Радев: Дължим на възрастните достойни старини без страхове

Президентът с поздрав за Международния ден на възрастните хора
59
Радев: Дължим на възрастните достойни старини без страхове
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев поздрави възрастните хора по повод международния им ден.

"Дължим ви спокойни и достойни старини, в които няма място за страхове", заяви държавният глава в обръщението си към тях.
 
Според президента най-ефективните мерки, целящи равенството между поколенията, са насочени към преодоляване на страховете, свързани с остаряването - страх от болести, бедност, изолация и самота.

Румен Радев посочва, че цивилизоваността на една общност се измерва с грижите, които тя полага за най-уязвимите – възрастните и децата. Чувството за взаимност започва с отговорност и уважение към близкия и непознат възрастен човек, заявява президентът.
 
Международният ден тази година ще привлече вниманието към решенията, които ще проправят път към постигането на равенство между поколенията, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В приветствието си президентът посочва, че от една страна равенството е отговорността на по-младите за изграждането на социална и здравна система, които да посрещнат остаряването на своите граждани ангажирано и адекватно.

"От другата страна обаче стои възстановяването на социалните връзки, които изграждат усещането за взаимна подкрепа", посочва президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
4i40 asen преди 4 години
za ga va rumba nii izmrahmi va 4uek
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таки, таки Румба! Черепа докато беше комсомолец ***, защо не направи нещо по въпроса. Всички червеношийки се сещат за хората само, когато не са на власт...иначе за кво!?
42
0
 
0
 
! Отговори
СЕВЕРОЗАПАД преди 4 години
НЕМА ВРЕМЕ .................................................
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако се правят проекти на кремъл у нас, гарантирам че пенсионерите ше оредеят още повече. Дали мъжлето на деса мерцедеса се досеща за тази дреболия докато говори хубави думи???
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стария лъжец пак започна да ги реди лъжите.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви достойни старини с 300 лв. или дори по- малка пенсия?
38
0
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Щом ни дължи спокойни и достойни старини , добре е. Ще има да вземаме , ама няма време.
37
0
 
5
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Анонимен 34 Не вярвам че Бойко има 4 милиарда , така както не вярвам и за 46 000 лв. харчени от Десито.Недей да използваш манипулациите на БСП.Това са безпочвени измислици. Инак няма спор че президента ни е против ГЕРБ.
36
6
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-30,*** Радев никога не е бил член на бкп,а твоя любим премиер,пожизнено ще носи титлата Най -млад комунист,и член на бкп,още на 18г.се е отдал на любимата си червена партия ,аннадънмъ/разбра ли ме/
35
5
 
1
 
! Отговори
1 преди 4 години
Г-н Президент,вашите поздрави,ги приемам,но поздрава на др.борисов,никога няма да го приема,да не си прави труда,да поздравява старите хора.той да поздрави габриел,за "отличното "си представяне.
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
румба, откъде ги наодаш тия сентенции, дето постоянно ги ръсиш?! да не четеш конфуций нощно време?
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Балълайка - Руски музикален инструмент
32
2
 
13
 
! Отговори
ист преди 4 години
Дължиш им спокойни и достойни старини. Как им го дължиш- ти вземаш 12 хиляди лева заплата и пенсия 1200 лв.Пенсионерите получават 300- 400 лв. пенсии. То бива лице мерие, ама чак толкова не бива. Присъщо е на соц. русофил.
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В продължение на 50 години слушаме, че човека е най важен , а се оказа, че всички го познаваме човека- Тодор Живков. Сега др. Радев говори същите глупости, но жена му купува рокли, обувки, чанти и др. аксесоари за 46 000 лв. и то за месец. Питам др. Радев от къде има тя пари . Примерно от БСП или Решетников или от Грипен. ***.
30
3
 
11
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Лисицата как хубаво ласкае гарвана със сиренцето преди изборите.Явно *** добре са усвоили сказката от баснята в читанката! Радев,от къде пари за пенсионерите,след като другарите всичко занулиха след " построяването" на комунизЪма?
29
2
 
7
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Добър си ни е президента обединител Я как хубаво ни обедини.
28
4
 
14
 
! Отговори
Бай Танас преди 4 години
Браво таварищ генерал. Тъй се прави. Изчеткай пенсиите преди изборите, че са основния гласоподавател на Корнела и сие.
27
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вашата партия, г-н Решетников, обра пенсионния фонд на България! Дължите извинение на тези хора, а не да бъдете гьон сурат.....
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как бе братче, най-големите хратутници не пропускат повод да се изкажат за пенсионерската бедност, докато купуват нови рокли и замислят следващата абсолютно безполезна екскурзия на простакесата си, платена от ... парите за пенсии например? Този удари небето с популизъм, демагогия и гьонсуратлък.
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На думи изглежда прекрасно, но всичко щеше да е наред ако Ромите не изяждаха почти всички осигуровки, както и ако Дянков и сир не бяха отмъкнали 1 млрд осигуровки също

Спонсорирани публикации