Родители на бунт! Чужди служби отнемали BG деца

Протестът е в подкрепа на групата против Стратегията за детето
Обновена: 26 юли 2019 09:39 | 26 юли 2019 09:36,
68

Стотици родители излизат на протест в защита на правата си и тези на своите деца.

Поводът е случаят на малката София, чието име е измислено, за да се запази самоличността й. Майка й е българка, а детето и семейството й са живели в Италия.

През 2018 г. София е била неправомерно отнета от майка си заради подаден иск от училището, в което е учила. И до днес родителите ѝ все още не могат да се виждат с нея.

Още по темата

Оказва се, че това не е единственият подобен случай. Родители, които се готвят да се включат в протеста, разказаха пред Bulgaria ON AIR, че има още 11 такива в цяла Европа с български семейства.

Случаите са идентични - децата са били неправомерно отнети от социалните служби, а родителите им и до днес не могат да осъществят контакт с тях.

Това от своя страна повдигна въпроса дали социалните служби нямат твърде много права и поставят родителя в позицията винаги да бъде виновен.

"Основната цел на протеста, който ще се състои утре, е да подкрепим родителите на малката София, отнета абсолютно неправомерно в Италия. Както и едно друго българско дете - Атила, което холандски съд разпореди да бъде дадено на приемни родители там", коментира един от родителите - Олег Алексиев.

Протестът е част от серията такива, които до момента са проведени. Такъв ще има и в Италия. Той е в подкрепа на Национална група "Не на Стратегия за детето 2019-2030".

Пред Bulgaria ON AIR Илина Мавродиева, която също е родител и ще се включи в протеста, посочи, че Стратегията вече не е на дневен ред.

"Всичките ѝ принципи и цели обаче вече са въведени и са част от действащото законодателство у нас. Ще влязат в сила от 1 януари 2020 година. И не звучи никак успокоително твърдението, че Стратегията няма да бъде приета. Тъй като тя вече е факт", допълни още Мавродиева.

По думите ѝ "най-зловещото", което е заложено в нея, е твърдението, че 50% от българските деца са изправени пред риск от бедност или да бъдат изоставени от своите семейства. А това целяло те да бъдат отнети от родителите им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типично съветска история - мила руска картинка ...
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бай ИванПрав си, но все пак е тежко за българско семейство ( независмо, че живее и работи в България или чужбина) да му отнемат по насилствен начин децата.
46
0
 
8
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 4 години
Истински случай:2010година отнето дете от майка в Силистра заради по голяма заплата на майката от шефката на социална служба Чернева.Жената ги осъди и си върна детето.Чернева сега отговаря за приемни деца към община Силистра и НИКОГА не е била санкционирана, макар че има и други отнети деца неправомерно по същото време
45
9
 
8
 
! Отговори
Номер 1 преди 4 години
Нормално е да взимат децата на разни бг типове, като се има предвид, че повечето българи са алкохолици или наркомани, или с нестабилна психика, може би така е по-добре за децата.
44
3
 
11
 
! Отговори
. преди 4 години
А протестът срещу кацането на розови слонове по покривите кога е? А, чакайте, то нямаше розови слонове и не летяха. Как пък никой не се пита, съществува ли такова дете. Ако съществува, какво е станало, че службите да го отнемат. Как пък така някой пише едно листче жалба и хоп - отнемат дете. А онова българче, което баща му уби в Гърция преди години - дали ако се бяха намесили службите нямаше да е живо? Абе това, мисленето, е много скъпо удоволствие нещо.
43
5
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Но пък са "умни и красиви" и работят във великата чужбина, какво реват сега ;) ???
42
1
 
3
 
! Отговори
К.уранов СМГто преди 4 години
Знаете ли, че дори най-многобройната групата във фейса срещу Стратегията за детето, админа е техен човек. Представа си нямате... Плановете им са огромни. Дори имената им не сте чували.Путин и Тръмп са техни актьори и нищо повече. От момента, в който Кенеди започна да говори за тях по телевизията, изминаха 34 часа след,което го убиха. А, той знаеше името на един от тях и можеше да направи връзка и за останалите до достигане на корена на злото.Откриха ли стотиците учени, които безследно изчезв
41
3
 
2
 
! Отговори
К.уранов СМГто преди 4 години
Когато Илия падне в краката на ПОБЕДИТЕЛИТЕ в този Свят. Когато Словото види, че няма живи християни на тази планета.Когато всички евреи-християни от Давидовото коляно бъдат убити.Когато живите-мъртви преклонят нозе, за да бъдат маркирани с неговия знак '666'.Тогава Словото за ще покаже своята сила на този Свят. Роденият в бедна овча кошара, най-кроткия, най-смирения, най-скромния ще се окаже най-могъщия Цар на царете.Не Ви трябва да се биете. Има един Боец с армия от трилиони-Иисус
40
5
 
