Спечелил с цена 36 ст. за шезлонг, но добавил и 5 лв. за шалте

5000 лв. глоба за концесионера на плажа Нестинарка
10 юли 2019 11:31,
61
Спечелил с цена 36 ст. за шезлонг, но добавил и 5 лв. за шалте
Снимка: архив "Булфото"

5000 лева ще бъде глобен концесионерът на плаж Нестинарка, обявил лъжливата цена от 36 ст. на шезлонг. Именно с тази цена той е спечелил концесията си. Тъй като пряко нарушава условията по договора, няма нужда да бъде предупреждаван, директо ще се пристъпи към глоба, обясниха инспектори от Министерството на туризма, които извършват проверката на място.

Още по темата

Нощувката колкото шезлонга на морето... Защо сезонът е слаб?

Към обявените стотинки се добавят 5 лв. за шалте към шезлонга и други подобни.
Но концесионерът не бил открит нито вчера, нито тази сутрин, признаха пред bTV представителите на министерството, които обикалят плажовете. Той обаче има посочен адрес в договора и на него ще бъде намерен, успокояват те. Освен глобата ще получи и предупреждение, че при повторно нарушение договорът му ще бъде прекратен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Културиста преди 4 години
До 39- Ако не си юрист или студент по право недей да се напъваш да блеснеш, а ако си не го афиширай, че си бая зле.
44
0
 
1
 
! Отговори
Франко преди 4 години
И как точно ще го стреснете "концесионера" с тази "жестока глоба",която е пари за семки. Явно договорите се правят така, че ако трябва да глобят някой по-близък до сърцето им човек то тази глоба да не го засегне много.
43
2
 
1
 
! Отговори
Брат Вурст преди 4 години
Миналата година наистина беше 36 ст. Само пред трите хотела, които изакаха на плажа се пробваха да пробутват шалте за 5 лева.
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама тези в това министерство са или много *** или найвни. Как може да се вържат, че ще отдава чадъри или шезлонги за 0.36 ст. То и преди 30год.не е струвала толко. Или е искал да напише 36 лв. И глобата е смешна 5000 лв бълха го е ухапала тези пари ги изкарва за 10мин. Трябва да е поне 50. 000 хил.
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В ума на глобаджиите и така както е писана новината тези 5 хил. лева звучат като 500 000 лева, а за концесионера са като 5 лева.
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето заради подобни тарикатлъци от 5 години ходя на море в Турция.
39
1
 
2
 
! Отговори
Тарикати преди 4 години
Не всеки като теб по цял ден на "работа" да се овърта и взема двойно повече а истинския "работещ"двукратно по малко и да не може да си позволи почивки в Гърция....
38
3
 
33
 
! Отговори
Който преди 4 години
Който ходи на море в БГ е национален предател. Спрете да поддържате "Бизнеса" на тези крадци. Бъди патриот, спаси българското Черноморие - почивай в чужбина!!
37
10
 
4
 
! Отговори
среден Пешко преди 4 години
Като ви чете човек и остава с впечатлението, че шезлонга е стока от първа необходимост.Толкова загрижени за цената!
36
3
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Колега #11, няма как да го съдят за пропуснати ползи, защото според римската правна система, можеш да съдиш някого само за щети, които можеш да докажеш.Според англо-саксонската правна система, можеш да съдиш някого за пропуснати ползи, но:1. Нашето законодателство е базирано на римската правна система.2. Практиката е показала, че съдът определя обезщетение за пропуснати ползи, по-голямо от действителните щети /справка - САЩ/.
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина е пълен с номера, пълен и все гледа да прецака който може...Факт!
34
0
 
25
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
А защо не му се прекрати веднага?
33
0
 
29
 
! Отговори
мак преди 4 години
Ама тоя ще продължи да събира тази такса, защо чакате повторно нарушение? Ако пак не направите проверка, как ще констатирате повторно? Прекъснете договора веднага, с яка глоба, иначе няма как. Виждате, че тарикатът се крие, а вие се церемониите с него. Смешници.
32
0
 
24
 
! Отговори
аз преди 4 години
Не знам дали съзнавате , от тия нарушения печели държавата.Какво като го глобят,той ще вземе парите от туристите.Сбъркана е системата в тая мошеническа държава.Не ходете на Черно море-това е признак на дебилност.Да те таковат и ти да плащаш и да викаш ура-като по манифестациите едно време.
31
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко като ви каза че сте тъпо семе ми се сърдихте. Ами тъпо семе сме.. Единия с джипа на пясъка, другия крие данъци третия хвърля цигари през прозореца, цапаме на всякъде, не спазваме законите на общността, не мислим, само рушим и то всеки един от нас. А не некви 240 политика. Всеки един гражданин е пълен зян. Всеки ден виждам нередности от обикновенни граждани, а не от мутри.
30
2
 
2
 
! Отговори
До до 22 преди 4 години
28,не си много прав, щото границата на собственост е в абонатната/топлообменника и там някъде на входа те би трябвало да си мерят подадената топлина към сградата и абонатите. Технически ограничения йокр ментални и тарикатски - колкото искаш. Затова доколко и как се прави, е друга бира...
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко господа ...Пазара ще си урегулира всичко..... като изкарат едно лято на загуба всите хотрлиери ....чадъродържатели...шезлонгодухатели ...и тем подобни .... ще разберът от къде духа вятъра ..... цялата тази работа с концесиййте на плажовете е гнила ...а набас че ще е основна тема в Народното събрание септември !
28
8
 
5
 
! Отговори
До 26 преди 4 години
Би ли казал,как се затваря плаж? За което и си си платил. Идват и ти казват ,,Напускай плажа ,затваряме ! Това да не е кръчма бе мушморок. Как лесно ги решавате проблемите ,лежейки на тюфлека с клавиатура под ръка.
27
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще го глобят, ама друг път. Те договорите им така са направени, че всичките тези шмекерии са си законни. Ама така се получава, когато навсякъде са разположени калинки-малинки.. То трябва акъл, за да се ръководи една държава.
26
0
 
30
 
! Отговори
mery преди 4 години
До Анонимен Добре че не е! Тази събота отивам при комшиите на море в Александруполис. Там срещу 1.5 евро вход на общинския плаж получавам чадър, шезлонг, масичка, съблекалня и душ, заведение за хранене с меню и на български, и то без да съм задължена да консумирам нещо. Съседния частен плаж чадър и шезлонг са безплатни срещу консумация, но цените на заведението са по високи. Имаш право на избор. Българите са там на море, в събота на паркинга има по 10 наши автобуса.