Радев с оценка: Не машините са виновни, а администрацията!

Президентът видя в поправката удар върху българите зад граница
68

Демокрацията и възможността всеки гражданин да изрази свободно своя вот, без да бъде манипулиран, нямат цена. Не машините са виновни, а ниската ефективност на администрацията - и по отношение на подготовка и цена на обществени поръчки, и по отношение на организация на използване на машините.

Това коментира президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос за планираната отмяна на машинното гласуване.

Още по темата
Радев заяви, че е крайно нелепо да се дават непрекъснато за пример другите европейски държави, особено Холандия, в които се били отказали и нямало машинно гласуване.

Когато нашата изборна администрация и власти постигнат такъв нисък процент на недействителни бюлетини и когато осигурят условия да няма манипулация на изборите, както е в тези държави - тогава, да, аз съм съгласен да махнем машинното гласуване, посочи държавният глава.

По думите му това е удар и по сънародниците ни зад граница, които очакват все повече да бъде чуван и техният глас, а всъщност отказът от машинното гласуване отдалечава и електронното дистанционно гласуване. По думите на президента най-вече буди тревога наложилата се практика няколко месеца преди всички избори да се прави ремонт на закона, което, според Радев, затвърждава убеждението, че тук има някаква цел.

На въпрос за дадения днес от правителството мандат за подписване на договорите за покупка на осем самолета Ф-16 блок 70, президентът Румен Радев заяви, че правителството е длъжно да осигури оперативните способности и техническата поддръжка на самолета, така както те бяха разработени в Министерството на отбраната, приети от Министерския съвет и утвърдени от парламента.

Към момента има чувствително разминаване с тези параметри, въпреки че цената е свалена, но само на 700 млн. без ДДС над първоначалния проект, коментира президентът, цитиран от БТА.

Разбирам ентусиазма, че нещо ще стане, но няма място за ентусиазъм. Очаквам да има много прагматичен подход към този проект, заяви Радев. Според него тоталната доминация на политическите мотиви над оперативните способности и условията за техническа поддръжка на самолета, които се отлагат във времето и ще се оскъпяват значително, може да обезсмислят проекта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
PsT преди 4 години
Този не спря да обижда хората, досега обиждаше избирателите на ГРЕБ, сега започна работещите в администрацията,. Да видим кой ще са следващите. Само за мама Корни нищо не казва.
49
1
 
0
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
До Анонимен 48Ти пък от къде знаеш, колко си компетентен?
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всяка манджа мерудия. Поне да я сменяше понякога.
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
толкова могат, изпълняват заповеди спуснати им от високо
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виновно му е следването на комунистически повели. Но той така е учен, да се подчинява цял живот на някой.
45
2
 
2
 
! Отговори
Генерал-жалко е… преди 4 години
Генералите трябва да служат на народа като го пазят и защитават, а не да го управляват. Генералът е свикнал да се подчинява на командите на висшестоящите. Кои ще му бъдат началниците си отговорете сами, може би даже не всички са в България.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОНЗИАбе разберете - този политически модел в България не работи !!! ПРЕЗИДЕНТСКО УПРАВЛЕНИЕ !!!! Първия указ на президенското управление е Б.Б. в ЗАТВОРА !!!!Ми добре бе, ама какво ще правите като изберем Бойко за президент на президентската република?
43
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тоя не му влиза в работата да дава такива оценки.
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не машините са виновни, а ниската ефективност на администрацията"Това е напълно вярно. Машината е предмет и вина не носи. Виновни са или тия, дето не са ги доизкусурили добре, или ония, дето не знаят как да работят с тях.
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само констатации ,констатации не е ли време някой по -достоен българин на високо ниво да каже : Нашата лакомия затри тази хуваба България и пръсна народа по всички краища на света ! ЛИЧЕН ПРИМЕР Е НУЖЕН , ДЕЛА ! ! !
40
10
 
9
 
! Отговори
ОНЗИ преди 4 години
Абе разберете - този политически модел в България не работи !!! ПРЕЗИДЕНТСКО УПРАВЛЕНИЕ !!!! Първия указ на президенското управление е Б.Б. в ЗАТВОРА !!!!
39
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев, не се изказвай възпитано, коректно и аргументирано, както наистина изисква поста Президент! Това тук не носи рейтинг! Постарай се да бъдеш по гламав - като Бойко! Виж там, пиарите да ти измислят някои по пиперлия фрази като ,,матреал", ,,на каишка", ,,шменти капели", ,,балкански номера" ! Поне половината народ ще му хареса! Сега си скучен!
38
2
 
1
 
! Отговори
майор Афанасиев преди 4 години
Който е много ербап, да се качи на всичките 8 Ф-16, блок 70 и да навлезе в обхвата на моя ЗРД С 400! Как!? Не са произведени!!! Ще почакам до 225 година, полковник, С 800 ,,Херострат"!
37
3
 
8
 
! Отговори
798 преди 4 години
Нито Грипен, ни колайдер, ами сега?
36
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е като резервна гума на БСП и Корнелия.Стои в багажника и го вадят при нужда.Лошото е ,че постоянно пукат гуми.
35
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав сте за администрацията г-н президент в България има 265 общини бих казал с административен капацитет граничещ с 0 /Нула/ при постоянно намаляващо население крайно време е да започне закриване, сливане, окрупняване на общини. Що него кажете това. Повечето от общините са измислени, изкуствено създадени за точене на държавния бюджет чрез обществени поръчки. Хора няма има кмет по трима заместници, секретар на Община деловодство и т н. УЖАС
34
9
 
19
 
! Отговори
и какво постигате преди 4 години
Тук пише един и същ рещу президента.Не може да понесете ,че ви слага всички в малкия си джоб.Да е жив и здрав нашият президент!
33
3
 
7
 
! Отговори
ууууу преди 4 години
Защо не давате възможност да пишем плюсове на президента.?
32
10
 
18
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Много е точен президента ни, за пореден път. Умен човек. Време е да се събудим, иначе се затриваме сами!
31
17
 
18
 
! Отговори
ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ преди 4 години
както винаги е прав