Хирург отвлече дъщеря си, година МВР не може да го открие

Да помогнем на майката Даниела да види детето си пак
18 юли 2019 08:50, Александър Попов
155
Хирург отвлече дъщеря си, година МВР не може да го открие
Снимка: МВР

През октомври 2018 година МВР пуска информация до медиите - "Столичната полиция издирва 7-годишната Мария Христова Седмакова и баща и Христо Седмаков. По данни на майката, мъжът и детето са видени за последно на 27 юли в Дирекция за социално подпомагане в кв. "Слатина". Малката Мария е висока 130 см. И е с тъмнокафяви очи и дълга кестенява коса".

Зад тази лаконична информация се крие голяма трагедия - една майка няма нито допир, нито информация за своята дъщеря.

Още по темата
Даниела Седмакова призова хората да подават сигнали, ако видят бащата и момиченцето. От две години тя води дела, за да си върне Мария, а от почти година няма никаква вест от детето й.

По нейни думи бащата е отвлякъл дъщеря им, за да не бъде изпълнено решението на Софийския градски съд от май 2018 г., потвърдено от Софийски апелативен съд на 21.08.2018 г., с което детето трябва да бъде предадено на майката и върнато в Англия като страна на обичайно местоживеене.

Христо Седмаков е работил като хирург във водеща клиника, но напуска работното си място.

Даниела пък разчита на приятели и на социалните мрежи, за да открие следа към малката Мария. Тя призова, ако някой види съпруга й и дъщеря й веднага да подаде сигнал в полицията.

"Има информация, че постоянно са в движение и обикалят малките населени места. С тях има жена, предполагам, майка му Лиляна (Лили) Кръстева-Седмакова", пише Даниела Седмакова.

Тя няма информация двамата да са напускали България, но се опасява, че и това може да се е случило.

"Колко наивна съм била да вярвам, че едно съдебно решение ще внесе ред в хаоса... но когато имаш насреща си асоциален и вманиачен човек като Христо ситуациите винаги са с неочакван край. Вече минаха 2 години откакто ни раздели с Мери и скоро ще е цяла една година от както не съм я виждала изобщо... Вече не знам как изглежда, колко е висока, колко дълга е косата й, дали е сменила всички зъбчета, дали още има акцент като говори на български... Христо, моля те от сърце и душа, смили се над това невинно малко момиченце, нашата мила дъщеричка, позволи й да расте в нормална среда, да има приятели и семейството си наоколо, да ходи на училище. Върнете се в София и ще измислим как да се грижим заедно за нея, така че тя да е щастлива! Не наказвай нея за това, че родителите й не се обичат вече", споделя онлайн Даниела Седмакова.

Хората, които разполагат с допълнителна информация за момиченцето и бащата, могат да сигнализират при гарантирана анонимност на телефони 112, 02/9827119, 02/9827166 или в най близкото поделение на МВР

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
0
 
! Отговори
Христо Седмаков преди 4 години
Право на отговор: информация по случая от моя страна в този блог: https://christosedmakov.blogspot/
133
3
 
13
 
! Отговори
Точка преди 4 години
Отивам да пия кафе, че ме поканиха току що. Ще тръгвам. А вие не забравяйте, че за едно дете на разведени родители, е вредно да е в ситуация като тази, в която е поставено детето, описано от материала. По-добре в името на детето да се преглътне егото от родителите и макар и разведени, двамата му родители да дават всичко от себе си, за да е щастливо детето им. Всичко друго е простащина и е непростимо. Тръгвам, че си окъснях за кафето! Чао ви още веднъж. :))))
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за заплатата:Заплатаа не е ниска за страната, но определено е по-ниска от срендото в сектора, но именно от там идват хубавия пакет акции, както и редица други придобивки. Сега ми е времето да рискувам. Ако загубя всички, пак има работа за мен и то добре платена, но предпочитам, да имам по-малко сега, за да може АЗ да купя апартаменти на децата си, за да не знаят никгоа, що е то работа по фабрики и кухни, докато учат.
131
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До тро-ла от точка"Явно не от заплата. Те са ниски. А пък и видимо доста разбираш от мутри, за разлика от мен. Та?"Защо мислиш, животът ми беше ад? Защото семейството ми беше жертва на такива. За една бакалия и 50 декъра земя, ни взеха здравето и акъла. Не познавам нито еидн човек, в старият ми град, който да е богат, без да е "намесен" в нещо и съм изключително недоверчив, когато видя "богати" хора в България. Заминах да уча в чужбина, защото сметнахме, че е по-безопастно.
130
1
 
