Ангелкова впряга влогъри да рекламират туризма ни

Отделени са 11 милиона лева за реклама
20 сеп 2019 15:28,
69
Ангелкова впряга влогъри да рекламират туризма ни
Снимка: архив "Булфото"

Блогъри и влогъри ще рекламират България като туристическа дестинация, съобщи днес във Варна ресорният министър Николина Ангелкова. По думите й предстои среща с популярни български и чуждестранни личности, които се занимават с такава дейност, като фокусът на разговорите ще бъдат възможностите за културно-исторически туризъм у нас, пише БТА.

Още по темата

През настоящата година средствата за национална реклама са 11 милиона лева, като искаме сумата да остане същата и за 2020 г., допълни Ангелкова. По думите й още 15 милиона лева обаче ще бъдат осигурени за реализация на механизма за насърчаване на организирания туризъм.

Министърът допълни, че до 10 дни ще бъдат представени детайлите на механизма, като подчерта, че не става дума за субсидиране на чартърни полети. Мерките за насърчаване на организирания туризъм ще бъдат представени и пред представителите на големите туроператори, с които министърът предстои да разговаря. Ангелкова каза още, че скоро ще бъде обявена отново и процедура за подобряване и актуализация на националния сайт за туристическа реклама.

Браншът отчете: Над 10% ръст на българските туристи по морето

Във Варна днес министърът на туризма се срещна с представители на контролните органи и браншовите организации от Северното Черноморие, на която бяха обсъдени резултатите от летния сезон. Според Ангелкова е отчетен спад на нарушенията в сектора. По думите й най-сериозните оплаквания на туристите са били свързани с разминавания между категорията на местата за настаняване и предлаганите услуги, както и за несъответствия с очакванията им за ол инклузива. Поради тази причина министърът планира да предизвика дискусия с представителите на бранша, за да стане ясно има ли нужда от приемане на специална обща рамка на какви стандарти трябва да отговарят ол инклузив услугите. Ангелкова допълни, че в хотелите от категория четири и пет звезди продуктът е качествен и оплаквания от гостите не са констатирани.

През това лято се забелязва тенденция за ръст на нощувките, реализирани от българи, особено в националните курорти, каза още министърът. По думите й в комплексите по Северното Черноморие увеличението е с над 15 процента. Ангелкова допълни, че от летище Варна вече ще има целогодишни полети от и до 17 дестинации, което е предпоставка за развитие на целогодишен туризъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви са тези ВЛОГЪРИ?Само глупости пишете и недоразумения, като тази на снимката, която щяла да ползва влогърите.Чудя се и тази ли я е намерил Борисов на някой кръстопът, където си намира кадрите от женски пол?
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво да рекламират. ***? Отношение към природа и човек ли??????????????????
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеНТЕ ЩЕ ОКРАДАТ ПАРИТЕ КАКТО ВИНАГИ Е БИЛО ПРИ ГЕРБ!важното е червените бастyни да *** от глад!
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Йесс, сега редом с новите парцалки, новата МАСКАРА и "екологичните" шишенца, ще ни облъчват с туристически реклами. Мамини сладки, търпение нямам!
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браншът отчете: Над 10% ръст на българските туристи по моретокакъв ръст бе, другарката Нинова нали каза, че ровели из кофите и държавата ги била убила?
18
1
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ОТДЕЛЕНИ СА ЗА КРАЖБА КАКТО ВИНАГИ!!ВМЕСТО ДА ПУСНАТ РЕКЛАМИ ВЪВ ФЕЙСБООК ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО ТЕ ЩЕ ОКРАДАТ ПАРИТЕ КАКТО ВИНАГИ Е БИЛО ПРИ ГЕРБ!
17
1
 
10
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 4 години
Това за културно-историческия туризъм и за целогодишния туризъм, е вятър работа.Какво направи другарката Бокова, цели 2 мандата шеф на Юнеско, за старите къщи в градчето ?Първия мандат нищо, втория мандат нищо, общо за 2-та мандата = едно голямо нищо.Идваха при кмета, банкети, ядене и пиене на корем, и четоха безполезни доклади.А защо се говори само за организирания турист ? Щото неорганизирания платежоспособния го изтървахме.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Недоразумение!
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
TJA AKO E EDNA OVCA S TOZI KLJUN NJAMA DA MOGE DA PACE?
14
2
 
9
 
! Отговори
иде време разделно преди 4 години
ади още малко парички при наши хорасега само 11 милиона, скромно
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сладка, ненагледна!!!
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като видях снимката, и се отказах да почивам
11
1
 
11
 
! Отговори
cky2kbg преди 4 години
Не разбра, че туристи има ами просто местата за настаняване са много. И защо се опитва да сравнява България с Турция, Гърция или Египет.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не и щем пaрите дa ни плaщa в нaтурa или биткойни пaрите сa oтживелицa.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като видях тая снимка ми развалихте кефа от следобедното кафе...
8
3
 
12
 
! Отговори
пу-пу-пу преди 4 години
Въй......уплаших се от това на снимката!
7
1
 
9
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 4 години
Какви влогове трябва да има влогъра и в кои банки за да бъде одобрен да му плащат и от министерството на туризъма?
6
5
 
4
 
! Отговори
Makedon преди 4 години
Bravo be na Angelkova taka treba REKLAMA ....... 1. Evtinija.2.Parti -cantry 3.Topol krevet......itn
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
neka togava i v molitvite na darjavnite religiozni plateni slujiteli: patriarha, vladikite, muftiite, hodjite, pastorite, ravinite, maharadjite, meshereto...
4
1
 
16
 
! Отговори
Десант на плажа преди 4 години
Големите платформи за резервации събират отзиви от свои клиенти, за бг туризма коментарите не са особено добри.