Родители на бунт! Чужди служби отнемали BG деца

Протестът е в подкрепа на групата против Стратегията за детето
Обновена: 26 юли 2019 09:39 | 26 юли 2019 09:36,
68

Стотици родители излизат на протест в защита на правата си и тези на своите деца.

Поводът е случаят на малката София, чието име е измислено, за да се запази самоличността й. Майка й е българка, а детето и семейството й са живели в Италия.

През 2018 г. София е била неправомерно отнета от майка си заради подаден иск от училището, в което е учила. И до днес родителите ѝ все още не могат да се виждат с нея.

Още по темата

Оказва се, че това не е единственият подобен случай. Родители, които се готвят да се включат в протеста, разказаха пред Bulgaria ON AIR, че има още 11 такива в цяла Европа с български семейства.

Случаите са идентични - децата са били неправомерно отнети от социалните служби, а родителите им и до днес не могат да осъществят контакт с тях.

Това от своя страна повдигна въпроса дали социалните служби нямат твърде много права и поставят родителя в позицията винаги да бъде виновен.

"Основната цел на протеста, който ще се състои утре, е да подкрепим родителите на малката София, отнета абсолютно неправомерно в Италия. Както и едно друго българско дете - Атила, което холандски съд разпореди да бъде дадено на приемни родители там", коментира един от родителите - Олег Алексиев.

Протестът е част от серията такива, които до момента са проведени. Такъв ще има и в Италия. Той е в подкрепа на Национална група "Не на Стратегия за детето 2019-2030".

Пред Bulgaria ON AIR Илина Мавродиева, която също е родител и ще се включи в протеста, посочи, че Стратегията вече не е на дневен ред.

"Всичките ѝ принципи и цели обаче вече са въведени и са част от действащото законодателство у нас. Ще влязат в сила от 1 януари 2020 година. И не звучи никак успокоително твърдението, че Стратегията няма да бъде приета. Тъй като тя вече е факт", допълни още Мавродиева.

По думите ѝ "най-зловещото", което е заложено в нея, е твърдението, че 50% от българските деца са изправени пред риск от бедност или да бъдат изоставени от своите семейства. А това целяло те да бъдат отнети от родителите им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
36
 
! Отговори
вижда се преди 4 години
"Социалните"служби и НПОтата са бизнесмени-търгуват с детски съдби.Това е бомба със закъснител.Отвратителна античовешка дейност.
27
9
 
14
 
! Отговори
One преди 4 години
Защо решиха че е неправомерно? И днес бг без анализ и факти пуска някаква си статия. Няма как да отидеш в друга държава и да не се съобразява с техните закони. А да тук децата ги хапят разни кучета и ниша - вчера имаше такъв случаѝ
26
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европейски социални служби за защита на детето спасяват.
25
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами стойте си в България бе "печалбари". Що ревете сега.
24
3
 
13
 
! Отговори
Италиа до 20 преди 4 години
А след като си в Италия гледаш ли телевизия за да коментираш ??? Много такива случаи има
23
2
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
До 20Ето ти статия по въпроса:https://independent.co.uk/news/world/europe/children-brainwash-electroshock-sell-foster-parents-italy-police-arrests-a8978891.html
22
8
 
7
 
! Отговори
Преди годдини преди 4 години
имаше случай - датчанка си е оставила детето пред заведението, в което е била. В Дания това е се е считало за нормално, но в САЩ - не. Отнето и е било от социалните, поради небрежно отношение към детето.
21
8
 
37
 
! Отговори
656-ТИ преди 4 години
След поголовното разграбване на ресурси, стоки и услуги от Майка България дойде времето и на единственото ценно нещо, което все още се намира на въпросната територия- децата!! Бъдещето на една държава, най-скъпото, децата. Е това е последния редут, който след като бъде превзет, държавата ще бъде закрита - а това е главната цел на Европейските *** и оскотели от богатство самозабравили се чиновници и лудери. Грабете, европейски еничари, грабете я тази обрулена България, какато и турски ***
20
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната шпицкоманда на Нинова създадена да клати държавата с несъществуващ проблем.
19
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От всички тези ЕС стратегии за овцете, детето, свинете и прочее, резултатите са хиляди избити овце, стотици отвлечени деца от социалните за продан, скоро и половин милион избити прасета. Питам се дали хилядите безследно изчезнали хора не са по някоя от тези стратегии, отвличани за органи?! С тези масови избивания очаквам скоро да отворят отново камерите за масово унищожаване на хора, не само на прасета. То си е едно и също.
18
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Факт!Живея в Италия от години. Точно тук такова нещо е абсурдно да стане.
17
4
 
18
 
! Отговори
me преди 4 години
Не видях причината, за да отнемат детето. Как се разбра, че е "неправомерно" отнета?
16
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всеки ден се списват статии колко лоша е чужбината , не останаха глyпaци да бачкат за минималната :)
15
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези деца като порастнат, сами ще избягат в чужбина и ще ги виждат само през компютъра.
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаче не не искат ромалета(туркета) ЗАЩО ЛИ??????
13
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
50% от децата са изправени пред риск от бедност или да бъдат изоставени. Чудно ми е тези деца на кого ще ги дадат.
12
7
 
15
 
! Отговори
Vvv преди 4 години
Липсват данни и конкретика тук.Кой е решил, че отнемането е неправомерно?Имало ли е насилие?Стратегиите и мерките за защита целят да защитят детето при данни за насилие, докато още може, преди да бъде хвърлено от някой мост например.
11
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Детето ми може да бъде изведено от дома ми само през трупа ми!
10
4
 
36
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Точно в Италия беше разкрита схема за отнемане на деца от социалните служби заради фалшиви обвинения в насилие и даването им на приемни семейства срещу подкуп. Italy foster families scandal
9
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Взимат ги за органи, което е сравнимо само с престъпленията на хитлер. Нашите власти мълчат.