ДПС "пуска децибелите" със закон: Не искаме пенсионерски курорти!

От партията внесоха поправки, които връщат стария режим за шума
191
ДПС "пуска децибелите" със закон: Не искаме пенсионерски курорти!
Снимка: БТА, архив

ДПС внесе промени на Закона за защита от шума в околната среда, които връщат стария режим и предоставят на общините контрола за шума на открито.

Още по темата
Силна музика и шумове на открито бяха забранени преди от 23.00 до 7.00 ч. сутринта. Според действащата в момента разпоредба забраната е до 8.00 часа.

Депутатът от партията Хамид Хамид заяви пред журналисти, че целта на поправките е да се прекрати "пълното унищожаване на голяма част от българския дребен и среден бизнес и по-специално на ресторантьорския по Българското Черноморие".

По данни на Асоциацията на ресторантьорите спадът това лято е над 40 %.

Последните изменения, които бяха внесени от предходната сесия, постигнаха пълно унищожаване на този бизнес и голям отлив от българските курорти. Някой целеше да вкара туристите по хотелите и те да не излизат навън. Ние не желаем българският туризъм да се превръща в пенсионерски или българските курорти да се превръщат в старчески домове", настоя депутатът, цитиран от "Фокус".

По думите му от ДПС искат да имаме модерни курорти, които да бъдат посещавани от повече млади хора от цяла Европа.

На въпрос дали очакват подкрепа от ГЕРБ, Хамид заяви, че който иска да подкрепя българския бизнес, ще подкрепи законопроекта.

"Всички видяха - и тези, които посетиха Черноморието, и от репортажите, празни заведения, а десетки заведения въобще на отвориха", аргументира се депутатът.

Най-сериозен защитник на тишината в курортите ни е лидерът на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов, който лично осъществи няколко акциии "шум" по Черноморието ни. Според него силното озвучаване поевтинява туризма ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами много ясно - ДПС са свикнали на веселби и купони. ДПС е крепостта на ДС. ДС управлява България чрез представителите си Ахмед Доган и Делян Пеевски.
149
0
 
24
 
! Отговори
само питам преди 4 години
Добре де, пенсионери по тая логика НЕ могат ли да ходят на море? Българските пенсионери може да не са много тия,които могат да си го позволят,но има руски, немски,английски възрастни хора,които може да са избрали България само заради топлия климат например и спокойствието. Те също са туристи. Няма ли да има спад,ако и те зачеркнат завинаги България,слагайки я в графата ,,ориенталска страна" като чуят надутата чалга по всяко време,всеки ден?
148
5
 
1
 
! Отговори
OGUN DA VI GORI преди 4 години
tzyal den gubetzi shte slushame.
147
0
 
23
 
! Отговори
чалгата деградира преди 4 години
Откакто дойде на мода тая ,,чалга" с мръсни текстове и полуголи певици, народът оскотя и деградира. Учудвам се,че има хора, които да искат и да надуват подобна музика до дупка. Това да си кълчиш задните части по вулгарен начин,дори маймуните не го правят!Дори в Турция не знам да има нощно заведение, където толкова показно и грозно професионални танцьорки да се кълчат.
146
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По всички скъпи и реномирани курорти има регулации относно шума. Каква почивка е ако не можеш да се наспиш? Който иска шум да ходи на определените места.Спадът е заради лошо обслужване и високи цени.
145
0
 
30
 
! Отговори
40%спад не е заради преди 4 години
40% спад не е защото НЕ се чуват кючеци от сутрин до вечер,а защото тия туристи дето са идвали на курортите в България предишни години вече са били прецакани или излъгани по някакъв начин.Уж Черноморието щеше да става семеен курорт?Като няма надута силна музика бил пенсионерски?Ако съм чужденец и не знам за ,,особеностите" на туризма в България и дойда със семейството и детето,ще се махна на следващия ден,ако кючеци ще кънтят денонощно. Да пишат в офертите :,,За кючекчии обичащи силни децибели".
144
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До "Кои са ДПС?" ДПС са политическото крило наследник на БКП което се грижи за вота на малцинствата в страната. Така както Атака и други се грижат за вота на националистите и БСП и Герб на уж по-нормалните заблудени люде. Всичко е едно разделяй и владей от 30 години. Те румънците и затова ни минаха, разстреляха си Чаушеско и тамушните *** ги е страх да са нагли кат наще. Че и някои у затворите отидоха, щото няма как да наглеят без да падне правителство.
143
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Булшит. Мутрите си лобират за собствените заведения. Ако някой се поразрови като нищо да изплува някой пакет с прахчета или някой склад с фалшив алкохол.
142
0
 
