Андрей Райчев: ДПС и ГЕРБ се сближават!

Социологът прогнозира бурна политическа есен
Обновена: 5 авг 2019 13:33 | 5 авг 2019 13:15,
38
Андрей Райчев: ДПС и ГЕРБ се сближават!
Снимка: БулФото

Политическият сезон не приключи, има неочаквано продължение - изтичането на данните от НАП и африканската чума. Това каза пред "Фокус" социологът и политически анализатор Андрей Райчев.

По думите, въпреки очакването, че след победата на ГЕРБ на европейските избори, политическата ситуация у нас ще се успокои, това не се е случило.

Още по темата

В момента страната била била наводнена от неуправляема ситуация и управляващите са длъжни да работят и през август.

"Така че този сезон не приключва. Трупат се неща, които наесен няма как да нямат своите последици. Говоря за чумата и масовото недоволство, особено в навечерието на кметските избори и второ с изключително сложния и не много понятен сюжет за властовата борба, който виждаме в изтичането на данните на НАП", прогнозира Райчев.

Въпреки това обаче, социологът смята, че стабилността на управлението е повишена, заради ДПС.

"ДПС се стреми за сближане с ГЕРБ и запазване на ГЕРБ до изборите, което донякъде съвпада и с периода на избирането на нов главен прокурор. В този смисъл стабилността е повишена. ДПС ще я пази поне до ноември, със сигурност", допълни той.

По думите му, управляващата коалиция няма да пострада и от излизането на "Атака" от малката коалиция "Обединени Патриоти". Скарването между Волен Сидеров и Красимир Каракачанов изглеждало окончателно, но това не означава, че Сидеров ще се скара и с Борисов.

"Не виждам кой знае каква разлика от това, което беше напролет и сега", категоричен е експертът.

Райчев обаче прогнозира много бурна политическа есен, защото предстоящите местни избори са много важни и много интересни за хората.

"Те ще имат голямо политическо значение и преди да видим как ще свършат не можем да коментираме просто нищо", допълни още Анрей Райчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Скриата коалиция ГЕРБ-ДПС ще става все по-явна.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова пък райчовото БКП е в дрОгарска целуФка с де-що *** им попадне, в "тезисите" за изборите им е казано изрично: съешавайте се по места с всичко живо НАРЕД, стига да е антиГЕРБ.Те това се казва "принципна" политика и "визия" за българия!
29
2
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 4 години
Този не беше ли кафевия шаман на КН?
28
2
 
7
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Не бой се !!! Няма да ти вземат голф игрището ...
27
3
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 години
абе това дпс да се откаже от партията си,и да видим с кого ще се оправдават тогава,догане замрази партията си да видим *** с кого ще се оправдава,или един друг,ще се изедат.
26
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я па тоя!Ти досега спа ли,бе?Те одавна са си близки.
25
3
 
13
 
! Отговори
Е,бравос преди 4 години
След Първан,след Кънчо,да чуем прозренията и на св.Андрей Изповедник!След социологическите излагации преди изминалите избори,сега лъжем,мажем и запълваме дупки всякакви! Гарантирано от Галъп(Скалъп)
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 25...И поради тази причина.Дайте сега.Един и същи дерибей.Скачащ от пост на пост в държавата ,през годините.Да го държим и търпим 100 г на власт ТАКА ЛИ? Та ние задминаваме комунистите преди 1989 г. Едни и същи мутри.И чакаме "развитие" и нови икономически идеи??! Да бе! Да си ходи вече групировката ГЕРБ! Точка! Има кой да ги смени! Бойкофилизма ни идва в повече вече след 10 г тръмбоване на едно место!
23
3
 
13
 
! Отговори
българин преди 4 години
Гн Райчев..Побеля ти косата от "политологията" и времето.Но продължаваш и продължаваш.Да подържаш силните на деня. -:) Ми хайде поспри се вече де! Дай най после.една истинска "прогноза"! Все се сещам.За един твой колега.Той обаче е върл "антикомунист" Огнян Минчев.Скри се вече от екрана.Явно килограмите му.Не му позволяват да се показва пред хората. -:) Ей срама нямате Райчев! На тия "управляващи ни" песента им отдавна е изпята! Кажи го бе човек! Ама НЕ!-:) Хлебеца хлебецаааа....-:(
22
12
 
6
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 4 години
До 18. Ами защото знаем какво се случва, когато БСП дойде на власт. Ти не помниш ли? Иначе другото в коментара ти е блудкава глу.пост.
21
2
 
11
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
Този не е познал нищо досега. И за миналата есен предвещаваше буря и даже предсрочни избори преди края на 2018. Резултатът го знаете.
20
2
 
7
 
! Отговори
Бе к'во приказв преди 4 години
Те още малко и ще се нафърфорят...
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Андро ръкомахльото чак сега ли осъзна коалицията ГЕРБ-ДПС?И това е социолог?Хахаха!
18
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Профашисткият режим преди 9.09. изби около 30 000 българи. Да не забравяме невинните жертви от Ястребино, сред които имаше деца. Борците за евроатлантически "ценности" пропагандират, че тия били "добрите", а комунистите, които победиха фашизма в Европа "лоши". Реанимацията на фашизма си плаче за нов Народен съд.
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз лично гласувам за партия, която събира 4-5 процента, и се гордея с това. Щом мнозинството ни докара този ялов парламент, значи изборът ми е извън този на "народа" Народът сам си е виновен.
16
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-интересен ми е бил доводът " Гласувам за ГЕРБ за да не дойдат червените". Безумци ли са тези хора та не разбират, че именно ГЕРБ реставрират култа към един човек и към една партия със сателити. Какво още трябва да се случи за да се проумее нещо толкова елементарно. Ама май наистина си плачем за нов Т. Живков - една партия, един народ, един водач.
15
3
 
19
 
! Отговори
БСП социологът преди 4 години
Райчев не е интересен , знаем предварително какво ще прогнозира .....
14
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5 тъй я Цяла България се моли да си ви вземат руснаците обратно в тайгата другарю А до тогава Ще има и Бойко 4,5,6...никой не ви ще бсп то
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя кифлю твърдеше и че БСП води с 2% ама несе :)))
12
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С помощта на ДПС стабилността се повишава! Така е винаги, когато те управляват открито или задкулисно! Вървим нагоре по стълбата, която води надолу. Този път направо към ада.

Спонсорирани публикации