Руснаците у нас с писмо за атаката на "руския хакер"

Не искат да общуват с избрани медии, зоват към разумен диалог
Обновена: 17 юли 2019 09:32 | 17 юли 2019 09:26,
128
Руснаците у нас с писмо за атаката на "руския хакер"
Снимка: Pixabay

Руснаците в България се обърнаха към всички медии у нас по повод публикациите за атаката на руски хакер срещу НАП. Позицията им е публикувана във Facebook групата - Молодежная организация Федерации "Союз соотечественников".

Още по темата

Арестуваха хакер за атаката срещу НАП – не е руснак, женен за българка

Прилагаме писмото без редакторска намеса:

"Здравейте, уважаеми български медии, вярваме, че всички вие заслужавате да се наречете свободни, дори и движени от своите бизнес интереси. Пишат ви младежите от Съюза на руските съотечественици в България. Уви, не сме руски хакери, но все пак искаме да ви кажем няколко неща.

Виждаме, че в момента се надига някаква истерия около руското влияние в родината ни - България. Различни англоговорящи хакери решават да контактуват само с избрани медии, оплювайки българската действителност. Категорично сме против криенето зад мониторите и общуването с подобен вид „хакерски“ мейли. Ние сме сред вас, благодарни сме за свободата, която ни дава България, работата, която сме заслужили, трудейки се неимоверно, учейки езици и добивайки познания за света от различни университети.

Молим най-искрено, не настройвайте един срещу друг народите ни с недоказани твърдения и непроверени данни, не позволявайте на пропагандата да взема връх над разума. България винаги е била изключително благоразположена към руската диаспора. Не случайно тук се намира и най-големият Руски културен център на Балканите, който винаги посреща гости с отворени врати от най-различни краища на България.

В България живеят стотици руски граждани, които са намерили любовта си тук, създали са семейства и никога не биха позволили да се обругае доброто име на държавата. Тези руски граждани работят, родили са и възпитават родолюбци, които най-искрено желаят България да благоденства и просперира. Разбира се в този българо-руски плод е заложена и любовта към Русия, руската култура, бит и духовност, тъй близки до българските, но нима това е нещо лошо?

Драги, български медии, помнете, че ние сме тук и не се крием зад компютрите си, твърдейки че сме свързани с някакви недоказуеми връзки с България. Всекидневно общувате с нас на работните си места. Призоваваме ви, нека разумът надделее.

С уважение,

младежите към Съюза на руските съотечественици в България."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно вчера сценария беше да се набеди мистичен руски хакер,но след реакцията на мнозинството бг,а не платените с о р о с к и ***, сценария се промени и днес имаме Кристиян о Пловдив.
56
31
 
11
 
! Отговори
Фалш преди 4 години
Никой не ги обича, те не обичат никого и нищо. Хора които пребиват децата, жените си и на няколко години тровят Европа и понякога целия свят с радиация, не са обичани от никой. Русия е започнала от град-държава, изклали са милиони заграбвайки територия и ресурси. Такъв им е гена, апендикс в еволюцията.
55
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли хакерът Путин да прикрие позора на НАП и Горанов?
54
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Правителството ви е бавноразвиващо се. Състоянието на киберсигурността ви е пародийно", пишат авторите му........"Кристиян Бойков ли изпрати мейла с този текст? И Бойко му предлага високоплатена работа?
53
23
 
12
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До РускиняЕ па що чините тука щом не ви харесва? Или самогона е по-евтин в губернията в сравнение с Турция и Гърция? Или разчитате да ви излезе късмета с някой местен и да получите безвизов достъп до Европа? Накрая да припомня отношението на мужика към нежния пол:"Я люблю тебя Наташа после трактором"!
52
14
 
26
 
! Отговори
Васко преди 4 години
Не ви ли писна вече от русфобия? Ние сме един народ - потомци на Кубратово те Българи, и задниците да си съдерете, кръвта вода няма да стане и няма да ни разделите. Жалко че сме толкова глупави, да търпим жалки политици на власт да дават задниците на Българите на чужди интереси. Но ще дойде друго време. Когато се събудим, след поредната по-остра болка отзад. Уви.
51
33
 
16
 
! Отговори
МНОГО СИ ЖАЛЪК преди 4 години
До НайденовРусия означава грабеж, грабеж, грабеж...С смърт разбира се...
50
32
 
16
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Някъде, някога, където и да е било, руснаци да са направили нещо добро за някого?И тук е същото.
49
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рускиня - министър на туризЪма, казваш.... Визи до дупка за вас и ако може повече откази!
48
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рускиня!!!!! Моляте, умолявам те ходи в Гърция или турция!!!!! особено в турция!!!! Боже, де такъв късмет!
47
25
 
18
 
! Отговори
рускиня до 52 преди 4 години
"Щом пуснаха опровержително писмо в стил Новичок със сигурност са те....."За дебiли, като тебе това писмо не се отнася. Екстрадирането на руснаци викаш? Само не разбирам, защо преди всеко лято вашия министър на туризъма отваря все нови и нови визови центрове в Русия. Иначе - Гърция, Турция - също имат плажове, внимавай да не те се сбъднат мечтите
46
44
 
27
 
! Отговори
западняк европеец преди 4 години
Щом пуснаха опровержително писмо в стил Новичок със сигурност са те. Трябва да се започне с екстрадирането на руснаците от България, и в комплект с тях да бъдат екстрадирани и русофилите.
45
29
 
29
 
! Отговори
Русия в ЕС ? преди 4 години
Русия заслужава по-добра съдба. Тъжно е да си най-голямата по площ и ресурси държава на земята и същевременно една от най-бедните. Мястото на Русия е при цивилизованите държави в ЕС и после заедно в НАТО , но естествено без сегашното недемократично управление на страната.
44
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Найденов, запуши канализационната тръба, която ползваш вместо уста. Много смърди!
43
25
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХАХАХА! Голяма любов тая към русия, няма начин!!!!!! Виж, руснаците са си свестни хора, но са позатъпели от комунизъм и пропаганда. Иначе са си наши братя. По това спор няма. Молим се да си отворите очите, МЛАДИ момиета и момчета и да изметете тази гнусна ***, която ви мачка вече 102 години! Още повече ще ви обичаме след това!
42
25
 
41
 
! Отговори
Найденов преди 4 години
Коментарите до тук за кой пореден път доказват какво е истинското отношение на огромната част от българите към Русия- уважение и признателност и то ще продължи поколения напред. А това че има една шепичка *** кретееени от бандата на иван костов и тем подобни раданкъневци не вълнува никого. Те ще си останат нищожно малцинство в страната без никакво влияние в обществото.
41
41
 
24
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Нито един български революционер не е казал и написал една хубава дума за Русия.
40
21
 
33
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Разграничавам се от това писмо и само напомням че русо фобията е болест, която ще лекуваме до корен.
39
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ с тяхната изфабрикувана истерия около Русия, и пропаганда, ако смените думата Русия с думата еврейн, изведнъж ще се почувствате всякаш сте в нацистка Германия 1936.
38
17
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 36 Какво злато те гони, ***? И кой си ти, че ще говориш от мое име? Наложи ли ти руснаците робство. Нас българите руснаците ни освободиха и само вие, една шепа каскети, под които няма нищо, плачете за рахатлъка по време на падишаха. Айде у лево, ходи да ядеш пилаф и да си оплакваш съдбата другаде