Спасиха жена с мозъчен тумор, в Англия й дали час за след 51 седмици

Операцията е извършена в "Пирогов" от доц. Герганов
26 юли 2019 20:21, Красимир Ангелов
69

В "Пирогов" оперираха пациентка с тумор в мозъка, която е имала насрочена консултация в Англия чак за след... 51 седмици.

От 32 години жената живее във Великобритания. В края на миналата година получила силно главоболие и заедно със съпруга ѝ посетили спешен медицински център.

Заради силната болка се завърнала в България. След изследвания й открили тумор в мозъка. Но заминала обратно в Обединеното кралство, защото съпругът ѝ настоявал да се лекува там.

Жената приемала болкоуспокояващи, които в един момент спрели да действат. А среща със специалист ѝ насрочили чак за след 51 седмици.

Когато се връща в България, само за седмица доц. Герганов прави необходимите изследвания и отстранява тумора от мозъка на Румяна.

Вижте историята й в репортажа на Петьо Атанасов и телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живея в Германия и мога да сравнявам . В България хората имат илюзий за медицината в чужбина.Дано на никой не му се налага да бъде пациент в Германия. Личен опит.В България лекарите са пример, еталон.Ценете ги!
34
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен ВЪЗМОЖНО Е ,НАПРАВО СИ Е РЕАЛНОСТ . ЗА ЕДИН ПРЕГЛЕД НА АРИТМИЯ ,МЕ ЗАПИСАХА ЗА СЛЕД 3 СЕДМИЦИ . За това, на самолета и повече никога в мъглата ,влагата . Сиво и скучно .
33
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямате си представа каква "Трагикомедия" е здравната система във Великобритания и Ирландия!!!!От 2002 г. първо бях във Великобритания, а в момента съм на постояно местожителство в Ирландия.Добре, че са полските частни клиники и зъболекари!!!!
32
1
 
8
 
! Отговори
Американ преди 4 години
До Капиталист 20:Към Америка лекарите не бягат, а кретат. Трудно се допускат лекари от чужбина тука.
31
2
 
12
 
! Отговори
до 30 преди 4 години
...те не ги пращат, болните сами желаят да се лекуват в чужбина.Кой може да ги спира? И хуманно ли е да не се удоволетвори желанието на пациента? Имам лично мнение и респект към българските лекари.По-добри са.
30
3
 
9
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Със Щутгарт съм съгласна това ми мирише на пропаганда. Но ние не сме расли в оранжерия. Видяли сме твърде много от живота -и в прехода и след прехода към капитализъм. Не може такова издевателство над българина 25 години и после да му обясняваш колко е яко в България.
29
1
 
12
 
! Отговори
Край преди 4 години
Пращат ги в чужбина и събираме пари щото там им обещават чудеса.Питайте Ники Лауда къде е като му присадиха бял дроб.
28
3
 
9
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Аз харесвам много от българските лекари но други не. И ако са толкова добри защо все пращат тежко болни в Германия на трицифрени суми и събираме със смси пари.
27
2
 
31
 
! Отговори
Край преди 4 години
Когато българските лекари кажат за някой че медицината е безпомощна - в 99.9999999%от случайте това е така. В Турция/Израел па и в САЩ изцеждат човека до гол чукан, карат го да проси пари по кампании и накрая го пращат да си умре тук.Благодаря на всеки български лекар който е помагал на мен и моите близки през живота ми.
26
2
 
38
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВСЕ ОЩЕ ИМА ЛЕКАРИ В БЪЛГАРИЯ ЩОТО КАРИЕРИТЕ ИМ СА БИЛИ ФАКТ ПРЕДИ УПРАВЛЕНИЕТО НА БОРИСОВ!!!ОТ ИДВАНЕТО НА БОРИСОВ ИМА ЗАКРИВАНЕ НА 16 БОЛНИЦИ САМО ПЪРВИЯ МУ МАНДАТ И ЗАМРАЗЯВАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ ВСИЧКИ МЛАДИ ЛЕКАРИ БЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ И ДОКАТО БОРИСОВ УПРАВЛЯВА ЩЕ СТАВА С ВРЕМЕТО САМО ОТ ЗЛЕ ПО-ЗЛЕ ФИНАНСОВО В БЪЛГАРИЯ!
25
1
 
7
 
! Отговори
Aнонимен преди 4 години
До номер 17за мрънкащите, злобните и неинформираните като теб всеки здравноосигурен европеец може да се лекува с Европейската здравна карта във всяка свободно избрана страна от ЕС, като разходите се поемат от държавата издала здравната карта
24
8
 
4
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Нека ви разкажа една история за да не се случи на друг. Моя близка умря в катастрофа и от шока получих екстремно високо кръвно, в Пирогов на спешния кабинет трябваше да се чака повече от час.Помогнаха ми. Както и да е след два дена пак вдигнах 180 линейката не искаше да дойде трябвало още да чакам. Видях се в чудо взех такси и си платих трицифрена сума в частна болница едва тогава ми обърнаха внимание. А доколкэто знам при 200 получаваш инсулт.
23
3
 
11
 
! Отговори
Тумор преди 4 години
В мозъка за една седмица, а моя позната вече четвърти месец в Пирогов я могат за един пръст на крака като усложнение от диабет. След като и изтече клиничната пътека, превръзките си ги плаща.
22
1
 
2
 
! Отговори
Др преди 4 години
Абе, счупете му главата и на тоя, да си знай... Кво като бил оперирал
21
6
 
28
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Абе платили, не платили.... и да си платят в Англия, чааак след 51 седмици, ако е жива.... в масовия слумай здравеопазването ни е доста добро, колкото и да се мъчат да го съсипват 30 години. Народните любимци като направиха лекарите да се регистрират като търговци, какво очаквате? Да се държат като милосърдни сестри? Депутатите направиха здравето ни стока, не лекарите.
20
1
 
20
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Не мога да повярвам че жената не си е платила защото преди няколко месеца позната със същата диагноза си плати читирицифрена сума. Може би и в Англия ако отидеш на частно няма да чакаш. Какъв е извода медицината стана навсякъди капитализъм. Тоя свят не върви на добре
19
3
 
11
 
! Отговори
хъша преди 4 години
До Анонимен 17от тази си сегашна нейна родина знаеш колко пъти в повече кинти е внесла за всичкото това време у предишната си родина?със сигурност много повече от колкото ти си платил като данъци през досегашния си трудов стаж
18
2
 
13
 
! Отговори
Капиталист преди 4 години
До АнонименИ бягат все към Германия, Великобритания и Швеция. Защо ли?Защото там няма лекари. Понеже техните пък бягат към САЩ.Как така най-добрите лекари все бягат към "най-лошата не-социална система"...
17
0
 
13
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Значи сериозно почвам да се нервирам. Както казваше един приятел в зората на демокрацията за едни може за други не може. Многократно слушам от хора кой колко е платил в Бг за операция а същевременно други уж не плащат за братята роми да не говорим. Има нещо гнило
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеН 2Лекарите и мед сестрите избягаха масово още около 2000-та година. Поздрави от Борисов