Spark ни напускат, ако погромите върху колите продължат

Над 15 автомобила бяха изпочупени за по-малко от седмица
3 окт 2019 10:06, Анисия Иванова
71

Над 15 автомобила за споделена мобилност на марката Spark  са  изпочупени само за няколко дни у нас. Според компанията става въпрос за злонамерена атака. Опити за кражби, счупени стъкла и умишлени катастрофи са само част от посегателствата.

"По различен начин са нанесени щети, които за съжаление изваждат колите от услугата. По-голямата част от автомобилите са със счупено предно стъкло и откраднати ключове, обясни Боян Бакърджиев в "България сутрин".

Още по темата

Повечето коли са със счупено странично стъкло и откраднати ключове, но докато се възстановят щетите това прави услугата по-малко достъпна. Има и неуспешни опити за кражба, защото колите се следят с GPS - всеки един момент знем къде са нашите коли и дали се движат, обясни Бакърджиев.

Има и умишлена катастрофа след опит за кражба, целта на всички нападения е услугата да не може да се ползва за определен период на време.

Той коментира, че ако атаките продължат с такъв интезитет, няма да имат друг избор освен да обмислят варианта да напуснат българския пазар.

По думите му по-притеснителното обаче е, че както компанията търпи финансови загуби, така и потребителите не могат да се възползват от пълния автомобилен капацитет.

"Ние категорично вярваме, че компетентните органи ще си свършат работата и ще намерят извършителите в много кратки срокове", коментира мениджърът на компанията пред Bulgaria ON AIR.

Бакърджиев обясни, че компанията оперира на три пазара - България, Литва и Румъния, но единствено у нас са срещали такива посегателства.

Той допълни, че версията - конкуренция да извършва посегателствата, няма логика, тъй като услугата е без аналог у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
2
 
! Отговори
Пламен преди 4 години
Видях го сайта. Готино е за тинейджъри и новоизлюпили се шофьори. За гонка примерно - взема една компания за парти седем автомобилчета ако губят някой час в даскало, зареждат по 10лв. и си обикалят на "Бързи и яростни" махалата. Ако стане нещо, бащата няма да дърпа ушите за изкривени тенекии на семейната лимузина.
32
4
 
24
 
! Отговори
Булгаристан преди 4 години
Няма по-жалко и посредствено племе от нашето.Колко велик народ едно време, какви жалки амеби сме сега.Жалко за всички онези, които са си похабили живота, да направят нещо за ***.
31
1
 
15
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 4 години
"България не е в Европа, това е Болкан."Това ми го каза един професор историк,с когото се запознах в Новогодишната Нощпреди 16 години в ресторанта на Хилтън във Вашингтон.Той ме попита от къде съм,и аз първо казах Европа, след това България.Винаги си спомням тези негови думи, когато видя нещо подобно,случващо се в България.............
30
11
 
0
 
! Отговори
Пламен преди 4 години
Тази статия не ме засяга....
29
1
 
28
 
! Отговори
не става преди 4 години
И аз съм разочарован от простотията българска.Нямам идея вече как да се измъкнем от това положение сами.
28
0
 
12
 
! Отговори
Грабчо щипчев преди 4 години
Това е началото на края на спарковете, нарочили са ги но не бакшоните, някой ще им взима бизнеса , щом няма аналог . Е вече ще има след няколко месеца ще се види.
27
3
 
15
 
! Отговори
Трагикомично_прости_ преди 4 години
Българин съм... но мечтата ми е да бъдем анексирани от някоя страна.. КОЯТО И ДА Е..!!!
26
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки нормален, който държи на бизнеса си, на здравето и сигурността си, се изнася с двеста километра в час. Не можем да се разминем от инвеститори и заводи!!!
25
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да се оплачат бе кво имаме си полиция закони кво реват като ...България е законна държава има си правила и ред али сигурно не печелат колкото и се иска и сега хаиде некои да и покрива щетите
24
2
 
16
 
! Отговори
ss преди 4 години
Залепете им стикери охранявано от СИК да видим ще ги бутнат ли?
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българските роми явно са най-*** роми, щом като даже и румънските никога не са правили подобни неща.
22
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чао, изхода е в ляво
21
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кои му не понася да се изнася булгарите сме велики и нищо не ни плаши страхливците избегаха у чужбинско тук останаха истинските родолюбци които не търпят да ги маниполират квот ни не харесва го премахваме и да одат да се оплакват
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те требе да се радват че толко време оцеляха
19
1
 
16
 
! Отговори
хм преди 4 години
До До 11То на 15 коли с щети, тези електрични не са никак евтнинки, та нищо чудно застрахователя да се организира и да има 2-3 ступвания някъде. След някоя друга счупена кост може да не им посягат вече.
18
1
 
34
 
! Отговори
бла преди 4 години
Фолксваген предпочетоха Турция - явно им се стори по-стабилна от стабилната Бокова държава. Сега и Спарк ще се изнесат. Дразнещо е за някои да, че предлагат кола под наем на цената на една минута телефонен разговор от близкото минало.
17
15
 
10
 
! Отговори
Таксиджията преди 4 години
Кви са тия Спаркове, Убери, Лифтове. С кво са по-добре от я копърката? Моето 20 годишно дизелче нема алтернатива на пазара и да слушате на си музиката и да ми миришете газовете. Нема нужда от тия споделени джендърски коли.
16
0
 
21
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Ти "умен" ли си или да?Какво ще ти помогне застраховката, когато автомобила ти не ти носи печалба? Първо стои в полицията неопределено дълго време, после трябва да го оправиш, което също иска време, а разходите си вървят с пълна сила. Застраховки почти сигурно имат, но какво от това?
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
институциите, МВР-то спи ли?... защо не си вършат работата?...
14
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук вирее само простотия и глупост.