Изтекли ли са данните ми? НАП пусна приложението за проверка

Справката се прави с ЕГН, резултат получавате на телефона
Обновена: 25 юли 2019 19:39 | 25 юли 2019 18:08, Веселина Йорданова
162
Изтекли ли са данните ми? НАП пусна приложението за проверка

Приложението на НАП, чрез което всеки може да разбере дали негови лични данни са станали обект на неоторизиран достъп, вече е достъпно.

Справка в приложението може да се направи на https://check.nra.bg/ след въвеждане на ЕГН и номер на мобилен телефон.

Резултат дали има неправомерно разпространени лични данни ще бъде изпратен на въведения мобилен номер със съобщение.   


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Глупост на търкалетаКаква е това управление, бе, какви са тия дър(жа)веняци-чиновници, каква е тая държава, дето все "прехвърля функциите си на гражданите?! За какво ни е тя, да и плащаме данъци, с които да си прави скъпите семинари,където да си обучава невежите служители на лицемерие и пързаляне на гражданите в нужда.че тая държава едни личние данни като не може да ни запази, нас и децата ни ли ще защити с 8-те натрапени ни ламарини, които я дойдат след "век", я не.
140
0
 
1
 
! Отговори
AZ преди 2 години
ОЩЕ НЯМА!!! Тотален потрес!
139
0
 
6
 
! Отговори
дам... преди 2 години
Имам някои въпроси1-Защо трябва да си давам тел.номер, като би могло да е известяване по имейл?2-Защо да не мога да проверя и на останалите от фамилията ми дали не са изтекли и техните данни?3-Защо изобщо се пусна това приложение след като от НАП казват че дори и да има теч в моите данни не е нужно да правя нищо, нито да си сменям документите?4-Защо все още няма нито един наказан от НАП за този гигански пробив в уж сигурността на личните данни?
138
0
 
2
 
! Отговори
колева преди 2 години
Що за приложение, що за IT ?!?!?!?! - Вече близо час от заявката, а SMS още няма ----
137
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добро приложение! Иска телефонен номер, който да можете да съхраните и да го вържете към ЕГН-то ми. Ама аз даже не живея в България, а приложението даже не ми дава никаква възможност да сменя кода. Как да проверя?
136
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега и мобилният ми телефон искате да имате.
135
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това приложение освен да разсее съмненията ни относно дали сме хакнати или не има ли друго приложение?
134
0
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Това приложение е единственото нещо където НАП има категорично мнение. За пръв път на поставен въпрос отговарят еднозначно - с да или не. Де да можеха и законите и наредбите така да тълкуват
133
2
 
0
 
! Отговори
мушмул преди 2 години
Притрябвали са им данните на българите голтаци. Все едно някой работи на действителен договор, 99% на минималната. Ще ви звъннат от НАСА като ви научат тел номер
132
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега и телефона да си дам, така ли? Айде не. Видях ви колко усърдно ми пазите данните. Вървете на ........... си, некадърници.
131
0
 
1
 
! Отговори
Нещо не разбрах преди 2 години
До Анонимен 115 Естествено,че могаг да ти сътворят какви ли не мизерии,но никой не ти казва как да се измъкнеш.
130
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"С тази "справка" получават данни и за телефона ти,та към другите измами се прибавя и телефонния тероризъм."Махни другото, ами получават и данни за IP адреса на компютъра ти (или на домашния ти рутер, все тая).
129
1
 
14
 
! Отговори
Глупост на търкалета преди 2 години
С тази "справка" получават данни и за телефона ти,та към другите измами се прибавя и телефонния тероризъм.
128
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 140Въпроса е, че първо са хакнали бюрото по труда, но никой не споменава за това. А може даже и да не са разбрали големите специалисти на държавата какво е ставало там.
127
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Който никога не са работели през живота си, и НИКОГА не са се записвали в бюрото по труда. Аз пиша за такива."Ние не сме Баба Ванга за да знаем за какви си имал предвид като пишеш. Ние гледаме КАКВО пишеш.
126
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 138Който никога не са работели през живота си, и НИКОГА не са се записвали в бюрото по труда. Аз пиша за такива.
125
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май първо са хакнали бюрото по труда, а след това с получените данни са хакнали и НАП.Хакнати са данни само на работещи или работели. На безработни няма хакнати данни.
124
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мой познат пробва приложението на НАП и получи само отговор от сорта "ваши данни са изтекли". Не помня как точко го бяха направили изречението, но нещо от сорта. Никаква повече информация нямаше, ама какво точно е изтекло, ама декларации ли, данъци ли, доходи ли, имена, егн-та, адреси, ID-та на документи ли? Какво? После пробвах аз... И... АЗ НЕ ПОЛУЧИХ ОТГОВОР!
123
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво сега след като некадърниците в бълг. държавни институции- прехвалените лизачи около Борисов след като позволиха да ни изуят гащите пред цял свят сега ни носят белъо да се облечем...какъв е смисълът ?
122
0
 
20
 
! Отговори
Емигрантка преди 2 години
Пълна бутафория е това приложение: Не е помислено за българите в чужбина които са засегнати от това източане. Освен това при подаване на жалба или трябва да имаш електронен подпис от България, за да изпратиш емайл. Или да пратиш писмо или факс и да се молиш да не ги загубят в България при получаването. И никой не говори за оставка на двете министерства: Финансово и МВР, а и цялото правителство трябва да се оттегли незабвано.