Руснаците у нас с писмо за атаката на "руския хакер"

Не искат да общуват с избрани медии, зоват към разумен диалог
Обновена: 17 юли 2019 09:32 | 17 юли 2019 09:26,
128
Руснаците у нас с писмо за атаката на "руския хакер"
Снимка: Pixabay

Руснаците в България се обърнаха към всички медии у нас по повод публикациите за атаката на руски хакер срещу НАП. Позицията им е публикувана във Facebook групата - Молодежная организация Федерации "Союз соотечественников".

Още по темата

Арестуваха хакер за атаката срещу НАП – не е руснак, женен за българка

Прилагаме писмото без редакторска намеса:

"Здравейте, уважаеми български медии, вярваме, че всички вие заслужавате да се наречете свободни, дори и движени от своите бизнес интереси. Пишат ви младежите от Съюза на руските съотечественици в България. Уви, не сме руски хакери, но все пак искаме да ви кажем няколко неща.

Виждаме, че в момента се надига някаква истерия около руското влияние в родината ни - България. Различни англоговорящи хакери решават да контактуват само с избрани медии, оплювайки българската действителност. Категорично сме против криенето зад мониторите и общуването с подобен вид „хакерски“ мейли. Ние сме сред вас, благодарни сме за свободата, която ни дава България, работата, която сме заслужили, трудейки се неимоверно, учейки езици и добивайки познания за света от различни университети.

Молим най-искрено, не настройвайте един срещу друг народите ни с недоказани твърдения и непроверени данни, не позволявайте на пропагандата да взема връх над разума. България винаги е била изключително благоразположена към руската диаспора. Не случайно тук се намира и най-големият Руски културен център на Балканите, който винаги посреща гости с отворени врати от най-различни краища на България.

В България живеят стотици руски граждани, които са намерили любовта си тук, създали са семейства и никога не биха позволили да се обругае доброто име на държавата. Тези руски граждани работят, родили са и възпитават родолюбци, които най-искрено желаят България да благоденства и просперира. Разбира се в този българо-руски плод е заложена и любовта към Русия, руската култура, бит и духовност, тъй близки до българските, но нима това е нещо лошо?

Драги, български медии, помнете, че ние сме тук и не се крием зад компютрите си, твърдейки че сме свързани с някакви недоказуеми връзки с България. Всекидневно общувате с нас на работните си места. Призоваваме ви, нека разумът надделее.

С уважение,

младежите към Съюза на руските съотечественици в България."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
43
 
16
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Напълнихте България с паметници на руските окупатори , сега вземете и постройте няколко паметника и на руските хакери ,че да влезете в книгата на Гинес като най-глупава нация !
76
1
 
6
 
! Отговори
Пловдив преди 4 години
Абсолютно!
75
4
 
27
 
! Отговори
komitata преди 4 години
Някой напътства кой кво да пише по медиите защото са платени-заради лъжи че Русия стои зад атаката някой трябва да си ходи -тук се намесиха и разузнавателните служби ако въобще ги има или някой и тях напътства с една дума има напътствие
74
4
 
36
 
! Отговори
ОТГОВОРНОСТ? преди 4 години
А някой ще потърси ли отговорност на вътрешния министър затова, че изказа напълно необосновано предположение, че атаката идва от Русия? Кога хората на тези най-отговорни позиции ще се научат да мислят преди да говорят и не е ли трябвало да са го научили преди да поемат тези постове? Тъпо е. Ако Русия хакне (не изключено вече многократно да го е правила) НАП, то никой няма да разбере (освен ако целта не е да се разбере). А министъра ни се излага, както и цялото министерство!
73
35
 
14
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
До АнонименУмните християни с основание мразят русия ! русия е избила повече християни отколкото османската империя е избила за 500 г.! Само Ленин и Сталин общо са избили около 50 милиона християни ! Сега положениете не е по-розово , избиват украинците и им заграбват земите ! А вашите земи навремето сталин ги раздаде на приятелите си от Югославия ,Румъния Гърция и Македония ! На вас Сталин също ви разплака майката , даде заповед на българските рубладжии и избиха над 30 000 невинни българи
72
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 70 привет от Германия - Бай Хасан малкото мангасе пак ни заприветства. На мен ми е пределно ясно защо бълваш - защото не си българин. Нямаш пост който да е с по-малко от 15 минуса, не виждаш ли, че никой не ти се връзва, всуе се мориш, бай Хасане
71
5
 
