Кредит от 232 лева остави баба Радка на гарата в Пловдив

Повече от половин година тя очаква спасението и продава покъщнината си
Обновена: 4 юли 2019 20:47 | 4 юли 2019 20:42, Анисия Иванова
79

Кредит на стойност 232 лева остави възрастна жена на улицата, след като не успяла да го погаси. Сега тя продава каквото има, за да изплати дълговете на покойни роднини. 69-годишната Радка Вненк е струпала вещите си пред Централната гара в Пловдив.

Повече от половин година Радка очаква спасението, докато продава покъщнината си.

"Прекарах зимата в подлеза. Два-три пъти се прибирам на село. Ето сега смокинята е назряла, кайсията е и тя отрупана. Просто домът се превръща в необитаем. Ако сте в състояние, моля ви идете и снимайте в какво състояние е къщата. Сърце ще ви заболи. И това е само и само да я продам. Аз чужд хляб не съм яла", споделя възрастната жена пред репортера на Bulgaria ON AIR Благой Цицелков.

Радка тегли 400 лева, връща 168, а останалите - 232 лева, днес са над хиляда.

Твърди, че имотната мафия я притиска да продаде къщата си в Крумово. Жената е трудно подвижна, а след престоя си пред гарата частично ослепява.

Междувременно куфарът й изчезва и сега 69-годишната Радка Вненк не може да придвижи документите си за пенсия.

Твърди, че би работила, ако има какво. Въпреки незавидното състояние на самотната жена, се намират и хора, които всеки ден подават жалби срещу нея.

Институциите пък я навестяват, за да й напомнят, че извършва незаконна дейност и трябва да напусне тротоара пред гарата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 21Лихварството съществува понеже на хората им трябват пари и лихварите се възползват от хората отритнати от банките.
22
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз нищо не разбрах ... роднини покъщнина 232 лева мафия куфар пенсия ... репортера трезвен ли е вече
21
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жената е изтеглила бърз кредит. Бързите кредите се отпускат на най-бедните. Българите трябва да престанат да теглят бързи креди понеже лихвите са високи, но явно няма да престанат понеже няма да ги одобрят за нормален.
20
1
 
35
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
Няма такава изр.одщина и то спрямо може би последното поколение работило цял живот. Мизерия, смешни пенсии, подигравки от институциите, ето това очаква всеки, решил да живее по честен начин. А в същото време пари за изтребители се намират, пари за половин милион чиновници също има, и за бонуси да не забравяме...
19
1
 
34
 
! Отговори
Б.Б. преди 4 години
Бюджетът е пълен ! Милиони и милиарди се вливат в хазната защото Герб води най добрата политика ! Бай Ставри : Ами господин Борисов защо има гладуващи пенсионери и на майките давате смешни детцки ? Увеличете ги ?Б.Б.: От къде да взема пари за пенсионери и майки ? Пари няма !
18
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако няма някоя друга баба Радка да тегли кредити, то лихварството нямаше да съществува. След като има толкова много лихвари и е печелищ бизнес, следователно има огромен брой разни баби Радки. И това е очевидно. Тогава защо ни занимават с частен случай, които е ясно че го има в хиляди случай.
17
0
 
26
 
! Отговори
До Тони: преди 4 години
Това, от което е болна баба ти се казва болест на Алцхаймер. С няколко думи - мозъка се смалява постепенно като се нрушават първо центровете на мозъка за памет от близки събития и центъра за адекватно вземане на решения и логично мислене.Баба ти не е виновна - виновна е болестта. Не се излагай, а пусни "болест на Алцхаймер" в гугъл, ако не знаеш английски има автоматичен превод.У нас тази болест погрешно се нарича "склероза". В този случай жената е болна и не трябва да се допуска до пари.
16
2
 
