Спасиха жена с мозъчен тумор, в Англия й дали час за след 51 седмици

Операцията е извършена в "Пирогов" от доц. Герганов
26 юли 2019 20:21, Красимир Ангелов
69

В "Пирогов" оперираха пациентка с тумор в мозъка, която е имала насрочена консултация в Англия чак за след... 51 седмици.

От 32 години жената живее във Великобритания. В края на миналата година получила силно главоболие и заедно със съпруга ѝ посетили спешен медицински център.

Заради силната болка се завърнала в България. След изследвания й открили тумор в мозъка. Но заминала обратно в Обединеното кралство, защото съпругът ѝ настоявал да се лекува там.

Жената приемала болкоуспокояващи, които в един момент спрели да действат. А среща със специалист ѝ насрочили чак за след 51 седмици.

Когато се връща в България, само за седмица доц. Герганов прави необходимите изследвания и отстранява тумора от мозъка на Румяна.

Вижте историята й в репортажа на Петьо Атанасов и телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 4 години
Англия е прекрасна страна , но относно медицината - това е жестоката истина ! Написаното е абсолютно вярно ! Съпругата ми работи там , и то - в болница , но има ли нужда от лечение - задължително си идва до тук !
54
0
 
1
 
! Отговори
фАТМЕ преди 4 години
Да, Ви напиша как е при нас в Атина !Имаш ,осигоровка ходиш на лекар който ти е най наблизо ,заплащаш 10е за преглед ,нямаш проблем за хапчета !Аз ,посещавам -патолог един път на 3 месеца ,дава ми рецепта за 3 месеца ,а и като лекар е невероятно добър,като човек любезен !Като ,мъж много хубаво момче!!Останете ,си здрави!
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Западния свят е формално уреден. Но под тази лъскава повърхност се таят такива унищожителни неуредици, бездушие, комерсиалност, че там може да умреш докато ти се усмихват любезно. Западняците са генетично увредени. Грешка, ама страхотна грешка е че се залепихме за проклетия "запад".
52
1
 
4
 
! Отговори
Гост преди 4 години
В това отношение в БГ е много добре,в Швеция е безплатно и оредено всичко,но докато стигнеш до лекаря от ,който се нуждаеш може и половин гудина да мине.Много тромава система.
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
жена ми чакаше за консултация с доктор 2 месеца... и още чака! Дойдохме в България за консултация и на следващия ден, операция! Доктора бил в Германия 8г но се върнал тук. Евала му. Дано и ние се върнем някой ден.
50
1
 
5
 
! Отговори
lelka преди 4 години
Тук те обслужват бързо, особено в спешното, зависи обаче на какъв доктор ще попаднеш.Повечето са много зле,говоря за спешните отделения най-вече.
49
1
 
9
 
! Отговори
Стоян преди 4 години
Живях в Дания известно време. Уредена държава, чиста, високи доходи, велоалеи навсякъде. Просто прекрасно. Здравеопазването е безплатно, но за да отидеш на определен специалист, към който те е пратил личния лекар, отнема между няколко седмици и половин година. Причината е просто, че броят на лекарите е недостатъчен. Да отидеш на частно е или много скъпо или няма лекари, защото държавните им заплати са високи. Та явно в Англия положението е сходно на Дания. Просто може да си умреш от чакане.
48
1
 
3
 
! Отговори
Даката преди 4 години
И да довърша-Моя колежка- българка в 23:00ч получи Пертонит. Идва линейка и я кара в спешното.Чак в 05:20 сутринта дойде лекаря да я прегледа и и каза, че има кесилини и я наблъска с болкоуспокояващи. След 6 часа като я отпусна обезп. започна страшна болка.20 мин. се мъчим да убедим лекарите да докде бърза помощ- не бил спешен случая.Накрая дойдоха и я взеха. Оперираха я по спешност, инначе си заминаваше.Споделям това, което преживяхме в Англия.
47
1
 
