Близнашки убеден: Пробивът в НАП е удар срещу държавата!

Повод за тревога има, смята бившият премиер
Обновена: 26 юли 2019 22:54 | 26 юли 2019 20:45, Красимир Ангелов
41

"След хакерската атака в НАП безспорно има повод за тревога. Хората с основание се притесняват за конфиденциалността на личните си данни и възможните злоупотреби с тях. При положение, че технологите в днешно време са изключително напреднали, се предполага, че защитата би трябвало да е на ниво", коментира в студиото на "Денят ON AIR" бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки.

Още по темата
По-рано говорителят на Националната агенция по приходите Росен Бъчваров обяви, че няма заплаха за българските граждани след изтичането на лични данни вследствие на хакерската атака. По думите на проф. Близнашки обаче случилото се ни дава повод за съмнения дали освен данните в НАП, незащитена е и информацията в редица други институции в страната ни.

"Дано този път случаят бъде разнищен до самия му край. Тъй като очевидно става дума за удар срещу самата държава. Не можем да бъдем толкова уязвими в свят, в който всички подобни институции са подложени на натиск, но случващото се в България просто няма аналог", отбеляза още бившият служебен премиер.

Той бе категоричен, че подкрепя действията на прокуратурата, а хората, занимаващи се с такъв вид престъпна дейност, трябва да понесат последствията си.

"Атаката срещу НАП на практика се явява един доста добър бизнес, тъй като дава много възможности за рекет в различни посоки. Такава информация може да бъде използвана както за политически, така и за икономически цели", допълни гостът в студиото на телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той хакера сам оповести,че системата на НАП е уязвима.Адмирации за "хакера" и наказателна за некадърниците незащитили системата!
34
1
 
9
 
! Отговори
СюЕх преди 4 години
В Тиквеното царство всеки втори е професор, а един недоучил е дори премиер.
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още един произведен от Тиквата професор заради доброто му ли зане.
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ,добър преподавател по сталинизъм и френски екстремизъм .
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Потурчи ни личните данни, изтрепа ни прави светата, изгони Фолксваген...Познахте ли го ?Един дето от една седмица се е скрил като ми шка.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я, Тиквеният лакей пак са го активирали.
29
0
 
12
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
фъфлещата водеща в кой хоремаг се е учила на журналистика и защо прекъсва събеседниците когато говорят личи си че е зле възпитана
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много жалък и смешен човек е професора .Безспорен учен и преподавател ,но жалък човек за съжаление .Политическата криза почна с глупашката му атака над държавата с хуните от ДСБ .Сега се уплаши ,но екстремизма му помогна на абсолютни *** да вкарат страната в политическа криза от която няма измъкване .
27
2
 
8
 
! Отговори
Американска атака преди 4 години
Вижте тази фирма от къде тръгва, ама хубаво разгледайте. И кажете че няма американски привкус. А пича случайно отишъл в Канада да получи потупване по рамото. Поредната заблуда на народа. Атака проведена по заповед и случаина суматоха в родните служби докато заподозрения иде за похвали.
26
0
 
20
 
! Отговори
! преди 4 години
Некадърността и безотговорността на държавните служители и техните директори е истинския удар по държавата. Другото е последствие!
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този Торбалан беше в колаборация с ДСБ преди няколко години и клатеха държавата.
24
1
 
4
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До ДС. Откога няма държава? Ама хубаво си помисли.
23
1
 
16
 
! Отговори
Американ преди 4 години
Интересно защо до сега нищо не се каза за отговорините лица? Има си началник на информационна сигурност и никой дума не обелва за съдбата на този тиквap, защо?То ясно че Бг не е Америка, ама чак па толкова скатавка защо се позволява?
22
4
 
3
 
! Отговори
Валери преди 4 години
До 22. Знаем, знаем. И се оправяме прилично, защото се трудим и борим, а не мрънкаме като соц *** от твоя вид, които считат, че държавата трябва да им осигури всичко.
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 17. Големи глу.пости си написал.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Удар срещу държавата, че има ли държава. Държавата май са само са само тези които са във власта , тези които ги огреват далаверите и апартаментите, *** и близачите. Знает ли тез как живее народа? как се лекува, как пазарува, как си плаща сметките и данъците?
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете да продавате държавата ни! Сороси! Кой ви оторизира, кои сте вие? Мръши солосоидни
18
1
 
12
 
! Отговори
ДС преди 4 години
Кацамунски, то държава няма - отдавна сме в катастрофа
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не беше се похвалил публично хакера, досега щяха да говорят с патос за себе си, но сега някой им се и3сра в гащите въпросът е, че може да се направи отново.
16
1
 
7
 
! Отговори
marquise преди 4 години
Тази информация може да се ползва не само за икономически и политичесни цели, а за изнудване със сексуален акцент.