ДПС "пуска децибелите" със закон: Не искаме пенсионерски курорти!

От партията внесоха поправки, които връщат стария режим за шума
191
ДПС "пуска децибелите" със закон: Не искаме пенсионерски курорти!
Снимка: БТА, архив

ДПС внесе промени на Закона за защита от шума в околната среда, които връщат стария режим и предоставят на общините контрола за шума на открито.

Още по темата
Силна музика и шумове на открито бяха забранени преди от 23.00 до 7.00 ч. сутринта. Според действащата в момента разпоредба забраната е до 8.00 часа.

Депутатът от партията Хамид Хамид заяви пред журналисти, че целта на поправките е да се прекрати "пълното унищожаване на голяма част от българския дребен и среден бизнес и по-специално на ресторантьорския по Българското Черноморие".

По данни на Асоциацията на ресторантьорите спадът това лято е над 40 %.

Последните изменения, които бяха внесени от предходната сесия, постигнаха пълно унищожаване на този бизнес и голям отлив от българските курорти. Някой целеше да вкара туристите по хотелите и те да не излизат навън. Ние не желаем българският туризъм да се превръща в пенсионерски или българските курорти да се превръщат в старчески домове", настоя депутатът, цитиран от "Фокус".

По думите му от ДПС искат да имаме модерни курорти, които да бъдат посещавани от повече млади хора от цяла Европа.

На въпрос дали очакват подкрепа от ГЕРБ, Хамид заяви, че който иска да подкрепя българския бизнес, ще подкрепи законопроекта.

"Всички видяха - и тези, които посетиха Черноморието, и от репортажите, празни заведения, а десетки заведения въобще на отвориха", аргументира се депутатът.

Най-сериозен защитник на тишината в курортите ни е лидерът на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов, който лично осъществи няколко акциии "шум" по Черноморието ни. Според него силното озвучаване поевтинява туризма ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази година на прекрасното Приморско - нов апартамент,близо до най-хубавия плаж и вечерта хоп изненада : неописуем чалгарски вой от две кръчми ,чуваше се и при затворена дограма !Хора ,взимайте мерки тея ви гонят туристите !
169
1
 
27
 
! Отговори
ТТТТ преди 4 години
Нямам спомен в Анталия да гърмят музики до посред нощ. Защо там може да е фул от туристи, а да е тишина? Все пак примерът е за родината на ДПС.
168
2
 
30
 
! Отговори
хе преди 4 години
Щом ДПС казва нещо,значи трябва да се направи противоположното.ДПС не е създадена да работи за българите .името й ясно говори за това.
167
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Американ"заради лошото качество срещу много високи цени, стотинкаджийството, склонността към измама, грубостта и простотията на бг ресторантьорите"Абсолютно си прав. Това не е само по ЧМ, но изобщо в страната, вкл по скъпи хотели. Скоро едни приятели се върнаха от Сандански, хотел Пирин, и такива истории разказваха за ресторанта там и се смееха... Уж скъп хотел, а селяния до шия.
166
19
 
3
 
! Отговори
Gandy преди 4 години
Прави са дпс-то. Грубо казано едри хотелиери срещу дребни ресторантьори. Патъриотите станаха жалки с алчноста си за лапаница.То и военни и полицаи настанени в хотелите на кабеларя вдигат шум щото работят на смени.Ама не ги гонят щото много кинти от бюджета в джоба на радетеля за тишина са диплят. Как беше? Далавери...
165
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В ДПС са повече на боб. И затова се дигат децибелите..
164
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия *** вече и фашисти ли станаха
163
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мустафа"лчни и продажни-това сме турците."Вярно е. Турците са алчно, жестоко и лъжливо племе. В квартала отвориха магазин, който го държат турци - бързо изгубиха клиенти, много лъжат!
162
0
 
45
 
! Отговори
Американ преди 4 години
Спадът не е заради тишината - тя всъщност би довела повече клиенти - а заради лошото качество срещу много високи цени, стотинкаджийството, склонността към измама, грубостта и простотията на бг ресторантьорите. Ама са толкова ***, че не го разбират.
161
1
 
4
 
! Отговори
До 147 преди 4 години
Това е самата истина,без значение ,кой какво говори!!!
160
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 122 Да това стана когато шев на следствието беше Ани Крулева и с оня списък на предадените раздузнавали нищо не се получи . След предаването на разузнавачите започна предаването и на държавата - служби за сигурност, армия, въоръжение ....... за да станем на това " дередже".
159
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха така другари началници от ДПС. Във всеки град по една джамия, ходжата по пет пъти на ден с високоговорители да пее та да се чуе час в Стамбул града , останалото време чалга нон стоп . Нема да спите и мирно ще стоите , защо ви е тишината и почивката. В турските курорти дали и така?
158
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да питам.Какви са децибелите от джамията до халите когато хожата пее.
157
0
 
32
 
! Отговори
защо пък кючек? преди 4 години
Защо пък единствената музика дето ще се пуска да е кючек? Защо пък трябва да е надута до неузнаваемост? Който иска ще си иде на кръчма да слуша чалга. Ако човек надуе в хотел в чужбина след 22 ч. силна музика,ще му затропат на вратата с предупреждение. Има всякакви чужденци.Май най-много обаче са си руснаците. Руснаците може да искат руска музика да им се пуска, германците немска, англичаните английска. Турците си имат техни курорти,не знам да идват да идват толкоз много на българското море.
156
2
 
7
 
! Отговори
до 155 преди 4 години
Ами то,ако е само за стриптизьорки и да забиваш момичето и в София може да се уредиш. Заведения, кръчми колкото щеш навсякъде.
155
0
 
27
 
! Отговори
муапхахаха преди 4 години
Сега ЕДИНСТВЕНИТЕ туристи- точно бедни западни ПЕНСИОНЕРИ, ще ви напуснат л***й няните кръчми и хотели. На бас?
154
2
 
19
 
! Отговори
мдааам преди 4 години
Требе децибели за кИчеците.
153
2
 
4
 
! Отговори
Гларус преди 4 години
До Рокко ин Раша 8Слъчакака да го правят амстердама на Балканите другитекурорти да си е тишина и чистота...
152
7
 
13
 
! Отговори
Рокко ин Раша 8 преди 4 години
Ако трябва да съм честен на Бг море отивам само за купона акохолец малкохолец и стриптизьорката за 1 час платено на расъмване ако не забия нещо разгонено по дансинга,иначе нито море нито храна нито климата могат да бият Гърция ,Харватска и Турция...
151
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ние сме млади, но не искаме да почиваме в тая лудница. Така привличат само младите простаци и пияници, но не и нормалните младежи