Всяка пета сграда в столицата се нуждае от ремонт

Нужна е карта на сградите в цялата страна, проблемите - сериозни
18 юли 2019 13:45,
16

Всяка пета сграда в столицата се нужда от някакъв ремонт. Проблемите, касаещи етажната собственост, са все по-сериозни. Това стана ясно от думите на професионалния домоуправител Стоян Банков в ефира на "България сутрин".
Още по темата

Вече няма да тънат в разруха! Спасяват паметници на културата

"Крайно време е да се обърне внимание. Ежедневно се сблъскваме с все по-сериозни казуси", посочи той.

"Добре е да се направи карта на сградите в цялата страна, което кореспондира и с паспортизацията на имотите. Нужни са правилни стъпки и поемане на отговорност", подчерта още Банков пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че е добре да се работи по-ангажирано и в партньорство с държавата за по-добри резултати.

Проблемите с етажната собственост произтичали основно от незаинтересоваността на живеещите в сградите, които са с различен социален и икономически статус. Трудно стигали до общ интерес.

По думите му, Законът за управление на етажната собственост често пъти пречи на планиране на ремонтите на сгради и решаването на редица проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Така е като е пълно със сърдити бабички и дядовци навсякъде. Домоуправителите са безсилни срещу хорската простотия.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
STROITELNATA MAFIQ SE PUKA OT QD CHE NIKOI IM NE SCHTE LOSCHOKACHESTVENITE JILISCHTA DET NE TRAQT I 5 GODINI Q SE GRYMNETE
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
NOVITE SGRADI I XOTELI PO MORETO S MORSKI PQSYK PADAT NA SLEDVASCHTATA GODINA Q SE GRYMNETE
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
STIGA S TIQ IZMISLICI ZA 50 GODISCHEN SROK NA JELEZOBETONNITE PANELKI KOLKKO MILIONA TUXLENI SGRADI I KIRPICHI SCHTE PADNAT PREDI TOVA STIGA S TOQ REKET MOSCHENNICI 50 G GA MA NQMA
10
0
 
1
 
! Отговори
LAPA LAPA LAPA преди 4 години
VECHNITE REMONTI GERBADJIISKO OTKRITIE
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблема с панелките ще се падне на следващо правителство ,след Борисов.Яко им дупе тогава,виновни не виновни те ще ,,операт пешкира". Както Костов с хиперинфлацията на Виденов и Бойко с КТБ на тройната коалиция. Виновният е този който е на власт.
8
1
 
2
 
! Отговори
Не се палете преди 4 години
за панелките - гаранционния срок на ВСЯКА строителна конструкция е 50 години но това не значи че след това не може да се поддържа и използва. Все едно да кажем, че магистралите не можат да се ползват след 3 години, защото на тях тоа им е гаранционния срок.
7
1
 
2
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Панелките са тема табу. Властта се скатава да оповести че давността им изтича. Дори нямат и идея как биха се справили с предстоящата жилищна криза - Х на брой хора без покрив, но пък маститите строители само потриват ръце и чакат за да си продадат имотите които си оставят за тях във всяка една новопостроена сграда...е дребните фирми с такива не разполагат. Сега се почудете защо стоят празни апартаменти...
6
1
 
2
 
! Отговори
Делаверата преди 4 години
професионален домоуправител - етажната собственост си наема професионален домоуправител и в рамките на месец, започват да валят проверки - пожарна, ХЕИ, ДНСК, Столичен инспекторат, Технически надзор и още и още ... Съкооператорите се виждат принудени да събират все повече пари за ремонти и ремонти на ремонтите на така или иначе амортизираната си сграда - пари с които биха си купили нова сграда.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не забравите на Цецо апартамента. Той трябва да минава на годишен преглед, заедно с прегледа на асансьора, който спира вътре!
4
2
 
1
 
! Отговори
Ало, домокомбината ! преди 4 години
Какво правим с панелките ,чийто експлоатационен срок е 50 години.Да се надяваме че точно нашите сглобки и заварки са качествено направени и изолирани.Строени през 60те и 70те години са на тази възраст.Те нямат технически паспорт и документация и санирането е без алтернатива.То включва не само топлоизолация а и рентгенов преглед на връзките.Все пак над 2 милиона души живеят в панелки ,а след 7-8 години ще почнат да се рушат ако няма мерки.Това гдето бип построил и нямали сме да го боядисаме,май..
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Йорданке Фъндъкова,слез от служебната кола и се разходи поне из центъра на София.Вдигни глава и виж старите сгради,рушащи се балкони,олющени фасади,трагични тротоари и после отдели малко от огромния бюджет на СО да лустросаш тая грозотия,защото в сравнение с други балкански държави столицата ни изглежда като че ли бомба е паднала.
2
4
 
6
 
! Отговори
малкото Коте преди 4 години
Ай стига глупости ! Никой не се връзва на простотиите вече. Стр.мафия голем зор я гони да събаря за да зароби малкото останало читаво население. С трици - маймуни не се ловят. Кръв повръщат некои западняци щото българите са 90+ % собственици на жилищата си. Не могат да дишат от злоба и се чудят какви дебилизми да измислят.
1
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
да се разрушат - имаме опит и познания