Ангелкова впряга влогъри да рекламират туризма ни

Отделени са 11 милиона лева за реклама
20 сеп 2019 15:28,
69
Ангелкова впряга влогъри да рекламират туризма ни
Снимка: архив "Булфото"

Блогъри и влогъри ще рекламират България като туристическа дестинация, съобщи днес във Варна ресорният министър Николина Ангелкова. По думите й предстои среща с популярни български и чуждестранни личности, които се занимават с такава дейност, като фокусът на разговорите ще бъдат възможностите за културно-исторически туризъм у нас, пише БТА.

Още по темата

През настоящата година средствата за национална реклама са 11 милиона лева, като искаме сумата да остане същата и за 2020 г., допълни Ангелкова. По думите й още 15 милиона лева обаче ще бъдат осигурени за реализация на механизма за насърчаване на организирания туризъм.

Министърът допълни, че до 10 дни ще бъдат представени детайлите на механизма, като подчерта, че не става дума за субсидиране на чартърни полети. Мерките за насърчаване на организирания туризъм ще бъдат представени и пред представителите на големите туроператори, с които министърът предстои да разговаря. Ангелкова каза още, че скоро ще бъде обявена отново и процедура за подобряване и актуализация на националния сайт за туристическа реклама.

Браншът отчете: Над 10% ръст на българските туристи по морето

Във Варна днес министърът на туризма се срещна с представители на контролните органи и браншовите организации от Северното Черноморие, на която бяха обсъдени резултатите от летния сезон. Според Ангелкова е отчетен спад на нарушенията в сектора. По думите й най-сериозните оплаквания на туристите са били свързани с разминавания между категорията на местата за настаняване и предлаганите услуги, както и за несъответствия с очакванията им за ол инклузива. Поради тази причина министърът планира да предизвика дискусия с представителите на бранша, за да стане ясно има ли нужда от приемане на специална обща рамка на какви стандарти трябва да отговарят ол инклузив услугите. Ангелкова допълни, че в хотелите от категория четири и пет звезди продуктът е качествен и оплаквания от гостите не са констатирани.

През това лято се забелязва тенденция за ръст на нощувките, реализирани от българи, особено в националните курорти, каза още министърът. По думите й в комплексите по Северното Черноморие увеличението е с над 15 процента. Ангелкова допълни, че от летище Варна вече ще има целогодишни полети от и до 17 дестинации, което е предпоставка за развитие на целогодишен туризъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
estestveno evgenia kalkandjieva i drugite khristianski shivachki mogat da napraviat velika turisticheska ortodoks reklama...shiem eftino i kachestveno banski kostumi, puloveri, hot pens, t-shirt, bikini, monokini, heptenkini, tanga, panty, slip, chanti, neseseri, kolani, boti, batushi, obuvki, japanki, gumenki, shapki, kapeli, bareti, bolera, halati, palta, manti, prestilki...za 0,0321 euro na chas! ili 0,0357 liri na chas...elate ni vijte v otechestvoto lubezno Bulgarian!
42
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
КАКЪВ ТУРИЗЪМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КАКВО ЩЕ ИМ ПОКАЖЕТЕ ??????????????МРЪСОТИЯТА???????????!ВОНЯТА?!!??+????МИЗЕРИЯТА????!!!!!СРАМ МЕ Е ДА ПОКАНЯ ПРИЯТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ.............
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До морски 38Доволен турист!!!Не може защото е логично! Всичко логично не е по силите на българските оправници от последните 75 години!
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако си направи обемна къдрава прическа в черен цвят може и да поприкрие визуалния си абсурд.
39
1
 
7
 
! Отговори
Saki преди 4 години
Като я гледам и си мисля.,.......природата е жестоко и отмъстително явление.
38
0
 
8
 
! Отговори
324 преди 4 години
То кое министерство в тая страна има визия за важното?
37
0
 
9
 
! Отговори
морски преди 4 години
Най-голямата реклама е доволния турист.Той и ще повтори и потрети и т.н.Също ще доведе още туристи.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Носорог
35
0
 
8
 
! Отговори
Шивaч преди 4 години
И брaншa нa шивaчите сме зaкъсaли и нямaме пaри зa реклaмa искaме държaвaтa дa ни дaде 11 млн зa реклaмa и министър нa шивaчитe.
34
0
 
0
 
! Отговори
Granik преди 4 години
Шефа плати на един такъв ,да направи реклама.....ами даде си парите на вятъра.Никакъв ефект.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям ентусиазъм ще е нужен.
32
0
 
1
 
! Отговори
някой беше казал преди 4 години
След мен и потоп.
31
2
 
5
 
! Отговори
ММММММММ преди 4 години
Нека си кажем правичката - ние сме загиваща нация с аромат на зеле и асфалт........
30
0
 
2
 
! Отговори
хм преди 4 години
сол та-шак
29
0
 
6
 
! Отговори
охо преди 4 години
Е аз на нейно място щях да пукна от срам. Ама тъй като съм готин и разрешавам - от каквото падне.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че тези влогъри имат ли влог в герб?
27
0
 
10
 
! Отговори
ЛЕЛЕ преди 4 години
ЕЙ ТАЗИ ВИНАГИ МЕ СТРЯСКА. ЗАЩО?
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарко Красавице с Малкия Нос от къде ще ги извадите тези 11 000 000 от палата си ли който ще продадете. Тези милиони да ги дадат мутрите които притежават хотели а не от данъците мизерният народ Другарко Красавице.
25
0
 
4
 
! Отговори
хааааа преди 4 години
Дай да включим балъците! Те винаги са на разположение. За 2-3 арни думи и са се под9мокрили.
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще рекламират хакването на НАП и на цялата държава.Подарените златни мини, златните самолети, апартаментите и хилядите други далавери на властта.Това го няма никъде.Ще влезем в историята...