Властите настояват: Е-тротинетки само с книжка за мотопед

Предложението включва още водачите да са навършили 16 години
11 сеп 2019 14:08,
80
Властите настояват: Е-тротинетки само с книжка за мотопед
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Заради растящия брой на инцидентите с електрически тротинетки, властите настояха за промяна – забрана за използване на превозните средства без книжка за мотопед.

Още по темата

Предложението е водачите на тротинетките да притежават шофьорска книжка за мотопед, да са навършили 16 години и да не се допуска да карат с повече от 25 километра в час.

Хората, които използват тротинетки, настояват да не бъдат глобявани, докато не се изяснят всички правила и как ще се налагат санкции.

А иначе глобата ще бъде 50 лева. Планира се да бъде под формата на фиш, който не може да се обжалва в съда, съобщи Bulgaria ON AIR.

До края на годината се очаква регламентът за придвижване с електрически тротинетки да влезе в сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЩЕ НАПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ГИ ОГРАНИЧАТ И ОБЕЗМИСЛЯТ. ЛУКОЙЛ ТРЯБВА ДА ПЕЧЕЛИ МИЛИАРДИ КАТО НИ ПРОДАВА СКЪПИ И РАЗРЕДЕНИ С ВОДА ГОРИВА.
28
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На малкия му купих тротинетка...сега трябва да чакам да порасне, за да може да я кара. Че то дотогава батериите й ще са се скапали?!
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направо Т-ктегория да им искат. Това милиционерите грам мозък нямат в главите, ама нали трябва да купуване на оня мафиот Златев гадното гориво от Лукойл... Мафиоти!
26
6
 
10
 
! Отговори
Абсолютно съм... преди 4 години
...съгласен, че всеки искащ да кара ел. тротинетка трябва да има поне 17 навършени години и да има категория за мотопед! Остава въпросът КОГА бе специалисти от КАТ ще разрешите регистрацията на тротинетки? Кога ще спрете да глобявате хората, че карат тротинетки? Защо имате толкова ЛОША и абсурдна организация във всяка една услуга към Българинът? Докога ще тормозите с НЕКОМПЕТЕНТНОСТТА си хората? И най-вече докога хората специално в София ще ви ( умишлено с малки букви) търпят!
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До така де!Точно това са тирове. Тировете е забранено в градовете да се карат. хаха
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Властите настояват: Е-тротинетки само с книжка за мотопед"Настояването към Министрествтото на ОБАРАЗУВАНИЕТО.хахахахахахах
23
3
 
7
 
! Отговори
така де! преди 4 години
Даже и D+E трябва да имат Водачите на тротинетки!
22
2
 
16
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Държавните хрантутници с кухи *** са на път да прецакат една от малкото смислени алтернативи на автомобила в софия. Както са тръгнали и за пешеходци ще искат книжка...
21
16
 
13
 
! Отговори
ЛЛ преди 4 години
Най-накрая нещо смислено да се измисли! Всякаква пап'лач се е метнала на тротинетки и п'ори по улици и тротоари.
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А гражданска,аптечка,пожарогасител,т иъгълник,фар,жълта жилетка защо не се изискват?Ако някой с такава тортинетка ми се навре под гумите кой ще плаща?А?
19
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НаскоНаско, ако тротинетката ти не е електрическа, то нямаш право да се движиш с нея по пътищата! Ако я караш там трябва да бъде глобен по закон! Ако караш в парка или на село на поляната, никой няма да те глоби, дори и да ти е ел-ПЕДАЛетката. Ама то такива като теб не мислят, а само пискат за права! А, закона го спазват само когато им е изгодно!
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво е да се развива еко транспорта, да има тротинетки, тротинеткаджии, да се забраняват автомобилите в определени части на градовете. Не всички в края на работния ден, до магазина, който е на няма и 1км от апартамента им, но с автомобила? Или до кафето, с 2 тона машина, защото не му се ходи пеш км км и половина, нямало парко места и т..н. Лошото на тротинетките е, че са китайски, китайски продукт след година 2 е умрял под моста. Трябва да се правят в ЕС, защо не и в БГ? Нещо да не сме?
17
11
 
4
 
! Отговори
До Де юре преди 4 години
Велосипедите имат номер на рамата ,драги ми смехуркоТова,че не го знаеш е друга тема
16
1
 
13
 
! Отговори
Адвоката преди 4 години
Ох, готини време настават. Сега сериозно. Който има съставено НП по повод, че тротинетката му била МПС, моля да се обръща към мен или колеги. Нито стотинка не искам предварително! Просто подпис на празен хонорарен лист. Ако загубя делото си е за моя сметка!
15
2
 
20
 
! Отговори
Iceblast88 преди 4 години
Целия вой е защото калинките от гроб още не са измислили как да дерат и тротинетките като колите, при колите лесно - свинетка, годишен данък, акциз. А при тротинетката не е лесно, няма ги тия неща от които да цоцат и се налага бързо да се измислят данъци и такси, акцизи и специални свинетки за попълване на касата на гроб. Грам не им дреме за катастрофите, парата е важна!
14
1
 
17
 
! Отговори
Наско преди 4 години
Ако тротинетката не е електрическа и си я бутам с крак по някой наклон мога да вдигна 25 км/час. Тогава дали ще бъда глобен.
13
4
 
12
 
! Отговори
Де Юре преди 4 години
в ПП-Кат са събрани изключително необразовани и неуки. Толкова е елементарно. Няма как да регистрираш велосипед, тротинетка или инвалидна количка като МПС защото не притежават номер на рама или шаси. Въпреки, че имат двигател. Било елекрически или ДВГ. Закон си има. Следователно, дори да имаш велосипед с ДВГ с 160 конски сили, той си е ППС! За ППС не се изисква СУМПС ! Калинки, необразовани юридически калинки са напъплили КАТ!
12
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде балканския селянин пак зарева, че го карат да спазва правила....
11
5
 
27
 
! Отговори
Цонко преди 4 години
"Заради растящия брой на инцидентите с електрически тротинетки...". Може ли по-конкретна информация - колко точно е броя на инцидентите, колко пострадали има, какъв е размера на щетите и т.н.т. Решихме истинските проблеми и тръгнахме да решаваме имагинерните ли, що ли?!!
10
5
 
24
 
! Отговори
Замислен преди 4 години
Глупости, глупости, ГЛУПОСТИ !!! Кои точно власти настояват ?!?! КАТ ли? Че те какви пък власти са ?! Тротинетката е ППС и има право да се движи по републикантската пътна мрежа /без магистрали/ !!! И какво било?! Фиш, който не можел се обжалва ли? Направиха ми НП за 30 лева с велосипед и ми викат: "Нямаш право да обжалваш" !!! Айде бе? На две инстанции КАТ-Русе загубиха делата и платиха на адвоката ми 600 лева хонорар! Пазя и решенията!