ДПС "пуска децибелите" със закон: Не искаме пенсионерски курорти!

От партията внесоха поправки, които връщат стария режим за шума
191
ДПС "пуска децибелите" със закон: Не искаме пенсионерски курорти!
Снимка: БТА, архив

ДПС внесе промени на Закона за защита от шума в околната среда, които връщат стария режим и предоставят на общините контрола за шума на открито.

Още по темата
Силна музика и шумове на открито бяха забранени преди от 23.00 до 7.00 ч. сутринта. Според действащата в момента разпоредба забраната е до 8.00 часа.

Депутатът от партията Хамид Хамид заяви пред журналисти, че целта на поправките е да се прекрати "пълното унищожаване на голяма част от българския дребен и среден бизнес и по-специално на ресторантьорския по Българското Черноморие".

По данни на Асоциацията на ресторантьорите спадът това лято е над 40 %.

Последните изменения, които бяха внесени от предходната сесия, постигнаха пълно унищожаване на този бизнес и голям отлив от българските курорти. Някой целеше да вкара туристите по хотелите и те да не излизат навън. Ние не желаем българският туризъм да се превръща в пенсионерски или българските курорти да се превръщат в старчески домове", настоя депутатът, цитиран от "Фокус".

По думите му от ДПС искат да имаме модерни курорти, които да бъдат посещавани от повече млади хора от цяла Европа.

На въпрос дали очакват подкрепа от ГЕРБ, Хамид заяви, че който иска да подкрепя българския бизнес, ще подкрепи законопроекта.

"Всички видяха - и тези, които посетиха Черноморието, и от репортажите, празни заведения, а десетки заведения въобще на отвориха", аргументира се депутатът.

Най-сериозен защитник на тишината в курортите ни е лидерът на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов, който лично осъществи няколко акциии "шум" по Черноморието ни. Според него силното озвучаване поевтинява туризма ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големи дандании за шпионска дейност в полза на Русия, а за колосалната по размери шпионска и подривна дейност в полза на Турция? Местан съдиха ли го? (не за убийството на пътя, а за връзки и влияние от Турция?)ДПС подкреоя винаги това, което е вредно за страната. Проследете само законопроектите им. Ето и този сега - искали шум. За да могат да ни гонят от "смесените" райони с гюрултията от джамиите си. Долу ДПС!
129
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
собствника на Медията ви в Затвора за подбуждане на Етническа омраза
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целта ви е 100-ци коментари отколкото нещо друго...........Днес.бг е ясен като бял ден
127
0
 
7
 
! Отговори
FAKE NEWS преди 4 години
Сайтави е известен с това да поства Фейк Нюз , заглавието не остоваря на Текста , внасяне на поправки не означава че е разрешено вече
126
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората се измориха от бетономорието ви бе. Е там ви стяга чипика, щото хотелите половината са ваши, даже и повече.
125
0
 
7
 
! Отговори
Ганчо Банкянски преди 4 години
Аз си "ваканцувам" в Гръцко,а Хамид Хамид къде я върши тази "богоугодна"дейност?
124
1
 
2
 
! Отговори
АЛОУУУУ преди 4 години
"Aбе,овцеГоведа,така наречени българи по народност" - МНОГО СИ ПОЗВОЛЯВАТ АЗИАТСКИТЕ *** ТУКА, АДМИНА?? ВНИМАВАЙ ,ЧЕЕЕЕЕ....
123
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
таз година на плажа в Китен, на мястото с най-много хора, в 16:00ч. от заведението на плажа като надуха едни зурни, едни турски маанета, не си чуваш мислите направо и плажа се опразни за 5 минути, ей ти ги 40%. то пък такава простотия, що за хора
122
1
 
