот с пазарна стойност над 100 000 евро!Много внимавайте!!!
35
0
 
12
 
! Отговори
И още преди 4 години
Внимавайте и срънкащите молители, които ви убеждават да станете СЪКРЕДИТОИСКАТЕЛ.Това е страшен капан! От съкредитоискател има нужда онзи човек, който вече няма право да тегли кредити - изплаща такива и от заплатата му остава само един определен от закона минимум.Станеш ли съкредитоискател например на Пена, тя веднага придобива правото да тегли кредит без да те уведомява и от следващия месец банката започва да си удържа кредита от твоята заплата!
34
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така ви се пада след като през 1989 нямаше лустрация и декомунизация, и абсолютно всеки член на БКП не беше осъден на смърт чрез обесване.Хак да ви е
33
0
 
10
 
! Отговори
Продължението - преди 4 години
Децата й са вече семейни, отделили са се, свестни са.Но тя продължава да е влюбена в нейния безделник. Работи и го храни и, както се оказа, редовно тегли заеми, за да му угажда. Така е попаднала в мрежите на такива кредитори, които увеличават безжалостно дължимата сума, ако вноска не бъде направена навреме.И нашата роднина ни скъса нервите, като висва на вратата ту на един, ту на друг от фамилията и плаче, че ще й вземат жилището, ако не върне още утре 2 или 3 000 лв.В чудо сме се видели!
32
3
 
10
 
! Отговори
Много тягостно преди 4 години
Човек трябва да мисли преди да тегли кредит и да преценява от кого взима заема. Съчувствам на жената, макар че и тя сигурно има известна вина за сегашното си дередже.Но предупреждавам милозливите душици, че има и друг вид длъжници. Имаме една такава роднина, която в младостта си е извършила голяма глупост. Забременяла и се омъжила за безделник. След като останала сирак с две деца, а мъжът й нехаел, няколко роднински семейства години наред са й помагали да си отгледа децата.Продължавам
31
0
 
5
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
До Ddddo 34...n niama da chuesh ...zashtoto prokuraturata sashto e chat ot mafiata !!! V bBalgaria mafiata si ima " darjava " !!!Pitai premiercheto !!!
30
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много трогателно направена статия! Но една малка червена лампичка в главата ми мига:Хитруша? Не. Хитруша? Не. ...Не съм млад, но все още с акъла си.Прочел съм много преди да прочета тази.Започнал съм със статии от "Работническо Дело".
29
0
 
18
 
! Отговори
Ddd преди 4 години
Имотна мафия ли чух?? А самосезирана прокуратура ще чуя ли?? А дано!!
28
14
 
3
 
! Отговори
ВИЖТЕ преди 4 години
За всички които не се осигуряват за Пенсия и Псуват Държавата - Вижте како ви очаква след години , а времето Тиктака .
27
2
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
До Анонименdo 26....a koi pozvoliava da ima lihvari ?!?? Ami prestapnata upravliavashta shaikaaaa !!!
26
3
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
До Anonimendo 28...ami dokato ne se vdignem I ne gi pometem !!!Ama triabva da se vdignem !!! Te sami niama da si tragnat !!!
25
2
 
27
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Няма такава държава с такива скапани закони правят си каквото искат до кога ще е караме така
24
4
 
27
 
! Отговори
SS преди 4 години
Тежко се живее в страна с продажни политици все бивши комунисти,и *** народ с робска психика и манталитет.