Ангелкова: Няма оправдание за грубостите срещу израелските туристи!

Това влияе на имиджа на България, допълни министърът
12 юли 2019 15:16, Анисия Иванова
399
Ангелкова: Няма оправдание за грубостите срещу израелските туристи!
Архив: Булфото

Мобилни групи на Министерството на туризма направиха проверка в несебърския хотел, откъдето по брутален начин преди седмица бяха изгонени израелски туристи.

Спешната инспекция е разпоредена от министъра на туризма Николина Ангелкова, след като се появиха кадри и видео за конфликта в хотела, съобщиха от министерството.

Пак се изложихме пред чужденците! Изгониха с ритници израелци от хотел

Заедно с експертите на Министерството на туризма в хотел "Бест Уестърн ПЛЮС Премиум Ин“ са и били представители на Комисията за защита на потребителите.

На място експертите са установили, че конфликтът и разговорът на висок тон е започнал заради желание на четирима туристи - две жени и две деца да бъдат настанени веднага след пристигането им в 11 ч. и отказ на хотела да го стори преди 14 ч. На място е бил и представител на туроператора и гостите вече са настанени в друг хотел.

Представителите на държавата са проверили детайлно документите по резервацията на туристите и твърдо са настояли, че професионализмът изисква уважително отношение към туристите - български или чуждестранни, независимо от ситуацията. Що се отнася до документите за категоризация на хотела - при проверката не са установени нарушения.

"Остро осъждаме всякакви прояви на грубо отношение с туристи, тъй като подобни случаи влияят на имиджа на България. Никакви обстоятелства не могат да оправдаят това", коментира Ангелкова.

От министерството отбелязват, че интересът за туризъм у нас от Държавата Израел е стабилен и в последните години отбелязва устойчив ръст в годините.

Данните показват, че в периода януари - май 2019 г. чуждестранните туристически посещения от Израел са 71 764. За миналата година броят им се увеличава със 17,3% спрямо 2017 г. до 244 146. През 2017 г. гражданите на Израел, посетили България, са били 208 594, което представлява увеличение от 13,7%.

Туристите-български или чуждестранни могат да подават сигнали при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия по Закона за туризма. Сигнали се изпращат на е-mail: nerednosti@tourism.government.bg, както и на телефон – 02/ 90 46 895.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
33
 
! Отговори
само ГЕРБ преди 4 години
Ах тази оранжева палавница Ангелкова!!! Не ме поглеждай! Ще сгрешим!
8
6
 
22
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 години
Този инцидент с изрелски туристи е маловажен за общия турпоток.Но има една друго събитие ,последствията от което може да са трагични- става дума за решението на Украйна да купува нефт от САЩ и др.държави!Това означава ,че Черно море може да стане магистрала за нефтени танкери с всички произтичащи от това последствия!
7
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах, видео как типично по мутренски скочи пишман ергена с крак да изрита телефона на израелката която го снимаше за лошото му поведение кьм тях, така се изтьрбуши мутрата по грьб на земята вьрху плочките, направо се престарах да се смея.
6
8
 
29
 
! Отговори
етно граф преди 4 години
А, за грубостите срещу руските туристи има ли? Оправдание.
5
3
 
38
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Ангелкова прилича на еврейка.
4
0
 
58
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
С идването на стотиците хиляди еврейски туристи- Ще настъпи и краят на мутрохотелиерите и на Черноморският туризъм- защото тези еврейски туристи идват главно за хазарт и търсят всякакви начини хотела да им излезе безплатно!Това не са добрите български туристи- да се подиграваш с тях
3
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Бойко какво трябваше да направи срещу Катар, война ли да им обяви?
2
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз не разбирам тия какво по - различно са очаквали от хотел, който се казва Бест Уестърн ПЛЮС Премиум Ин... :D :D :D :D
1
4
 
55
 
! Отговори
stalinista преди 4 години
Няма оправдание, че Фолскваген избра под Катарски натиск Измир, няма оправдание, че и сезонът е слаб. Благодаря Бойко, че никой вече дори и като турист не иска да идва тук