С купуването на F-16 доказахме верността си към ЕС и НАТО

Балканите са в полезрението на пакта, заяви проф. Дюлгерова
1 авг 2019 18:00,
237
С купуването на F-16 доказахме верността си към ЕС и НАТО
Снимка: Pixabay

България получи похвала от Вашингтон, че е приключила успешно решаването на въпроса чрез гласуването в парламента за купуването на самолетите F-16. За пореден път доказахме, че сме верни и последователни членове на ЕС и НАТО, организации, които са раздирани от противоречия, но ние продължаваме да бъдем техни съюзници, коментира на пресконференция университетският преподавател и анализатор проф. Нина Дюлгерова, съобщава БТА.

Още по темата

Борисов в Скопие: Ще ви помагаме с F-16, да не кажете, че ще нападаме!

Надявам се резултатите от това, което правим, имам предвид политическия ни елит и власти, да не са с негативни за България и за региона бъдещи резултати. Все пак живеем в България и на Балканите, в Черноморския регион, коментира Дюлгерова.

Евроизборите показаха, че т.нар. ксенофобски, антиевропейски сили нямат тези мащаби, които бяха привиждани. Те не са толкова влиятелни и силни, колкото се твърдеше, коментира юристът и политически анализатор Мирослав Попов.

Според него обаче се е случило нещо много важно, което се "поприкрива" малко от европейците - самите позиции на евроскептиците полека са проникнали в цялото политическо пространство. Без да мога да го генерализирам като извод, ще кажа, че във всички политически сили в европейските общества, се появиха нотки на евроскептицизъм и те се схващат като легитимни. Европейските народи и общества някак си се освобождават от едни окови на едно императивно проевропейско декларативно мислене и говорене, от един "поръчков" проевропейски оптимизъм, който животът като че ли не потвърждава, коментира Попов, който смята, че спасителната формула за Европа е формулата на "еврореализма".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
34
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
В крайна сметка икономиката не се развива от НАТО а от ЕС. Цялата история е доста ши зо.
120
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо нещо трябва да доказваме? Пред кого? И какво? Дигаме си гащите и това е, до следващия път.
119
0
 
37
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Не разбрах откъде, освен от Вашингтон имаме потупване по Д то и къде е ЕС в тази схемаИ те пляснали с бузки и се прегърнали?
118
0
 
43
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Как се доказв вярност към ЕС като купуваш ЮС самолети?? Ъ???
117
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доказахме, че сме ***, че сме второ качество също като самолетите, рая
116
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 500 г. в учебниците по история на туземското население ще се споменава американското присъствие на територията на бившото беге.
115
17
 
33
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Като гледам снимката самолетът не прилича на руските тенекии ! От Ф 16 блок 70 и от Ф 35 трепери цял свят ,дори и руските мечки се криеха в бърлогите си когато тези небесни орли бомбардираха Сирия ! Язък ,че Асад плати толкова много пари на руснаците да му защитават страната и режима от вражески атаки !
114
0
 
39
 
! Отговори
до швабата преди 4 години
хайде бе, по собствено желание, нещо не позна, мен никой не ме е питал
113
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Друго си е да проумееш, че си рая.
112
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За ЕС! Против НАТО!
111
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Катун с паркирани пред него осем класни мерцедеса.
110
13
 
35
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
" Разпадащият се ЕС " - дори след влязал в сила Брексит англичаните не искат и нямат намерение да напуснат ЕС !!! " Разпадащото се НАТО " - винаги има нови кандидати за членство ,а "обидената Турция" няма желание и смелост да напусне НАТО ! А от Варшавският пакт всички държави се отказаха и нито една бивша членка не иска да си спомня за този кошмар !
109
0
 
49
 
! Отговори
ined преди 4 години
Тиквата даде още 3 милиарда на краварите само заради едно конграчулейшън
108
0
 
45
 
! Отговори
Докато дойдат Ф16 преди 4 години
в България, НАТО може и да го няма
107
14
 
32
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
С купуването на F-16 доказахме верността си към ЕС и НАТО.......................В ЕС и НАТО сте по собствено желание и сте верни на съюзниците и приятелите си понеже има взаимно уважение ! А във Варшавският пакт бяхте вкарани насила и верността ви беше насилствена ! Сега затова в България нито една рубладжийска партия не печели избори ,хората са прозападно ориентирани с изключение на шепа заблудени пенсионери и шепа млади заблудени рубладжии ,които живеят в ЕС и не им се отива в русия !
106
0
 
38
 
! Отговори
Чудя се преди 4 години
Кое ще се разпадне първо. ЕС или НАТО. Вече има Брекзит, а и Турция както върви ще я гонят от НАТО. Май ще излезе вярна приказката, че към който се присламчим и ае разпада
105
0
 
43
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
"С купуването" - моите уважения, но парите заминаха, а въпросните чайници ги няма! Няма го и заводът, който ще ги конструира - той просто не е построен!!! Не чухме по нещичко и за изпитанията на чайниците!!! ......... Доверие????????????!!!!!!!!!!!!
104
0
 
36
 
! Отговори
до швабата преди 4 години
евала дойде да се изцвъкаш
103
1
 
50
 
! Отговори
Дедо поп преди 4 години
Ако не ме лъже паметта на Шипка до опълченсконо рамо умираха руснаци, не кравари
102
0
 
39
 
! Отговори
до 112 преди 4 години
само САЩ ли са ни съюзници бе