Почина професор Юлиан Вучков

Известният учен и телевизионен водещ си отиде във Военна болница
Обновена: 22 сеп 2019 23:14 | 22 сеп 2019 21:40, Екип на Dnes.bg
303
Почина професор Юлиан Вучков
Снимка: Булфото

Известният професор и телевизионен водещ Юлиан Вучков е починал тази вечер във Военна болница, съобщи в своя профил журналистът Мартин Карбовски.

“Преди малко, на 83 годишна възраст, във военна болница почина професор Юлиан Вучков.
Бог да те прости, професоре, за мен беше разкош да те познавам”, написа Карбовски.

“Пиша тази жалейка със ясна цел - след като напоследък нашият екип се грижеше за професора (благодарим ви Алина и Виктор !) днес ние се питаме дали ще има кой да организира изпращането му.

Надяваме се да не останем сами в тая трудна задача. Просто защото не знаем какво да правим”.

Професор Юлиан Вучков е роден на 31 януари 1936 година във Варна. Той е есеист, публицист, театрален, литературен и телевизионен теоретик, критик и доктор на науките.

Създател, коментатор и водещ на редица телевизионни предавания.

Поклон пред паметта му!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
7
 
48
 
! Отговори
Поклон! преди 4 години
Много голяма рядкост са такива хора като Юл. Вучков, които имат толкова ярко вродена ПРАВДИВА мисъл и с такава безпощадна непримиримост към пороците.в обществото, в най -широки измерения. България не го заслужаваше з/то българите като цяло са нагаждачи, лицемери и плиткоумни, а той мислеше и говореше с размаха на един философ и гений и воюваше открито чрез Словото срещу всяка несправедливост, точно като един Дон Кихот! В други страни биха го издигнали до нац. герой. Истината не може да е половинчата и той го знаеше! При това имаше дарбата да убеждава, размах на мисълта
163
44
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Всички скърбим за него - почина едни ВЕЛИК комик- жалко!!--- Кой сега ще разсмива простолюдието ??
162
3
 
45
 
! Отговори
Чета преди 4 години
И не вярвам на ушите си Много истини ,неприятни за много хора чухме от неговата уста!Почивай в мир !
161
76
 
16
 
! Отговори
Анализатор преди 4 години
Дърт *** и *** на заплатка в пасьолството, нека оди да чепне сега брадите на Маркс и Енгелс у пъклото
160
13
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОГ да го прости професора и той имаше доста "крилати" фрази но в директни предавания с коментари на живо някои го правеха на калинка.Според мен човек трябва да има мярка и да знае кога да спре иначе и ние си имаме поговорка-Когато вълка остарее става за смях на кучетата ! А има и една артиска която аха аха да играе и до сто години !
159
3
 
47
 
! Отговори
Дядо от село преди 4 години
Велик си ! Поклон пред паметта ти ! Бог да те прости !
158
3
 
59
 
! Отговори
Мдаа преди 4 години
Отиде в един по-добър свят, да му мислим ние, че с тези пенсии ни парно, ни вода, нито ток можем да платим.В тежки моменти си пусках неговото предаване, и успяваше да ме разсмее, успяваше.Какво по-хубаво от смеха, днешните идиотократи политици само ни разплакват.
157
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
поклон
156
2
 
6
 
! Отговори
!!!! преди 4 години
Bog da go prosti mnogo obeshtavashe I vse zabravqshe. Ot institute po kriminalistika na MVR bivshiq shev da go izprati az sum dale4e za sega.
155
4
 
20
 
! Отговори
Е преди 4 години
Грухтенето на крастави мусулмански ссвини по българските вестници ме забавлява!
154
0
 
66
 
! Отговори
дедо Боре преди 4 години
Никой роднина няма да го погребе, но после за наследството ще се изтърсят цял вагон. Почивай в мир професоре.
153
7
 
64
 
! Отговори
ГЕРБ Е МАФИЯ преди 4 години
Професорът си отиде, но предаванията му останаха.Дано се намери телевизия, която да излъчва записите им.Народът да ги гледа и да чуе какво му казваше един умен, почтен и честен човек за властта и нейните недъзи.Ако не слушаме мъдреците като Вучков, ще загинем като нация.Той поне не се страхуваше да казва ИСТИНАТА. Стига да има кой да я чуе ...
152
4
 
35
 
! Отговори
Гошy FuckUDnes.bg преди 4 години
Майка плаче, грамофон свири....Голям беше професора!
151
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мир на душата му! Беше от малкото останали борещи се хора. Казваше каквото мисли, и търсеше справедливост така както той я виждаше. Чета коментарите и се чудя има ли някаква останала човещина в нас, или сме тотално загубени.
150
9
 
58
 
! Отговори
хмм... преди 4 години
Имам усещането, че Карбовски се опитва да се домогне до състоянието на покойният Вучков. Колкото до самия професор, той си остана един неразбран самотник който си въобразяваше, че само със словото може да се оправи и България и светът като цяло. Беше доста краен и дори фанатично убеден в собствената си правота, но все пак трябва се признае, че казваше доста болезнени истини и то в прав текст, които явно дразнеха доста хора. нека почива в мир!
149
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Докторите" са го довършили! Така направиха и с майка ми преди една година в болница Исул! Ако искате да живеете не ходете на лекар, поне не в България!
148
58
 
5
 
! Отговори
Сатана преди 4 години
Едно мрънкало по-малко
147
6
 
52
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
Последния ми коментар по темата :Всички които казват, че Вучков е бил комунист или нещо друго и не бил професор да погледнат дали една мутра, авто-крадец, лежал в чешки затвор и бивш Сикаджия заслужава да бъде премиер. Ръцете на Вучков са омазани в мастило но не и с кръв за разлика от неграмотния *** който ще свърши като Чаушеско но ще бъде много късно за съжаление.
146
7
 
13
 
! Отговори
Стрела в гъза преди 4 години
Професор, а не ченге и тъппакк като Жорж Ганчев.
145
3
 
39
 
! Отговори
то,то,то преди 4 години
'ПрофесорЪТ', бе Професесор по Всичкология и му се удаваше. Мислех си, че е, като Шотландския Боец, но уви не му било дадено.Ще го ръфаме още//няколко дни...и толкоз!Жалко за нас,тоу беше откровен до болка. Кой може да се похфали с това?Бог да му даде покой...и да го събере с любимата му!