0
 
! Отговори
Млад и успял! преди 4 години
До Точка Но имам проблем с това, дали майката е достатъчно добър закрилник. Ако е знаела, за "асоциалните и маниакални" тенденции на Христо, бих счел, че е безотговорно, че е допуснала, детето да бъде отвлечено от него.Не знаме нито как са се срещнали, нито какъв е бил семейният им жиовт. Аз искам да знам, как български хирург е имал брак с жена в Аглия, от българия, която трбява да е живяла известо време там, за да може детето и да има акцент? Не мисля, че казусът е лесно решим.
129
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"За майката приемам решението на английски"Ако имаш източник, в който се казва, че и в Англия е имало подобно решение, моля те, сподели го. Дотогава ще го третирам с известна доза недоверие, защото не съм сигурен, с каквъ статут е детето и дали попада под юрисдикцията на английския съд.
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До тро-ла от точкаИмам associate degree в CS, top-up към Software Engineering и магистратура по Data Sciencе.Работя към много обещаващ стартъп (по-никса заплата), след като приключих двугодишния договор с последния такъв, който се изплати одбре и от там е основната част от портфолиото ми. Сегашната кмпания, в която работа, позлзва ML, за по-добър маркетинг и клиентите ни са доста доволни. Днес съм болен и глвата ме боли, ако тръгна да работя, затова вися и пиша тук, че малко бг реч.
127
4
 
1
 
! Отговори
Точка преди 4 години
Добре, имаме напредък по тази част:"Ако питаш мен, най добре е, да говкарат за 20 години в затвора"Съгласна да го осъдят според действащото законодателство.За майката приемам решението на английски и български съдилища за основа на заключението си. От написаното в материала съдя, че детето трябва да е при майка си.
126
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако покажеш факти, свидетелски показания, записи, доказващи че докторът е бил, какъвто го изкарваш, ще се съглася, но пак ще ти номпня, че без гфактни, нищо не е валидно.Прекарал съ хиялди часове с бащи си, за да се научи да опознавам истината и да печеля всеки спор. Преди време ме пребиха почти до смърт, но имаха грешни твърдения и НЕ МОЖЕХ, да кажа, че са прави, без да ми докажат. Съжялавам, но съм такъв. е се боря, докато не ми покажеш, че греша ... или ще умра опитвайки се...
125
4
 
11
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Една истинска майка щеше да обърне страната и да си намери сама детето. А тази седнала да пише по форумите , след като от ЕДНА ГОДИНА НЕ ГО Е ВИЖДАЛА.Сигурно няма и да го познае.Най-вероятно тези писания са и подсказани от тарикат-адвокат.
124
1
 
2
 
! Отговори
До тро-ла от точка преди 4 години
Ако беше така, както се опитваш да изкараш, нямаше аз да съм на нивата със семейството ми, нали? Виж, за твоите пари ми е чудно от де са. Траеш си. Явно не от заплата. Те са ниски. А пък и видимо доста разбираш от мутри, за разлика от мен. Та?
123
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коя си и къде си, за да ти покажа, че съм мнгоо по-добър човек, отколкото ме Изкара! ТИ ме смаза тук! Направо ме унищожи. Така обида не съм пОНЯСЯЛ НИКГОА В ЖИВОТА СИ!И не ме сравнявай с лекаря. Аз съм ядосан, защото говориш глупсоти. Ако питаш мен, най добре е, да говкарат за 20 години в затвора, да отнемат детото от майката и я дадът в семейстов, на хора, като мен или теб, които имат бъдеще.
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТочкаОО и тук сбърках!И ТУК ЛИ СБЪРКАХ! Има два типа земеделци - тези, които продавах продукцията си на "баш земеделците" за каквито стотинки има пиискаха, иначе ги биеха и тези, които цъхнаха с по 10000 животни и 50 000 екъра земя, стопански дворове и техника, за по 2 дена, зщаото си бяха партийни наследници или чисти мутри.
121
1
 
