Отнели българското дете в Рим заради отмъщение?

Майката подала сигнал срещу директора на училището, той се разгневил
Обновена: 2 авг 2019 11:17 | 2 авг 2019 10:50, Нели Христова
14
Отнели българското дете в Рим заради отмъщение?
Снимка: NOVA

"Дали това не е отвличане с помощта на официалните власти?", пита един от сенаторите в Италия по случая с отнетото българско дете в Рим. Оказва се, че в основата на взимането на 12-годишното момиченце от майка му, стои конфликт между нея и директора на училището.

"Детето беше гледано добре", казва майката Виолета Стоянова пред Нова. "До тук се стигна, защото през 2015 година подадох оплакване срещу директора на училището, който след три години реши да намери поводи, за да ми я вземе."

Сигналът е подаден заради рекламно видео, че в училището се учи румънски език, а детето на Виолета се вижда на преден план. Майката признава, че дъщеря й е отсъствала от занятия, но не 27 дни, както твърди обвинението, а само две седмици.

"Можех да я отпиша, но всички останали училища бяха далеч, а аз не исках да губя контакт нито с родителите, нито с учителите. Исках постоянно да съм в течение какво прави моето дете и ако има нещо, да мога да го обсъдя с някого", обяснява Виолета.

12-годишното момиченце в момента е къща, ръководена от монахини. Според майката, изобщо не се взимат под внимание чувствата на детото.

"Когато във вторник говорих с нея, тя казваше "мамо, когато си дойда вкъщи", има огромно желание да се прибере. Не ми разказа никщо за това, какво прави там, защото не й позволяват да говори", разказва майката.

Полицията взима дъщеря й, защото когато от социалните пристигат в дома им, на земята са струпани много кашони, тъй като семейството се готвило окончателно да се прибере в България.

"Те казаха, че къщата била разтурена и мръсна”, разказва майката на 12-годишното момиченце.

Виолета признава, че през последната една година, животът й не е бил лек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 12 преди 4 години
В католическата институция това момиче има шанс да получи възпитание, да бъде под надзор и да завърши поне основно образование. Ще научи добре литературната форма на италианския език.Колкото по-дълго време остане в тази институция, толкова по-добре, защото след основното образование може да усвои и някоя професия.А ако я дадат на майка й, какво ще стане? След няколко месеца ще бъде вече продадена - в най-добрия случай, за "съпруга" на някого от тяхното племе. Но може да я купи и сутеньор.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да си представя да смяташ,че детето ти отнето от социалните несправедливо и цяла година да не потърсиш помощ от България за където си си приготвил да се прибираш.Адвокатката и случайно познавала някакъв италиански сенатор който повдигнал въпроса в Италия.Не е читава тази майка,а този до нея мълчи като пукъл.А детето цяла година в католическа институция...няма думи от възмушение.
11
4
 
2
 
! Отговори
Някой преди 4 години
До Тези не разбраха, чеДетето е имало въшки навярно, защото се е заразило от някое мизерно италианче. А ти кяато пътуваш багаж не събираш ли? Или си такъв тузар, че оставяш къщата както си е и на новото място си купуваш нова покъщнина и дрехи?
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виолета, Виолета,защо си вечно тъжна и намусена извънредно,а моля те кажи ми пак защо така си ти?Плачи, дете, баща ти е невинен.
9
1
 
3
 
! Отговори
Тези не разбраха, че преди 4 години
когато живееш в Европа, трябва да се съобразяваш с валидните там критерии, а не с културните особености на етноса, от който произхождаш. Причина за това е безпринципното глезене, на което се радват в България и което е създало у тях представата, че могат безнаказано да вилнеят с оправданието, че следват културните си традиции."Детето беше гледано добре", какво като е имало въшки?"Те казаха, че къщата била разтурена и ***", но според индийските критерии жилището ни си беше съвсем нормално.
8
0
 
4
 
! Отговори
Преди да плъзнат преди 4 години
по света вече бяха разхайтени тук, в нашата страна. Най-напред ги разглези социализмът като им даде какви ли не привилегии, защото са малцинство и ги толерираше, защото по онова време на почит бе пр.и.ми.тивът.После ги доразглезиха НПО-тата, като им внушиха, че имат безброй права, но не и задължения.В резултат на това, тези свикнаха да се оплакват на всякакви нива и да реват, че са ощетени, та да им се даде още някоя облага.Тази си иска момата, защото на 12 г. е най-лесно да я продаде за булка
7
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майката е психо, затова са и я отнели.
6
14
 
12
 
! Отговори
Ветрувианския човек преди 4 години
Виолетке, Виолетке в България пиеше като смок, в Италия на дали си станала пианистка.
5
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не и е чиста работата на наш Виолета, ако питате мен. нещо спестява от разказа си. ЕДва ли социалните ще и вземат детето, само защото къщата била разхвърляна и на земята били струпани кашони. Защо не публикувате мотивите за решението на социалните, да видим какво пише там?
4
5
 
14
 
! Отговори
заблудена преди 4 години
Абе кой бяга в Италия? Луда работа... ми от там и еритрейци и сомалийци бягат и не щат да стоят и ден... Италия е пълен фалит и мизерия. Ниска информираност на населението... Така преди много години масово се женеха за арабски студенти и после рев, мъки....
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи и там ги има тези работи да пратиш прокуратурата по донос и да се разправяш с неудобните. Ама ние с италианците сме си близки, не е учудващо.
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съвсем наскоро имаше разследване срещу социалните служби в Италия за това, че са вземали деца от биологичните им родители без основание, а после са ги давали на приемни семейства срещу подкуп. Italy foster families scandal
1
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европа, батко, Европа. Да ни е честита. Тепърва ще имаме да духаме супичката с това проклето членство.