Магнитните бури пак удрят: Колко опасни могат да са те?

Главоболие, разсеяност и дребни грешки - най-лекото, което може да ни сполети
Обновена: 7 авг 2019 08:52 | 7 авг 2019 08:51, Красимир Ангелов
5

През тази седмица мнозина ще почувстват ефекта на слънчевите изригвания, които въпреки че се получават на огромно разстояние от нас, оказват своето влияние върху човек.

То се изразява в промяна на магнитното поле на Земята, а това определено може да ни се отрази, обясни психиатърът д-р Веселин Герев.

Още по темата
"Обикновено човек се чувства отпаднал, по-трудно се концентрира - говорим за здрави хора, чувства едно тъпо главоболие, тегаво му е през деня, допуска елементарни грешки, които в работата си не би трябвало да допуска, разсеян е в действията си. Това дори може да е причина и за едно ПТП, за една трудова злополука", каза психиатърът в студиото на "България сутрин".

Д-р Герев допълни още, че магнитните бури могат да повлияят и на съня ни, но най-вече те се отразяват на хората със сърдечни проблеми.

Пред Bulgaria ON AIR психиатърът обясни още, че в днешно време сме станали много по-чувствителни на магнитните бури, защото живеем доста по-изолирани от магнитното поле на Земята, когато сме затворени в помещение, кола или на друго място.

"Хората, които са застрашени - това са тези с психични разтройства или с кардиологични проблеми, те трябва да пребивават тези дни повече на закрито", посъветва Д-р Герев.

По думите му най-добре е да си стоим вкъщи, зад дебелите стени, за да се изолираме от колебливото магнитно поле.
Д-р Герев напомни на всички с хронични заболявания, че в този период трябва да си приемат редовно лекарствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направо влизайте в мазето и се залоствайте! Странното е, че за тази година никой не е предсказал края на света. Не е добре така без да сме подготвени!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова глупости е казал а най важното кои дни ще са тези бури ще ги каже лед бурите. А и журналиста има толкова акъл че му изтича из ушите. Да беше го попитал кои дни ще са тези бури. Ама откъде толко мозък. Той е изтекъл.
3
1
 
6
 
! Отговори
депресия преди 4 години
уффффффффффффффффф , от много информация ме заболя главата....
2
5
 
8
 
! Отговори
aa преди 4 години
на прости хора всичко им влияе - магнитните бури, турските сериали, индииските сериали, клюкарлъците пред блока и най-много това дето го нямат
1
1
 
18
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
Красимирчо поне да си беше направил труда да кажеш , кои се тези дни през тази седмица , а иначе нищо не си написал. Вземи си намери някоя друга работа тази не е за теб.