1
 
! Отговори
Млад и успял! преди 4 години
До МУТРОТРОЛИЦАТАИ нямаше да вися тук, ако такова ЗЛОКБНО СЪЩЕСТВО, като теб не ме беше изкарало извън нерив с ТОТАЛНАТА СИ ЛИПСИ НА ЛОГИКАКРАЙ! ТИ си крива, аз съм ПРАВ.
120
4
 
0
 
! Отговори
Точка преди 4 години
Анонимен написа-"защото всичко ти е наготово!" Парите на семейството ми са от земеделие. И тук сбърка. Аз знам какво е да си дете, работещо до по нощите на нивата. Доста добре знам и какво е труд, черен при това, борба и себеотстояване. Затова от мен е станало човек, а не кифла. Но да, получавам скъпи подаръци от родителите си. Мога, получавам. :)))) А ти изглеждаш вбесен, че не се впечатлявам от теб. Ами като те видя да се държиш нормално- ще се впечатля, обещавам ти. :))))
119
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТочкаТи имаш всичко ДАРОМ! Но не го заслужаваш. парите ги споменавам, защо не мога да издавам кой съм и какво правя. защото някоя лудетина като теб. ще ме издебне с нож в гърба.Пръво - не съм се овълчил, защото вълците крадът и грабят, а аз съдавам и инвестирам, следователно жъна от успехите си, каот един нормален човек.На 20 години, само родители МУТРИ биха ти дали нещо, ззатова считаш всеки за вълк.Само селските простакели говорят, като теб!
118
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И сега АЗ КАЗВАМ ТОЧКА.Ти позлваш аргументи, които дори не са налични? Къде в статият пише, че британския съд е разпоредил подобно нещо? На теб не може да ти се вярва. Огромен байъс, измислени фатки, игнориране на други такива...Край. Този спор е загубен от теб и спечелен от мен. Докторът носи отговорност за неправомерното отнемане на детето, в разрез с разпореждането на съда, но няма никакви индикации, кой е бил отговорен за развода, нито се споменава установени предишни нарушения.
117
3
 
0
 
! Отговори
Точка преди 4 години
Тро-лът писал- "Защото на 30, ще имам пон 4 милиона!"Казваш го на жена, която за 20 РД получи апартамент за подарък. Все ми е тая ти в какво си живял като си бил на 20г., нито колко си се овълчил от което в момента, щом само пари са ти в главата до степен да бълнуваш, че всички ти завиждат за парите. Щом висиш в днес.бг и защитаваш отвличане на дете от майка му, какво да си помисля за теб...
116
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТочкаНо ТИ каваш че ИМА ПРЕДН ПРОВИНЕНИЯ БЕЗ ФАТКИИИИИИИИИИИ!ДРАЗНИШ ЕЙЙ! Аз не искам, да те впечетля. НЯмам ужда, да те впечетля. Как смееш, ти, да казваш ЧЕ АЗ НЯМАМ МОРАЛ! АЗ, КОЙТО СЪМ СЕ БОРИЛ С КАКВО ЛИ НЕ! Аз, човек недокослвал наркотици, бил само с една жена през целия си живт, който дарява, помага и се гружи за близките, НЯМАМ МОРАЛ.КАК СМЕЕШ! Не си впечетлена от постиженията ми, защото всичко ти е наготово! Затова не си впечетлена. Всеки нормален се впчетлява!
115
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И дори, този доктор, да е толкова ЗЪЛ, нима залужава и майката, омъкнала детето си в някаква английска клоака, да го гледа? Това дете няма работа при нито един от тях.