6
 
! Отговори
Даката преди 4 години
5 години живях в Англия и този Април се приместихме в Тайван с жена ми понеже бременноста и напредна, а в Бристол само ни изпращаха на преглед при акушерка - midwife. И двамата бяхме учудени какви са тези прегледи през месец и половина и решихме да не ражда детето там.Когато аз съм ходил на лекар, винаги са ми изписвали само парацетамол или обезболяващи. За да ти изпишат антибиоткик, чакаш 2 месеца за да отидеш на по-добър лекар. Помня, че бях с гнойна ангина и ми дадоха само парацетамол.
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англицизми...
45
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Англия съм ходил три пъти на лекар и три пъти ми изписа парацетамол. Ако се усложняло да съм звъннел да ми запише нов час. След третия път започнах самолечение ако нещо се разболея. Много са зле, това е истината.
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То не е от сега така. И преди 15 години беше същото в Англия. Търкаляш се с бъбречна криза, дават ти час за след 30 дни. Нямаш ли пари да отидеш на частно си пътник. Тук не е цветущо, но миналата година година оперирах гръбначния стълб по каса. 45 шева платих. В Англия за толкова, няма с поглед да те удостоят.
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВ бг закриват и е останало каквото има от 1989 г.
42
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С бебе в спешното в Англия - 5 часа . Накрая ни видя " advanced nurse" , понеже нямат доктори. Вече сме на годинка - педиатър, кръвни , урина и тн - не сме ходили. Здравната им система може да е безплатна , но за унг чаках 6 месеца . Ценете каквото имате .
41
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Случай 48Знаем че българските фантазии са безкрайни! Фактите обаче показват нещо съвършрно различно и то е че английското здравеопазване е на хиляди години пред българското. Няма смисъл от български "файлетони" защото те просто не ловят декиш или ако хванат някой, той със сигурност е от надарените!
40
4
 
24
 
! Отговори
Случай преди 4 години
Моя позната в Англия , бременна получи силни болки, оказа се , че плода е мъртъв , но още в нея. Английските лекари и казали че не е спешна въпреки болките и и записали час за след седмици. Върна се в България и във Варна за 2 дена я оправиха. Само казвам .
39
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хахахаха 46"Те MRI скен правят за добро утро, нали, ххаахахаа. И CAT не правят даже ако не си спешен, още повече се стискат отколкото колегите им тука, не влизат в излишен разход за нищо на света."Да прави се когато е необходимо. Няма за какво да се стискат при наличието на добре задоволен държавен бюджет. Никой не те муфти за консумативи и услуги! Дават ти безплатни лекарства за вкъщи както и храна, облекло, телевизия (личен за всяко легло), интернет и ако искаш вестник/книга. Лошо е!!!
38
2
 
2
 
! Отговори
хахахаха преди 4 години
До Анонимен 36Те MRI скен правят за добро утро, нали, ххаахахаа. И CAT не правят даже ако не си спешен, още повече се стискат отколкото колегите им тука, не влизат в излишен разход за нищо на света.
37
17
 
9
 
! Отговори
kukla преди 4 години
Общо взето е истина че в Зап. ЕВропа се чака дълго за преглед при специалист. Но от друга страна българите масово не се слушат какво им се казва, а се мъчат да въведат българския ред в Англия. И от там идват проблемите. Като погледнем западните старци и ги сравним с нашите разликата е огромна. Което казва, че ако пацинетът слуша какво му се казва, то всичко ще бъде направено както трябва. Ама не, нашенците искат да се направи така както на тях им харесва, по български.
36
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 42"Живея в Германия и мога да сравнявам . В България хората имат илюзий за медицината в чужбина.Дано на никой не му се налага да бъде пациент в Германия. Личен опит.В България лекарите са пример, еталон.Ценете ги!"Илюзията е в теб при това на много високо ниво!

Спонсорирани публикации