Ще има ли червен кандидат-кмет за София? Нинова: Пилците се броят наесен!

Соцлидерката препоръча на Борисов да си запази силите за кампанията
Обновена: 27 авг 2019 15:59 | 27 авг 2019 15:13, Веселина Йорданова
99

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП казва в началото на септември ще има ли червена кандидатура за София.
Още по темата
За момента лидерът на социалистите Корнелия Нинова даде да се разбере, че от партията ще търсят широк фронт и обединение на всички, които искат да променят "модела на феодалните управления на общините на ГЕРБ".

"Борисов изглежда много нервен и звучи много обречен за София", каза тя по повод призива на лидера на ГЕРБ и премиер от тази сутрин социалистите да издигнат свой кандидат. По думите на Нинова не трябва да се изключва и единият, и другият вариант, но с думите си Борисов се месел във вътрешни партийни дела.

Тя коментира още, че "пилците се броят наесен" и че премиерът "тича доста пред вятъра".

Ние още не сме обявили кандидат за София, още не сме приели платформата си, а той вече ни определи като популисти, коментира Нинова и препоръча на Борисов да си запази силите, защото щели да му трябват до края на кампанията.

Соцлидерката изтъкна, че ще се търси промяна на слогана на София, който бил "ремонт на ремонта и проверка на проверката".

БСП ще има пленум на 3 септември, на който ще одобри първите стотина кандидат-кметове, издигнати от общинските структури.

"Да запазим спокойствие и да проведем хубава, аргументирана кампания, която ще я имате, когато приемем платформата за какво ще се борят нашите кандидати в София и страната", призова Нинова.

Социалистите напомниха искането си към АПИ и МРРБ за даване на разрешение за проверка на 46 точки или участъци от пътната инфраструктура, отправено преди 9 месеца.

Според тях то се отлага с всякакви поводи, защото от прокуратурата е установена фалшификация в пробите на асфалта при ремонта на отсечката при Своге преди 3 години.

Асфалт не се яде, но асфалт се краде, г-н Борисов, каза Георги Свиленски.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.