27
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
До Анонимен 133 Искат шум уж за черноморието , а всъщност да узаконят ходжите от джамийте.
141
1
 
20
 
! Отговори
Дрън дрън преди 4 години
До Анонимен 142Говорим за нашите курорти. кой летува на нашето Черноморие? Алкохолните туристи, които си броят стотинките и сравнително платежоспособни хора от средната класа, които са в по-напреднала възраст и не търсят интензивни екзотични преживявания.Ти имаш предвид нашенските пенсионери,които не само на море, ами изобщо на курорт не стъпват поради безпаричие и някои мамини глезльовци от средната класа, които ги мързи сами да си заработят парите за почивка и харчат оскъдни бащини подаяния
140
0
 
39
 
! Отговори
Нямат лиЕтиченКодекс преди 4 години
нашите депутати?В изказването на Хамид Хамид думата "пенсионерски" и словосъчетанието "старчески домове" съдържат пренебрежително отношение спрямо възрастните хора, създали нас и изградили България. В отношението, демонстрирано спрямо тях, прозира подигравка и негативизъм.В традициите на турския народ присъства уважение и респект спрямо хората от третата възраст. Хамид Хамид като какъв се изявява с това свое изказване?!
139
33
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Млад човек харчи много повече от възрастен из курортите - кажете го това на недуразумението Симеонов..
138
1
 
39
 
! Отговори
смях... преди 4 години
Ритайте, блъскайте и заплювайте малкото заблудени чуждестранни туристи, които са се излъгали да посетят Бетономорието, пък после нека законът срещу шума ви е виновен.
137
0
 
33
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Да,на слаба музика не вървят кючекчийките.Не им идва отвътре да хвърлят гюбеци.
136
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Друго си е да ти дъни чалга и кючеци, и да въртиш з***дник на гюбеци.Ние пък не ви щем вас - заминавайте си в Турция.Толкова ли не разбрахте, че Черноморието не го посещават не заради липсата на високи децибели, а заради кoчината, в която го превърнаха пишман бизнесмените тип *** Балкански
135
2
 
22
 
! Отговори
РЯЗАН преди 4 години
РЯЯЯЗАН като не искаш пенсионерски курорти ходи в Турция.
134
1
 
44
 
! Отговори
marquise преди 4 години
Господин Хамид на квадрат да посети елитни европейски курорти, в т.ч. и тези в Турция и другите балкански срани, за да установи какъв е техния режим на шум в рамките на едно денонощие, преди неговата партия да прави необосновани и налудничеви законодателни промени с предизборен популистки ефект.
133
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Черноморския бизнес губи от простотия и от мутренски практики, а не от забраната на шума, която така или иначе не се спазва. Много ми е интересно и че статията говори за ресторанти. Кой изобщо, независимо дали е пиян, друсан или трезвен, иска в ресторанта да му дъни 200 децибела чалгия, докато се опитва да храносмила?
132
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турската подривна шайkа пуска поредната партенка. Не са наясно питеkантропите, че именно пенсионерите са най-платежоспособната и надеждна клиентска ниша в туризма. Имат време, желание за почивка и достатъчно пари. Не говорим за българските пенсионери, разбира се, а за тези от богатите страни, които ходят на почивка по 5-6 пъти в годината.
131
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кои са ДПС?Според Конституцията на Република България член 11,алинея 4---това е противоконституционна партия,но все пак има много прости хора на висок пост и благодарение на волята на "ДС" сме само ТЕРИТОРИЯ,а не нормална държава.