Кръстовден е! Хиляди се стекоха към Кръстова гора

Богослужението под звездите започна в полунощ
14 сеп 2019 08:15, Петя Славова
48

Кръстовден е. Хиляди се стекоха към Кръстова гора, за да участват в богослужението под звездите, което започна в полунощ. Хората идват, за да измолят за най-милото.

"Доведе ме едно огромно мое желание да имам деца, което още не се е осъществило. Дойдох да помоля Бог, Божията майка и всички светии да ми помагат, тъй като ми предстои втори инвитро опит", сподели Стойка пред Bulgaria ON AIR.

Отец Серафим разказа, че според легендата на това място е заровен част от кръста Христов, който е намерен от Константин Велики и разделен на няколко части, едната от които остава в Йерусалим, Рим, а другата в Константинопол.

"Когато Константинопол е завладян, те вземат това парче от Кръста Господен, монасите от Бачковския манастир го откупуват", обясни той.

Заради честите набези над манастира монасите местят парчето от кръста Господен в Кръстова гора. От тогава до днес хиляди идват всяка година, за да му се поклонят. В последните години насам се отправят и стотици гърци, руснаци и японци.

"Славата на това място все повече нараства заради тези чудеса, които Бог изобилно изписва над вярващия народ", допълва отец Серафим.

Силната и конкретна молитва е ключът към чудото, уверени са духовниците на Кръстова Гора, предаде репортерът Благой Цицелков.

А всички, които нямат възможност да посрещнат празника на Кръстова гора, могат да отидат в столичния квартал "Лозенец" в храма "Въздвижение на Св. Кръст Господен", където точно в 9 часа ще започне тържествена литургия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До християнизиран НародАйде стига си повтарял едни и същи измислици! Кой ли ще ти повярва на турските приказки...
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Една одухотворенаОколо 80 % от българите се самоопределят като християни. 10 % - мюсюлмани. Справка - Национален Статистически Институт
44
1
 
0
 
! Отговори
Една одухотворена преди 4 години
Българите не сме : ХристияниМюсюлмани ЮдеиБудисти Пастафари и други психпопатии правени от Юда.Ние сме Хората на Духa.Ние сме Таки ,Славяни, Венети,Етруски и произлизаме от Индоевропейски Арийци.Ние почитаме СЛЪНЦЕТО и ЗЕМЯТА самозабравени и неопомнени хорица.
43
1
 
2
 
! Отговори
Психпопатите на Яхве преди 4 години
Зомби омагьосаните неживи от Християнството-религията на смърта почитаща смърт продължават да дуднат всеки ден по тези свещенни земи с празнувайки с напитените си малки главички за някакви гнуснии небългарски празници,.Почитащи смърт,икони йешувци и друга сатанинска мръсотия.Разнасят там един прогнил кръст пълен с болести и се редят да го цунат като ненормални безда имат и идея какво е за нас българите религията на смъртта на Християните.Жалки бездуховни аврамически трихинели *** и рикетсии
42
2
 
2
 
! Отговори
Петко преди 4 години
Защо не направят някакви входове не спират не подходящите субекти:порно звезди(знайни и незнайни труженички) и други подобни защото оскверняват църквата и пречат с облеклото и неподходящи разговори на останалите?!
41
1
 
1
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До УтопияПо принцип, тва си е евреинът Кашел Мордохай със своите умотворения за религията. Но, той, когато пише за религия, разбира, своята собствена - юдаизма. А там наистина, може да се каже, че тя е "сърце на един безсърдечен свят, дух на бездушни порядки, опиум за народа". Но, това е Юдаизма, който въведе Грехът, Грехопадението и съответният антипод "Спасението", "Бъдещият Век" и т.н. В Изконната и най-древна планетарна Вяра, Тенгрианството нема такива понятия,тя е Мировъзрение на Твореца;)
40
0
 
1
 
! Отговори
До гробокопач преди 4 години
Прип...кво? Може ли на български, моля. Не бих се учудил ако искаш да кажеш "препсувам". Вие примитивите по-далече в интелектуалните си напъни не стигате. С такива не споря никога. Те са проли и, ако изобщо ги забелязвам, то е за да им се присмивам.
39
0
 
0
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До БВПС такива като теб съм спорил десетилетия и са ми безинтересни;))) Затова само ги припцовам;)))
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Факт е че Българския Народ е насила Християнизиран по Византия 866 г , който не вярва негов си личен Проблем , същата История као при Пом/аците у нас
37
0
 