2
 
! Отговори
К.уранов СМГто преди 4 години
Вместо ГРОБАДЖИИ да поиска по един милион евра на думичка се продадоха отново евтино. Представя си нямат за мащабността на този план. Ако поискат 500 милиарда ще ги получат само, за да се прокара този закон.В крайна сметка дори Йоан Богослов ясно е описал последните дни. Никой няма да може да победи Антихрист. Безсмислено е да убиваме Бойка. Безсмислено е да се бие с богат и силен враг, който е побеждавал ИМПЕРИИ за дни и ги е съграждал за векове. За тях това е една игра-ритуал и сат. жертва
39
5
 
3
 
! Отговори
К.уранов СМГто преди 4 години
Хвърлят се политически обвинения, заплахи и т.н. Всъщност истината е проста. Огромни пари се хвърлят в този невероятно мащабен план. Ако конвенцията за детето има 1000 думи, то се плаща по 100 000 евра на думичка. Не вярвате? Кой може да си позволи да плаща милиарди на всичките тези правителства? Този, който го прави всъщност управлява тази ПЛАНЕТА още преди първия хуманоид да се появи. Той лично е показал всички богатство на този Свят и предложил на Христос короните на този Свят.
38
3
 
3
 
! Отговори
К.уранов СМГто преди 4 години
Повечето хора си въобразяват, че това, което се случва с някои семейства и техните деца има връзка с политиката или е някакъв инцидент, единичен случай и т.н. Всъщност нещата са страшни, ако знаете цялата истина.Идете питайте патриарх Неофит! Християнството се крепи на СЕМЕЙНАТА ЕДИНИЦА. Унищожавайки семейната единица, унищожават и християнството. Това ще се случи - 100% и никой не ще може да устои пред силата и мощта на този, който в момента раздава и взима короните в този Свят - АНТИХРИСТ.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето изтритите линкове за злоупотребите на социалните служби:https://bbc.co.uk/news/resources/idt-sh/norways_hidden_scandalhttps://independent.co.uk/news/world/europe/children-brainwash-electroshock-sell-foster-parents-italy-police-arrests-a8978891.html
36
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИДАТ ИЗБОРИ И ЧЕРВЕНИТЕ ПУСНАХА ВСИЧКИ ЛУДИ ДА ДРУСАТ ДЪРЖАВАТА, ТИЯ ИСКАТ ДА ДОКАЖАТ ЧЕ В ЕВРОПА ЯДАТ ХОРА.
35
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 40"Мacoнитe работят по въпроса, като изпълняват заповедите на poгатия си господар, а именно за депопулация на света. Тези слуги в по-голямата си част, дори не са наясно с какво са се захванали..."Масоните не ви налагат да си пляскате децата а рогатия и рогата са във/на вашата глава! Децата в България нямат никаква защита от посегателства докато в истинските държави закрилата е много по обстойна и обществено многократно по морално и натърпи детско насилие. Вината не идва отвън!
34
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ми вземат детето ли?! Влизам въоръжен до зъби в съответната служба и в рамките на минути ще ги издавя в собствената им кръв. Вземат ли ми детето няма да имам какво повече да губя. Освободихме се от османската империя, която взимашедецата ни за еничари, та сега разни сороски организацийки да правят същото. Е да ама не тази работа без кръв няма да мине!!! Българина търпи много, но съм сигурен че посегнат ли на децата му фатално ще сгрешат!!!!!!!!!!!!!!
33
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"По думите ѝ "най-зловещото", което е заложено в нея, е твърдението, че 50% от българските деца са изправени пред риск от бедност или да бъдат изоставени от своите семейства. А това целяло те да бъдат отнети от родителите им."Не е само твърдение а една много печална истина! Българските деца са най-онеправданите в Европа и това съвсем не е трудно да се види. Освен горното, масовото отношение на обществото и родителите в България е свързано с много грубост, насилие и донякъде перверзия - отрано!
32
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мacoнитe работят по въпроса, като изпълняват заповедите на poгатия си господар, а именно за депопулация на света. Тези слуги в по-голямата си част, дори не са наясно с какво са се захванали...
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Факт 39Ами точно заради това в момента в Норвегия падат глави. Знам как действат властите и също така какво очаква тези провинени служители. А какво става по българските приютни домове за деца?? Или щом не се говори за това всичко е наред - друг път!
30
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като по български тертип са ги пошляпвали "възпитателно" но са забравили че не се намират в Лайн..я! На запад подобни родителски възпитателни методи са забранени а законите с които се забраняват са от криминален характер. Над 2 милиона българи живеят на запад и се плодят яко (над 250 000 годишно) и никой до сега не се е оплакал от подобни "конспиративни" дейности, единствено няколко семейства! От тук на сетне дохожда съмнението за качеството на тези родители.
29
39
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако си гледаш децата качествено и им осигуряваш образование и развитие едва ли има защо да се притесняваш от разни стратегии. Виж ако си алкохолик или наркоман, имаш 10 деца и те нямат какво да ядат и не ходят на училище, биеш си жената през ден, тогава имаш основание да "скачаш" срещу стратегията за детето.Не виждам нищо лошо да се вземат деца отглеждани в лоша среда или мизерия и да име се дадат шансове за развитие е живота.