19
 
! Отговори
SS преди 4 години
НЕ СЕ АНГАЖИРАМ ДА ДАВАМ ПРОЦЕНТИ.НО ПО ТОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Е В ПОЛОЖЕНИЕ НА ДЪЛГОВО РОБСТВО.САМИЯ ФАКТ, ЧЕ В СТРАНАТА НЕ СЪЩЕСВУВА ЗАКОН ЗА ЧАСНИЯ ФАЛИТ,ГОВОРИ ЧЕ САМО ФОРМАЛНО СМЕ СТРАНА ОТ ЕС.НЕ Е НОРМАЛНО ДА ИЗПЛАЩАШ ЧУЖДИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ СИ РОДНИНА НА НЯКОГО,БЕЗ ДА СИ СТАВАЛ ПОРЪЧИТЕЛ,ИЛИ ДА СИ ПОЛАГАЛ ПОДПИСА СИ НЯКЪДЕ.ТОВА ОБАЧЕ ЕДВА ЛИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ НА ПРОСТИЯ БГ-н.ТОЙ СИ Е СВИКНАЛ ДА БЪДЕ РОБ.
15
3
 
21
 
! Отговори
Тони преди 4 години
А да не говорим че освен бърз кредит, преди няколко години си продаде земята на селският феодал за без пари, 300лв на декар, да си оправила банята.. Идеше ми да я набия ама... Кел файда. Възрасните са много финансово опасни.. Държавата неможе да спи у нас да я пази.
14
4
 
36
 
! Отговори
Тони преди 4 години
Миналата година по това време разбрах от баба че е взела бърз кредит за 800лв от тези дето ТВ промива мозъците за да си купила легло и гардероб че дрехите и миришели на мухъл. Откачих... Ама бабе.. Да не ви тежа, да не ви занимавам... Ейтакива, за нас, малоумия ама възрастните вече не мислят адекватно. Да се карам на жената, не разбира. Отидох и го нулирах веднага.Та единственната вина на държавата е че няма адекватни пенсии. Държавата неможе да ти забрани кредит
13
1
 
33
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Какво документи за пенсия, като отдавна е пенсионерка?В началото пише "кредит на роднини", а в края - "лично е теглила кредита". Каква е истината?От коя кредитна институция е теглен кредитът?Ако къщата е единствено жилище - няма как да бъде секвестирано. За каква продажба говори бабата?
12
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Ла...нярия е така, велика "държава" на кокоши крачка!
11
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аде бе Баце, нали си пич от народа,яхни джипа и за час си в Пловдив, след още половин ще си спасил една българка на годините на ***,йка ти примерно ...тогава щв те призная за земен политик....иначе балон...
10
1
 
30
 
! Отговори
Ех преди 4 години
Скапаната държава.с тази мафия и закрила на банки и подобни.убиват бъдещето на хиляди хора...затова и ние ще се махнем с децата.взел си и ти плащат нищо.гладуваш.забавяш вноските и си в черния списък и животът става кошмар за всички и после гледаш лепнали ти такива суми.каквито не си и сънувал..скапана мафиотска държава.проклети лобита и *закони*.
9
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мутрафоните не искат да върне парите, искат и мястото в Крумово
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросът тук е да се намери начин да се помогне на тази жена. Ако някой човек има възможността да закупи нещо от покъщнината й - да прочете преди това разказа "Златната връвчица" на Георги Райчев.
7
0
 
40
 
! Отговори
Пореден преди 4 години
Датите банкова сметка та да и преведем 500лв ... Цъ цъ до там ли я докараха тая женица бе ужас
6
2
 
49
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
България НЕ Е правова страна , НЕ Е БИЛА и НЯМА и да бъде !
5
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За безделниците с по 10 неучащи се деца валят помощи, а пенсионерите *** в к*чина... държавата може само да се засрами. Храни едни никакви индивиди, за сметка на тези, които са градили държавата.
4
31
 
12
 
! Отговори
Берба преди 4 години
Баба Радка защо е ходила при мутрите за 400 лева? На неграмотни хора не бива да се дава заем!