1
 
! Отговори
до 31 преди 4 години
A какво пише в Укипедия за Борис 1 под Покрстването не е на писателя Стоян Динков , тоа път ти си наред да прочетеш и да не се скриеш от срам и позор щото тва дето ще прочетеш там ще те гръмне 220 волта ток , а не вземе пък да умреш сега ......хихиКато ви кажат истината в очите и ви хваща веднага бяс , като при кучетата .......хихи
36
1
 
2
 
! Отговори
БВП преди 4 години
До гробо.бачНищо не си схванал от това, което съм написал за развитите страни. Ама нищо. Прочети го по-внимателно, ако трябва няколко пъти, малко като упражнение за системно нетренираното ти мозъче. И тогава коментирай.
35
3
 
2
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До СъвременикДнешните християни са истински триумф на материализма (пример е скотът, по-долу писал глупости за Япония и Южна Корея) и атеизма. Спането под открито небе се е сторило твърде езическо на част от електората и на някои от попчетата и са се изляли тонове цимент. Никога не съм ходил на Кръстова гора и съжалявам, че не можах да отида, когато като древно светилище, още не е била провалена. Гледам и скотовете, които ходят за опрощение на греховете там. Те никога нема да бъдат опростени!
34
0
 
10
 
! Отговори
Съвременик преди 4 години
Кръстова гора отдавна не е това което беше.Какви хотели ,какви пътища,какъв манастирски комплекс?!?!.Всичко се меркантилизира и стана като в Слънчев бряг -що бетон се изля,що подобренияи и параклис се се появиха.Истинската Кръстова гора беше,църквицата,пътеката до железният кръст/който веднъж го откраднаха/,дървото на греха и аязмото.. На Кръстов ден не се спеше,стоеше се под звездите на поляната и се слушаше литургията .Днес е един туристически празник като на Бузлуджа или Предела . Жалко!!!
33
5
 
3
 
! Отговори
БВП преди 4 години
В напредналите азиатски държави като Южна Корея и Япония, както и в която и да е напреднала държава няма подобни дискусии, наистина. Там религията е елиминирана отдавна като обществен фактор и е оставена най-много да служи като средоточие на девиянти от всякакъв тип, за да не ходят като свободни електрони. В противен случай тези държави нямаше да са напреднали. Щяха да са назадничави територии, чието по-читава част от населението се евакуира. Такава е теритотията от Балканите до Индустан.
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Питам:Какво ни е съхранило като народ през турско иго?;Какво е това нещо, което прави мигрантите така страшни за нас?;Защо подобни дискусии относно вярата не се водят в Израел и напредналите Азиатски държави?
31
0
 
0
 
! Отговори
да преди 4 години
на Стоян Динков глупотите си ги чети сам :))))))
30
3
 
6
 
! Отговори
Утопия преди 4 години
"Религията е въздишка на подтиснатата твар" е писал навремето един голям философ, определил с голяма точност икономическите и социални взаимоотношения на нашето ш.нтаво време. В тези отношения на религията и отредена ролята на отдушник на напрежение и утеха за мъгляви обещания за "бъдещия век" за по-ниските прослойки. Неслучайно сред академичните общности се цени мнение на базата на солидни доказателства, сред пролите е "вярвам и се надявам".
29
5
 
6
 
! Отговори
Агносис преди 4 години
Да му се начудиш на плебса. Пробутваш му най-плоските лъжи и манипулации и пак се връзва. Разбира се, в една просветена среда от интелигентни хора легенди за раждащи девици не минават. Но за слабия, безволев човечец си е добре дошло да вярва, че има и друг живот и "там" всекиму ще се въздаде справедливо. Няма, братя и сестри, животът е както го виждате, хубав и лош, накрая всичко родено все някога умира.
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, там стават чудеса! Няма да описвам какво ми се е случило на този ден в тази местност... само ще кажа, че не е имало очаквания, нито вяра. Но двете чудеса бяха толкова(не намирам думи), че ме накараха да се замисля, а след това ме и обърнаха към вярата.
27
2
 
3
 
! Отговори
Дезинформация преди 4 години
Оригинална История на България не съществува а вероятно в Русия пренаписана за Българската Държава , единствен писател в България който се е занимавал в дълбочини с Историата ни от Византия до Осмаснко е писателя Стоян Динков който доказва с факти в книгите си а не с Хипотетични мнения преди 1000 г примерно или в днешно време още Дезинформация