3
 
! Отговори
БЪЗИК МЕН преди 4 години
ПРЕДЛАГАМ КЪМ ЕКСТРАТА ОЩЕ 1 РЕВОЛЮЦИОННА ИДЕЯ - РУСНАЦИТЕ НАЛИ МНОГО ОБИЧАТ ВОЕНЩИНА? ДА ИМ ПРЕДЛОЖИМ АТРАКЦИЯТА "МОРСКИ ДЕСАНТ" -ОТ КОРАБ ДЕБАРКИРАТ НА ПЛАЖА ВОЕННИ С БТР-И И АВТОМАТИ И ПОЧВАТ ДА СТРЕЛЯТ - ИМАШЕ ТАКЪВ КЛИП В НЕТА ОТ КРИМ))):ПОВИШАВАМЕ ПОСЕЩАЕМОСТТА, ОПРАВЯМЕ ТУРИСТИЧЕСКАТА КРИЗА- ГАРАНЦИЯ!))):
121
0
 
11
 
! Отговори
СЕРСЕМИН преди 4 години
А ето #КОЙ плаща на мургавит яки момчета, облечени в черно!
120
1
 
5
 
! Отговори
ердо преди 4 години
джамията джамията
119
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Aбе,овцеГоведа,така наречени българи по народност!СЛУЧАЙНО ДА СИ СПОМНЯТЕ ЗА "ОНЯ СПИСЪК",И ТАКА НАРЕЧЕНАТА "НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ"?!Да ви припомя:"Оня списък",беше списъкът с български разузнавачи,опериращи на турска територия,КОЙТО БЕШЕ ПРЕДОСТАВЕН ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДАТЕЛ АХМЕД ДОГАН,НА ТУРСКОТ ПРАВИТЕЛСТВО!!!Ей така,с един удар беше ликвидирана българската агентура в Турция,а турската в България,беше подсилена с ДЕЙНОСТТА НА ЕТНИЧЕСКАТА ПАРТИЯ "ДПС",С ВОДАЧ РЕДАТЕЛЯ ДОГАН!Аме спете Овци!
118
0
 
5
 
! Отговори
До “ Ще ги приучим.. преди 4 години
Теб ще те от учим бързо да говориш нелепици. Всеки остарява и ако не умре млад се сблъсква с пенсионирането.Пожелавам ти да не вониш много и да не си толкова гнусен и да осмърдяваш с проходилата си, да не вониш и вмирисваш курортите ни с болнавите си гнусни навици,за да не разваляш имиджа на следващото поколение.
117
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
........ и искат пълноценна почивка.От алкохолни туристчета на по 16-25-одишна възраст с ограничен бюджет, няма да спечелим кой знае колко. И поразиите, които ще направят, ще ощетят джоба ни.
116
0
 
20
 
! Отговори
Александър преди 4 години
От кога дискотеките по черноморето са собственост на "дребния и среден бизнес"?
115
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има и пенсионери, които обичат да си пийват и да слушат музика до зори. Някои са дори достатъчно енергични, за да извият кръшно танго, троплива ръченица или даже темпераментен ориенталски танц.Затова е най-разумно онова, за което става въпрос по-долу - в курортите да има зони за веселби през цялата нощ, а там, където са хотелите, да може да се спи спокойно.Кой е склонен да даде повече пари за по-комфортна почивка? Семействата с деца и онези улегнали хора, които работят много и искат пълноценна
114
0
 
29
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Айде пък сега точно заради забраната за шума спада в туризма е с 40% много бързо забравихте цената на 1.5 литра минерална вода 12 лева чадър и шезлонг между 30/40 лева парче пица 14 лева да не продължавам за тези цени закони нямали да има то пазарна икономика ама всичко си има граници и като сложиш и собствениците на половината хотели безмозъчни мутри дето на едно магаре немогат да разделят сламата и всичко си идва на мястото
113
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те от подобието на музика ли са празни бе. Смех. Тия говорят глупости.
112
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все още ли някой нормален човек ходи на българското черноморие?!? Има толкова по-хубави и красиви плажове по света само на няколко часа с кола или самолет.
111
0
 
22
 
! Отговори
gf hf mf :> преди 4 години
Голямо бреме станаха пенсионерите, че искали да ходят на море и да им е тихо и спокойно. Но няма благодарност за това, че са имали нещастието да се родят по време на Втората световна война и им се е паднало на тях да строят България на ново. Благодарение на тях бяхме 9 милиона, а сега цвета на нацията е отвъд страната ни, няма кой да заработва пенсиите им, и са оставени да умират с 200-300лв. на месец. Така е - храни куче да те лае! :)