16
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До 73. Разбира се, че омразата към Русия си има причини и тя всъщност е една, че българина е неблагодарен по природа, зъл и завистлив. Аз не помня да съм помогнал на някого и той да не ми се е "отблагодарил" подобаващо. Затова вече избягвам да помагам, това е. Ето, аз съм само едни частен случай, но показателен за общото положение.
70
22
 
2
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
До АнонименОмразата към русия си има основания ! Никой никого не мрази ей така без причини !
69
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука няколко мръсни устички пак се опитват да бълват срещу Русия, но като гледам колко минуси са им нанизали съфорумците, виждам ясно колко са смешни и жалки
68
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ! 69Аз ако ти пратя мейл от Yahoo акаунта си, значи ли това че живея в САЩ ? Омразата към Русия и вродената ти глуповатост те подтикват да пишеш глупости. Същия който ти каза че мейла е руски, сега ти казва че извършителя е българин. Защо вярваш на първото а не вярваш и на второто ?
67
24
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
. Ние сме сред вас, благодарни сме за свободата, която ни дава България,..............................Това е проблемът ,че сте сред българите ! Утра като станете малко повече ще превърнете България във втора Украйна !
66
29
 
6
 
! Отговори
! преди 4 години
Путенистите и петата колона на раша се опитват да си измият ръцете. Самия човек който отговаря за кибер престъпленията каза че имейла е руски което значи че зад атаката стоят путенистите. Само раша има интерес от слаба България затова и атаката е част от хибридната война на Русия против България и САЩ.
65
8
 
31
 
! Отговори
Диан преди 4 години
Русия е голямата България и България е малката Русия!!! Господ да пази страните и народите ни!!! Амин!
64
12
 
25
 
! Отговори
Диан преди 4 години
Слава Богу , че наши руски братя и сестри се заселват у нас!!! Господ си знае работата , случайности няма!!! Дай Боже още да дойдат , че да запълнят празнините от емигриралите наши сънародници!
63
2
 
10
 
! Отговори
амиии преди 4 години
До Защо ли е така ?към 2011-а има над 32 000 българи в Русия
62
4
 
15
 
! Отговори
ахахаах преди 4 години
на психодесните тъкмо им "потекаха лигите" , ама не би . Че и в американска фирма работило момчетоРазбира се , фирмата може да е собственост на Путин , и да иска да срути ЕС отвътре... Путин с 2 сайта подрежда изборите в САЩ , в които кандидате инестират милиарди долара , че един ЕС ли няма да срути с фирма за киберсигурност в БГ Кой уреди избирането на Урсула -- Путин естествено
61
19
 
14
 
! Отговори
Защо ли е така ? преди 4 години
За последните 30 години 2 милиона българи са емигрирали от България в чужбина и нито един в Русия. Защо ли е така ?
60
3
 
20
 
! Отговори
56656 преди 4 години
До Фалш 59 Не е уж жега навън , ама .."Русия е започнала от град-държава, изклали са милиони заграбвайки...."Казваш в началото живеели на една поляна 200 души / апендикс в еволюцията / . И си казали -" ще поробим милиони" . Един избивал по 10 000 наведнъж и така Русия станала огроооооооооомна . Като " апендикс " едва ли им е било трудно Не знам как си изкарваш хляба , ама може да се пробваш с хумористични разкази . Умееш да забавляваш аудиторията с писанията си
59
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога не съм казвал ,че съм българин ,само при регистрация .Мислели са ме за сърбин или руснак -мълча си от срам
58
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФалшТи на 15 години ли си? Прочети си малоумния пост. Как може 15 годишни безмозъчни да пишат по сайтовете?