Борисов: Само у нас се говорят глупости за F-16!

Доволен е от куража на министри за превъоръжаването
Обновена: 31 юли 2019 13:23 | 31 юли 2019 10:31, Веселина Йорданова
461
Борисов: Само у нас се говорят глупости за F-16!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов поздрави ресорните министри за "търпението и куража" за превъоръжаването на Българската армия.

Още по темата

Оценката на Департамента на САЩ я видяхте, каза той в началото на заседанието на правителството. По думите му въпреки глупостите, изприказвани у нас, навън никой не се съмнява в способностите на изтребителите F-16, които ще купим.

"Въпреки опитите и глупостите, които се наслушахме в България, мисля, че никой не би си позволил извън България да си помисли, че българското и американското правителство са били подвластни на лобизъм, на корупционни действия или на каквото и да било", коментира премиерът.

Борисов изрази съжаление, че правителството не получило подкрепа от партньорите от дясното за сделката, която била "геостратегическо решение". Той съобщи, че финансовото министерство довършва работата си по проекта за покупка на самолетите.

"Въпреки враждебната среда, в която работихте, въпреки нежеланието на нашите и институционални опоненти да превъоръжим с едни от най-добрите самолети българските ВВС, ви поздравявам за куража, силата, търпението", каза Борисов пред министрите.

По думите му неслучайно 28 години след промените все още армията ни е въоръжена със "старите руски оръжия".

В официалната позиция на Държавния департамент на САЩ премиерът Бойко Борисов и правителството са поздравени за "тяхната решимост да модернизират своята армия чрез покупката на тези много способни, оперативно съвместими с НАТО самолети". В съобщението се приветства решението на България за поръчката на 8 многоцелеви изтребители F-16, боеприпаси и свързано с тях оборудване и се изразява очакване за съвместна работа по проекта за засилване на дългосрочното стратегическо партньорство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


461
Още по темата: Бойко БорисовF-16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
3
 
3
 
! Отговори
Tatul преди 4 години
До Анонимен 348Затова великите западни технологии още не могат да си направят космическа станция без помощ от руснаците.
337
6
 
8
 
! Отговори
Чипът преди 4 години
Мъката на копейкаджийте край няма
336
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Била висока оценката на департамента на САЩ !?! Че каква да е след като те ти продават стока и прибират едни 3 милиарда.
335
6
 
16
 
! Отговори
У Нас преди 4 години
У нас ГОСПОДСТВА КОРУПЦИЯТА и ПРОСТАЩИНАТАГАРАНТИРАНО от ГРОБ за България.
334
10
 
9
 
! Отговори
.I. преди 4 години
Според Клепоушко покупката на Ф-16 била довела до свинската чума и до изтичането на данни от НАП. Имаме напълно неадекватен президент, загубил връзка с реалността.
333
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 373Не забравяй че твоят вожд е от Позитано и глухите и къоравите вече разбраха ,че той си е комунист не само по рождение ,но по наглост и по лакомия си е тяхно копие !
332
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
руснака го е шубе и дрънка глупости за това е
331
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бот *** програмите РУ могат да си слагат колкото щът + и - чета с това никой няма да залъжат че на някой му дреме за москалските тъ,потий
330
9
 
8
 
! Отговори
Анти Трол преди 4 години
Я да видим колко ни в излязал 1 бр Миг 29 плащано в преводни рубли Фиксиран курс към златото една преводна рубла за 0.98 г ( малко под един грам) ЦЕНА за брой Миг 29 ... 12 милиона преводни рубли или 12 тона злато тегло на миг 29 общо 11 тона ...За сравнение Ф16 тегло 10 тона цена 300 милиона лева курс към златото 45 долара за грам ...Демек 11 тона злато ще са 750 Милиона лева Извод ссср таралясника миг 29 ни е Струвал ДВОЙНО сравнено с Ф16
329
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
руснаците са .ъп.о племе тъй че нормално да говорят ***.ини
328
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най много глупости идват от позитано а реално Бсп то и в крушевица не можа да спечели за София се стягат :))))
327
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
У нас повече се говори за това, че ще загубите изборите, СИК-аджийски бандити.
326
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И при Живков се говореха глупости за Запада. А тая година 1976г. "Империализма е лош и загива. Народа ни е умен./а сме е ли да каже , че е глупав- като на манифестация му махаме, хора се вият/ "Тази година 1980 САЩ ще падне и комунизма ще възтържествува на Земята"Всичко от Т. Живков
325
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-голямата глупост беше че те избрахме теб ! Сега няма отърване от теб и некадърността на цялото ви правителство. Единственото с което се справяш господине е пиарът за който народа плаща прескъпо ! Във всичко друго сте леш !
324
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце, то и само у нас тиква може да управлява, ама на - ти управляваш!
323
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Де да бе изградил завод ф16 няма ще да е глупост де да бе изградил бизнес икономика нямаше да е стрес де диемата да не бе осем лева и максспорт шест стига с това безобразие избори идат и хбо 13 ток 80 лева телефон толкова НАП крадеца на свобода докога
322
4
 
10
 
! Отговори
366 до 361 преди 4 години
...след подлия разстрел на щурмовака Су-24 от два дебнещи турски F-16, руснаците пуснаха Су-35 да ескортира щурмоваците и турски самолет не смееше да се приближи на по-малко от 100 км до границата!Така че оди да те ***!
321
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обяснения на глюпав българскирусофоб не се дават. Просто мусе трошат зъбите.
320
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този уплашения на снимката трябвада бъде изправен до стената за предателствона националните интереси, а именноизпразване на националния бюджет.
319
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 361В Русия се правят чудесни мобилни телефони. Произвежда и соствени, и лицензионни леки коли. А бойните им автомобили нямат равни! КАМАЗ печели за кой ли път ралито Дакар.Правят великолепни танкове. Южна Корея купи голяма партида Т-90. При това самите правят превъзходния К-2 "Черна пантера"! Хайде сметни за 100 танка по $3 млн, руснаците колко "Деу" ще получат!Стюпи, я ми припомни кога руснаците са можели да вдигнат самолети срещу F-16! Защото аз се сещам само за Сирия, когато